SharePoint Online File Editor Won't Save Changes

Highlighted
MVP

It appears the text editor for editing files in SharePoint Online broke overnight. I can no longer save any changes made to the files.  I can edit the file, but clicking the Save link does nothing. I've tested this on 3 tenants on 2 different browsers and had confirmation from someone else that it's broken for them as well. 

71 Replies
Highlighted
Highlighted
Same for me today. In fact, none of the items on that ribbon function (Share, download, etc). What's up!
Highlighted

Same here :(

 

This is by far one of the coolest new features; too bad to see it broken...

Highlighted

Thanks for reporting, @Mark Rackley. We've confirmed repro (seems to be an issue w/ text editor control only in SharePoint; works fine in ODB). The engineering team is investigating and will get a fix out as soon as possible.

Highlighted

Hello!

 

I was wondering if there is anywhere I can follow to discover when this will be fixed so I can update my team.

 

Thank you!

 

Andy M.

 

Highlighted

@Andy McMaster@Mark Rackley - a fix has already been identified and checked-in (should go in next week's build and be out in PROD soon thereafter). Thanks!

Highlighted
any quick fix for First Release customers, or shall we use SharePoint Designer while we wait?
:)
Highlighted

Thanks Sean! 

Highlighted

In all seriousness, though: This is by far the most useful new feature I've seen. Being able to edit css/js/html/txt/etc files right in the browser is simply amazing.

Highlighted
Hey Sean,

Thanks for your update. Will the fix be implemented this week or will it take a few more weeks?
Highlighted

It's working now for me. Thanks!

Highlighted

Hi, 

The same issue has been repeated today. I can't see the Ribbon items(Save,share,download etc..) for SharePoint Online Text editors.

Highlighted

Issue is back again, but slightly different now in that the buttons don't even show up:NoButtons.png

 

 

 

 

 

 

Highlighted
I am experiencing the same issue recently.
Highlighted

Has a fix been identified for this problem?  I have been experiencing this same issue since 10/3.

Highlighted

For me, the issue was resolved, and I believe it was a permissioning issue on the directory.

Highlighted

@Mike Rimer- Which permissions was it? I'm a Site Collection Administrator...

Highlighted

Looks to me like a misconfiguration of CDN whitelists or some such nonce-ess ;pStillNoButtons.png

 

 

 

Highlighted

You are probably right.  I don't have the exact information about the issue I'm experiencing, but from what I can see, the symptoms are that I'm able to upload new versions of a text file, overwriting previous versions.  However, in the online text editor, the button ribbon is blank, and consequently I'm unable to click "Save" to make changes in that workflow.