Error deploy Windows Virtual Desktop

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-975046%22%20slang%3D%22en-US%22%3EError%20deploy%20Windows%20Virtual%20Desktop%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-975046%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20trying%20to%20deploy%20Windows%20Virtual%20Desktop%20I%20have%20a%20Free%20Subscription.%20I%20made%20sure%20complete%20all%20steps%20to%20deploy%20correctly%3B%20my%20steps%20were%3A%3C%2FP%3E%3COL%3E%3CLI%3ECreate%20a%20Resource%20Group%20and%20Virtual%20Network%20called%20DomainService-net%3C%2FLI%3E%3CLI%3ECreated%20an%20Azure%20AD%20Domain%20Service.%3C%2FLI%3E%3CLI%3ECreated%20a%20VMs%20with%20Windows%20Server%202019%20and%20deploy%20an%20Active%20Directory%20also%20install%20Azure%20AD%20Connect.%3C%2FLI%3E%3C%2FOL%3E%3CP%3E4.The%20domain%20was%20Synchronized%20successfully%20with%20Azure%20AD.%3C%2FP%3E%3COL%3E%3CLI%3EI%20granted%20access%20to%20my%20ID%20AD%20on%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Frdweb.wvd.microsoft.com%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Frdweb.wvd.microsoft.com%2F%3C%2FA%3E%20with%20Server%20app%20and%20Client%20App%3C%2FLI%3E%3CLI%3EInto%20the%20Azure%20AD%20Domain%20%26gt%3B%20Enterprise%20Application%26gt%3B%20Windows%20Virtual%20Desktop%20and%20Windows%20Virtual%20Desktop%20Client%20I%20added%20roles%20like%20owner%20and%20tenant%20creator%3C%2FLI%3E%3CLI%3ECreated%20a%20VMs%20with%20Windows%2010%20Enterprise%20multi-session%26nbsp%3B%26nbsp%3B%20Office%20365%2C%20in%20that%20machine%20I%20wrote%20the%20followings%20cmdls%20in%20PowerShell%20ISE%3C%2FLI%3E%3C%2FOL%3E%3CP%3E%3CINSTALL-MODULE%20-name%3D%22%22%20microsoft.rdinfra.rdpowershell%3D%22%22%3E%3C%2FINSTALL-MODULE%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CIMPORT-MODULE%20-name%3D%22%22%20microsoft.rdinfra.rdpowershell%3D%22%22%3E%3C%2FIMPORT-MODULE%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CNEW-RDSTENANT%20-aadtenantid%3D%22%22%3E%3CMYADID%3E%20-AzureSubscriptionId%20%3CMYIDSUBS%3E%20-Name%20MiguelORG%26gt%3B%3C%2FMYIDSUBS%3E%3C%2FMYADID%3E%3C%2FNEW-RDSTENANT%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ENext%20I%20go%20to%20azure%20portal%20into%20marketplace%20select%20Window%20Virtual%20Desktop%20Pool%20and%20proceed%20to%20fill%20the%20requeriments.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20Hostpool%20Name%20%3D%20DesktopPool%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20Location%20%3D%20EastUS%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20Desktop%20type%20%3D%20pool%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20Usage%20Profile%20%3D%20Medium%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20Image%20OS%20Version%20%3D%20Windows%2010%20Enterprise%20multi-session%26nbsp%3B%26nbsp%3B%20Office%20365.%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20Disk%20Type%20%3D%20Premium%20SSD%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20AD%20Domain%20Join%20UPN%20%3D%20My%20on-promise%20user%20with%20Global%20Administrator%20and%20User%20Administrator%20roles.%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20Virtual%20Network%20%3D%20The%20same%20virtual%20network%20and%20subnet%20where%20is%20my%20domain%20server.%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20Windows%20Virtual%20Desktop%20tenant%20group%20name%20%3D%20Default%20tenant%20group%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20Windows%20Virtual%20Desktop%20tenant%20name%20%3D%20MiguelORG%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20Windows%20Virtual%20Desktop%20tenant%20RDS%20Owner%20%3D%20UPN%3C%2FP%3E%3CP%3E*%20UPN%20%3D%20My%20on-promise%20user%20with%20Global%20Administrator%20and%20User%20Administrator%20roles.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAt%20the%20end%20I%20received%20this%20message.%20The%20template%20deployment%20'rds.wvd-provision-host-pool-20191101234128'%20is%20not%20valid%20according%20to%20the%20validation%20procedure.%20The%20tracking%20id%20is%20'ea249dd8-371b-4495-a78e-50deb4628612'.%20See%20inner%20errors%20for%20details.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20did%20this%20process%203%20time%20and%20each%20one%20that%20give%20me%20the%20same%20error%2C%20If%20I%20doing%20something%20wrong%20please%20help%20me%20to%20resolve%20this%20problem.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERegards%20Miguel%20Guevara%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-975046%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAzure%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EWindows%20Virtual%20Deskop%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-975529%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Error%20deploy%20Windows%20Virtual%20Desktop%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-975529%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F438700%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40migueldiag%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20receiving%20the%20same%20error.%26nbsp%3B%20I%20followed%20pretty%20much%20the%20same%20procedure%20as%20you.%26nbsp%3B%20The%20only%20difference%20is%20my%20resource%20group%20is%20in%20West%20US%202%20and%20I%20have%20not%20added%20a%20virtual%20machine%20domain%20controller.%26nbsp%3B%20I%20am%20using%20the%20owner%20of%20my%20tenant%2C%20stood%20up%20Azure%20Active%20Directory%20Domain%20Services.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20also%20tried%20using%20a%20Service%20Principal%20per%20this%20article%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Fy52arshs%22%20target%3D%22_self%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3E%26nbsp%3Bhttps%3A%2F%2Ftinyurl.com%2Fy52arshs%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3Band%20received%20the%20same%20result.%26nbsp%3B%20I%20have%20also%20attempted%20to%20create%20the%20other%203%20image%20templates%20in%20the%20gallery%20and%20received%20the%20same%20error.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMy%20next%20test%20is%20to%20add%20the%20domain%20controller%20in..%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-975671%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Error%20deploy%20Windows%20Virtual%20Desktop%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-975671%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20figured%20it%20out.%26nbsp%3B%20I%20resized%20the%20virtual%20machine%20to%20a%202vcpu%2F4gb%20image%20and%20everything%20worked.%26nbsp%3B%20The%20free%20subscription%20only%20allows%20you%204%20cores%20in%20your%20tenant.%26nbsp%3B%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20tried%20to%20deploy%20an%20image%20from%20the%26nbsp%3B%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgithub.com%2FAzure%2FRDS-Templates%2Ftree%2Fmaster%2Fwvd-templates%2FCreate%2520and%2520provision%2520WVD%2520host%2520pool%22%20target%3D%22_self%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3EWVD%20Github%20site%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%20%26nbsp%3BIt%20also%20failed%20but%20gave%20an%20error%20with%20more%20information.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAlso%2C%20I%20did%20not%20stand%20up%20a%20domain%20controller%20and%20use%20Azure%20Active%20Directory%20Connect.%20I%20just%20used%20Azure%20Active%20Directory%20Domain%20Services.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-975927%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Error%20deploy%20Windows%20Virtual%20Desktop%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-975927%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThank%20you%20for%20you%20answer%2C%20I%20did%20your%20configuration%20unfortunately%20received%20the%20same%20error%3C%2FP%3E%3CP%3E(The%20template%20deployment%20'rds.wvd-provision-host-pool-20191101234128'%20is%20not%20valid%20according%20to%20the%20validation%20procedure.%20The%20tracking%20id%20is%20'ea249dd8-371b-4495-a78e-50deb4628612'.%20See%20inner%20errors%20for%20details.)%20so%20I'd%20like%20to%20ask%20you%2C%20In%20which%20region%20did%20you%20do%20deploy%20WDV%3F%20and%20thank%20you%20so%20much%20for%20your%20attention!%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F438973%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40michaeltorian%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
New Contributor

