Home

Whiteboard not showing up in Teams for our users

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-680764%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWhiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-680764%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESo%20we%20have%20some%20users%20that%20are%20really%20excited%20to%20use%20Whiteboard%20in%20Teams.%20As%20an%20Admin%2C%20I%20can%20see%20whiteboard%20in%20my%20meetings%20as%20can%20our%20other%20admins.%20Our%20general%20users%2C%20on%20the%20other%20hand%2C%20cannot.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDoes%20anyone%20else%20have%20this%20issue%3F%3C%2FP%3E%3CP%3EDoes%20anyone%20know%20why%20Whiteboard%20may%20not%20be%20showing%20up%20for%20our%20users%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-680764%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-680830%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-680830%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F2729%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Jon%20Ostroushko%3C%2FA%3E%2C%3C%2FP%3E%3CP%3Eis%20your%20whiteboard%20maybe%20turned%20off%3F%20In%20your%20Teams%20Meeting%20policies%20below%20the%20content%2C%20sharing%20part%20is%20a%20setting%20for%20the%20whiteboard.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIn%20case%20it%20is%20turned%20on%20make%20sure%20the%20right%20policies%20are%20attached%20to%20the%20users!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESven%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-681158%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-681158%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F252930%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40svenseidenberg%3C%2FA%3EThanks.%20I%20just%20checked%20as%20I%20was%20not%20aware%20there%20was%20a%20setting%20in%20the%20Teams%20Meeting%20policies.%20Unfortunately%20this%20already%20turned%20on%20(Global%20(org%20Wide)%20Policy)%20and%20we%20do%20have%20Teams%20turned%20on%20in%20the%20Services%20and%20Add-Ins%20section%20of%20O365%20Settings.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESo%20it%20appears%20that%20everything%20that%20should%20be%20turned%20to%20On%20is.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-681192%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-681192%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAre%20your%20admins%20set%20Teams%20Only%2FIslands%20Upgrade(coexistince%20mode%3F)%20and%20your%20users%20different%3F%20I%20would%20check%20there.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-681219%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-681219%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F869%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Chris%20Webb%3C%2FA%3EGood%20question.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20just%20went%20in%20and%20verified%20that%20the%20users%20we%20are%20looking%20at%20in%20this%20test%20are%20examples%20of%20the%20rest%20of%20the%20business.%20Both%20an%20Admin%20and%20the%20user%20in%20question%20are%20the%20same%20as%20others.%20We%20have%20them%20set%20to%20use%20Org-Wide%20settings.%20In%20the%20Org-Wide%20settings%20we%20have%20defined%20the%20Upgrade%20mode%20to%20be%20Teams%20Only.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESo%20that%20piece%20should%20be%20correct%20as%20well%2C%20from%20what%20I%20can%20tell.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-681234%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-681234%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAhh%2C%20should%20be%20good%20then.%20Only%20other%20thing%20I%20can%20think%20is%20the%20services%20but%20I%20think%20that's%20what%20you%20meant%20in%20your%20last%20reply%2C%20you%20said%20Teams%20but%20think%20you%20meant%20whiteboard%20%3Bp%3C%2Fimg%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-681240%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-681240%22%20slang%3D%22en-US%22%3EIt%20might%20be%20one%20of%20those%20things%20where%20you%20will%20need%20to%20create%20a%20new%20policy%20for%20Meetings%2C%20and%20assign%20it%20to%20one%20of%20these%20users%20and%20see%20if%20it%20takes%20hold.%20Then%20try%20setting%20meeting%20policy%20back%20to%20default%2C%20assuming%20you%20use%20default.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-681256%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-681256%22%20slang%3D%22en-US%22%3EI%20dont%20know%20if%20this%20could%20be%20any%20reason%20but%20check%20if%20maybe%20the%20admins%20have%20been%20set%20to%20a%20targeted%20release%20in%20the%20admin%20portal%20%3A%3CBR%20%2F%3ESettings%20%26gt%3B%20Organization%20profile.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EAdam%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-681406%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-681406%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F2729%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Jon%20Ostroushko%3C%2FA%3EIs%20Whiteboard%20enabled%20under%20the%26nbsp%3B%20user's%20licensing%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-681468%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-681468%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F325051%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Deb_W%3C%2FA%3EGood%20suggestion.%20I%20verified%20that%20all%20users%20do%20have%20the%20license.