Azure Log analytics functions disappear

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1384177%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAzure%20Log%20analytics%20functions%20disappear%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1384177%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3BI%20am%20using%20multiple%20functions%20in%20Log%20Analytics%20but%20suddenly%20tonight%20they%20disappear%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22akefallonitis_0-1589317371539.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F191092i96903625F0B5A676%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20title%3D%22akefallonitis_0-1589317371539.png%22%20alt%3D%22akefallonitis_0-1589317371539.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAlthough%20i%20recreate%20some%20for%20testing%20and%20save%20them%20i%20cannot%20use%20them%20in%20a%20query%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3E''%20operator%3A%20Failed%20to%20resolve%20table%20or%20column%20or%20scalar%20expression%20named%20'test'%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22akefallonitis_1-1589317420575.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F191095i483C32A9EFBE5571%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20title%3D%22akefallonitis_1-1589317420575.png%22%20alt%3D%22akefallonitis_1-1589317420575.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIs%20this%20regular%20%3F%20Is%20there%20a%20bug%20or%20a%20temporary%20failure%20%3F%20Does%20it%20happened%20to%20anyone%20before.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20know%20its%20pretty%20weird%20but%20it%20is%20also%20unfortunate%20to%20have%20build%20your%20whole%20logic%20in%20analytics%20based%20on%20functions%20and%20realize%20that%20suddenly%20nothing%20is%20working%20because%20of%20that.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1384177%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAzure%20Log%20Analytics%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1384969%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20Log%20analytics%20functions%20disappear%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1384969%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F634199%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40akefallonitis%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3A%20Similar%20just%20happened%20to%20me.%20I%20am%20in%20singapore%20time%20zone%20and%20just%20few%20minutes%20ago%20it%20disappeared%20from%20my%20instance%20and%20some%20of%20my%20function%20based%20queries%20and%20visualization%20failed.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1384987%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20Log%20analytics%20functions%20disappear%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1384987%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F494450%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Deepanshu_Marwah%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%2F%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F634199%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40akefallonitis%3C%2FA%3E%26nbsp%3BYes%2C%20same%20thing%20happened%20to%20me%20as%20well%2C%20functions%20are%20visible%20in%20saved%20queries%20but%20not%20under%20tables%2C%2C%2C%2C%20this%20has%20to%20be%20esclated%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1385644%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20Log%20analytics%20functions%20disappear%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1385644%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F634199%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40akefallonitis%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20experience%20exactly%20the%20same%20issue%20today%20(North%20Europe)%3C%2FP%3E%3CP%3EYesterday%20everything%20was%20working%20ok%20-%20today%20the%20functions%20no%20longer%20work.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EJust%20as%20a%20test%20I've%20created%20a%20new%20function%20but%20I%20cannot%20refer%20to%20it%20from%20other%20queries.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%2C%3CBR%20%2F%3EMau%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1386036%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Azure%20Log%20analytics%20functions%20disappear%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1386036%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F634199%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40akefallonitis%3C%2FA%3E%26nbsp%3BSame%20problem%20here%20in%20Northern%20Europe.%20All%20my%20functions%20have%20disappeared.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Contributor

Hi,

 

 I am using multiple functions in Log Analytics but suddenly tonight they disappear:

 

akefallonitis_0-1589317371539.png

 

 

Although i recreate some for testing and save them i cannot use them in a query:

 

'' operator: Failed to resolve table or column or scalar expression named 'test'

 

akefallonitis_1-1589317420575.png

 

Is this regular ? Is there a bug or a temporary failure ? Does it happened to anyone before?

 

I know its pretty weird but it is also unfortunate to have build your whole logic in analytics based on functions and realize that suddenly nothing is working because of that.

4 Replies

@akefallonitis : Similar just happened to me. I am in singapore time zone and just few minutes ago it disappeared from my instance and some of my function based queries and visualization failed.

@Deepanshu_Marwah / @akefallonitis Yes, same thing happened to me as well, functions are visible in saved queries but not under tables,,,, this has to be esclated

@akefallonitis 

 

We experience exactly the same issue today (North Europe)

Yesterday everything was working ok - today the functions no longer work.

 

Just as a test I've created a new function but I cannot refer to it from other queries.

 

Thanks,
Mau

@akefallonitis Same problem here in Northern Europe. All my functions have disappeared.