I'm trying to deploy Windows Virtual Desktop I have a Free Subscription. I made sure complete all steps to deploy correctly; my steps were:

  1. Create a Resource Group and Virtual Network called DomainService-net
  2. Created an Azure AD Domain Service.
  3. Created a VMs with Windows Server 2019 and deploy an Active Directory also install Azure AD Connect.

4.The domain was Synchronized successfully with Azure AD.

  1. I granted access to my ID AD on https://rdweb.wvd.microsoft.com/ with Server app and Client App
  2. Into the Azure AD Domain > Enterprise Application> Windows Virtual Desktop and Windows Virtual Desktop Client I added roles like owner and tenant creator
  3. Created a VMs with Windows 10 Enterprise multi-session   Office 365, in that machine I wrote the followings cmdls in PowerShell ISE

<Install-module -name Microsoft.RDInfra.RDPowershell>

<Import-module -name Microsoft.RDInfra.RDPowershell>

<New-RdsTenant -AadTenantId <MyADID> -AzureSubscriptionId <MyIDSubs> -Name MiguelORG>

 

Next I go to azure portal into marketplace select Window Virtual Desktop Pool and proceed to fill the requeriments.

 

* Hostpool Name = DesktopPool

* Location = EastUS

* Desktop type = pool

* Usage Profile = Medium

* Image OS Version = Windows 10 Enterprise multi-session   Office 365.

* Disk Type = Premium SSD

* AD Domain Join UPN = My on-promise user with Global Administrator and User Administrator roles.

* Virtual Network = The same virtual network and subnet where is my domain server.

* Windows Virtual Desktop tenant group name = Default tenant group

* Windows Virtual Desktop tenant name = MiguelORG

* Windows Virtual Desktop tenant RDS Owner = UPN

* UPN = My on-promise user with Global Administrator and User Administrator roles.

 

At the end I received this message. The template deployment 'rds.wvd-provision-host-pool-20191101234128' is not valid according to the validation procedure. The tracking id is 'ea249dd8-371b-4495-a78e-50deb4628612'. See inner errors for details.

 

 

I did this process 3 time and each one that give me the same error, If I doing something wrong please help me to resolve this problem.

 

Regards Miguel Guevara

3 Replies
Highlighted

@migueldiag 

 

I am receiving the same error.  I followed pretty much the same procedure as you.  The only difference is my resource group is in West US 2 and I have not added a virtual machine domain controller.  I am using the owner of my tenant, stood up Azure Active Directory Domain Services.

 

I also tried using a Service Principal per this article https://tinyurl.com/y52arshs

 and received the same result.  I have also attempted to create the other 3 image templates in the gallery and received the same error.

 

My next test is to add the domain controller in..

 

 

Highlighted

I figured it out.  I resized the virtual machine to a 2vcpu/4gb image and everything worked.  The free subscription only allows you 4 cores in your tenant.  

 

I tried to deploy an image from the  WVD Github site   It also failed but gave an error with more information.

 

Also, I did not stand up a domain controller and use Azure Active Directory Connect. I just used Azure Active Directory Domain Services.

Highlighted

Thank you for you answer, I did your configuration unfortunately received the same error

(The template deployment 'rds.wvd-provision-host-pool-20191101234128' is not valid according to the validation procedure. The tracking id is 'ea249dd8-371b-4495-a78e-50deb4628612'. See inner errors for details.) so I'd like to ask you, In which region did you do deploy WDV? and thank you so much for your attention!

@michaeltorian