Anyone Else Getting Administrator Mode Detected When You Open Edge Insider

Highlighted
Occasional Visitor

When opening the Dev Chromium Edge, I am getting a popup stating administrator mode detected and prompting me to close the browser and open as a standard user.  I am opening the program as a standard user.

 

I also am unable to sign in on the browser, the sign in dialog is a solid black box and does nothing.  These may be related.  

 

This happening to anyone else?

10 Replies
Highlighted
Hi @dslinger, I am sorry to hear this. Are you running on a server build? If you need to get unblocked, you may want to open a support ticket: https://microsoftedgesupport.microsoft.com/hc/en-us
Elliot
Highlighted

@dslinger i have exactly the same problem, black sign in dialog included. 

I don't use any server build. Windows 10 1809

Highlighted

turns out it was becouse i had UAC (User Account Control) disabled. With it enabled it works like expeced.

 

Maybe this should be fixed, or at least a better written error message.

Highlighted

I am seeing the same behavior in the Dev channel build. UAC setting is at default and I am running as a standard user.  I see the prompt any time edge is opened by an external link (ex. click link in email)

@dslinger 

Highlighted

@fourbadcats  "UAC setting is at default and I am running as a standard user.  I see the prompt any time edge is opened by an external link (ex. click link in email)"

 

It sounds as if Edge Dev is inheriting administrator rights from your e-mail program.  This is not supposed to happen (Edge Classic prevents the browser from inheriting administrative rights).  I suggest that you open a support ticket at https://microsoftedgesupport.microsoft.com/hc/en-us   to identify and resolve the issue.

Highlighted

@dslinger It's not a bug it's a feature in chromium
See: https://geekermag.com/microsoft-edge-administrator-mode-detected/


proposed solution from the blog:
"If you ever see a message that Microsoft Edge – Administrator Mode Detected, all you need to do is to close the browser and relaunch it from the desktop icon so that it won’t runs with administrator privileges."

https://techcommunity.microsoft.com/t5/Discussions/Why-I-m-seeing-quot-Administrator-Mode-Detected-W...

Highlighted

I'm running Edge (Chrome version) version 77,0,.... on Windows 7.
I get this error if I run it from a pined icon, an icon on the desktop, icon in the favourites menu or from the Windows start menu.
I am not menu clicking then 'Run as administrator'.
Get the same message if I run as administrator or not.

Just hope it will be OK with version 77,1

Highlighted

As I recall, I didn't do anything besides accepting the usual Microsoft updates on Win7, and that Edge warning as administrator seems to have vanished.

Highlighted
Highlighted

 


@dslinger wrote:

When opening the Dev Chromium Edge, I am getting a popup stating administrator mode detected and prompting me to close the browser and open as a standard user.  I am opening the program as a standard user.

 

I also am unable to sign in on the browser, the sign in dialog is a solid black box and does nothing.  These may be related.  

 

This happening to anyone else?


@dslinger 

 

There is a flag in "Edge://flags" for this, 
De-elevate browser on launch "de-elevate-on-launch  This can be found in both Dev and Canary's latest updated versions....

 

Dennis5mile