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F72542%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40adam%20deltinger%3C%2FA%3EWe%20do%20have%20a%20few%20people%20set%20to%20Early%20Release%20but%20that%20doesn't%20appear%20to%20be%20consistent%20with%20the%20issue.%20Good%20Suggestion.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F869%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Chris%20Webb%3C%2FA%3EThat%20is%20a%20good%20idea.%20If%20I%20replicate%20the%20default%20policy%20and%20apply%20it%20that%20might%20be%20a%20good%20thing%20to%20try.%20I%20will%20take%20a%20crack%20at%20that%20tomorrow.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-689398%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-689398%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F2729%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Jon%20Ostroushko%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ewe%20also%20have%20the%20same%20issue%2C%20whiteboard%20is%20not%20available%20for%20any%20user%20but%20is%20enabled%20in%20tenant%2C%20in%20meeting%20policy%20and%20licensing%20is%20turned%20on.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-690205%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-690205%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F76441%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40David%20Bargna%3C%2FA%3EI%20am%20glad%20to%20hear%20this%20isn't%20limited%20to%20just%20us.%20I%20thought%20I%20was%20going%20crazy%20over%20here.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-701407%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-701407%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F869%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Chris%20Webb%3C%2FA%3EI%20just%20got%20around%20to%20switching%20one%20of%20my%20users%20Meeting%20Policy%20to%20a%20Test%20one%20that%20I%20created%20with%20the%20same%20settings%20as%20the%20Company%20Default%20and%20this%20appears%20to%20have%20fixed%20the%20issue%20for%20the%20user.%20I%20have%20asked%20another%20user%20to%20try%20and%20see%20if%20they%20are%20showing%20up%20for%20them%20in%20case%20something%20changed%20that%20wasn't%20directly%20related%20to%20this.%20But%20we%20might%20have%20found%20a%20bug%20and%20workaround.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-701414%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-701414%22%20slang%3D%22en-US%22%3Ewell%20I've%20been%20noticing%20them%20stripping%20policies%20out%20of%20thin%20air%20lately%2C%20and%20some%20of%20my%20users%20have%20random%20one%20off%20policies%20that%20I%20never%20assigned%20to%20them.%20It's%20possible%20you%20have%20the%20same%20issue%20and%20they%20need%20to%20be%20set%20back%20to%20default%20policy.%20Or%20maybe%20if%20not%2C%20I'd%20edit%20the%20default%20policy%20to%20a%20setting%2C%20then%20change%20it%20back%20and%20save%20again%2C%20might%20push%20it%20through%20to%20everyone.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-701416%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-701416%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F869%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Chris%20Webb%3C%2FA%3EGreat%20idea.%20I%20think%20there%20might%20be%20a%20couple%20settings%20I%20wanted%20to%20change%20anyhow.%20I%20will%20make%20that%20change%20and%20see%20how%20it%20works%20out%20for%20some%20other%20users.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-707316%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-707316%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20did%20check%20with%20one%20additional%20users%20yesterday%20and%20it%20appears%20they%20did%20have%20Whiteboard%20available%20now.%20So%20I%20am%20not%20sure%20if%20just%20assigning%20the%20one%20policy%20to%20someone%20else%20helped%20but%20we%20are%20going%20to%20check%20with%20a%20couple%20more%20users.%20If%20that%20works%20I%20will%20switch%20the%20initial%20user%20back%20to%20the%20default%20policy.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-838224%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Whiteboard%20not%20showing%20up%20in%20Teams%20for%20our%20users%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-838224%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F2729%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Jon%20Ostroushko%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F869%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Chris%20Webb%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20had%20the%20same%20issue%20on%20our%20tenant%2C%20we%20had%20the%20app%20switched%20on%20in%20the%20admin%20portal%2C%20reviewed%20our%20policy%20and%20it%20still%20only%20worked%20for%20a%20select%20few%20users.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBut%20then%20it%20turned%20out%20that%20if%20we%20asked%20someone%20to%20sign%20out%20from%20teams%20en%20then%20sign%20in%20again%2C%20it%20appeared%20for%20that%20user.%20And%20it%20only%20worked%20if%20you%20right-clicked%20the%20teams%20desktop-app%20and%20then%20signed%20in%20again.%20strangely%2C%20simply%20rebooting%20the%20computer%20did%20not%20fix%20it%20for%20us.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ENow%20the%20whiteboard%20is%20visible%20in%20both%20desktop%20and%20the%20web%20app%20as%20well.%20But%20we%20have%20not%20tried%20to%20do%20the%20sign%20out%20from%20the%20web%20app%20to%20see%20if%20that%20would%20also%20solve%20it.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Jon Ostroushko
Contributor

So we have some users that are really excited to use Whiteboard in Teams. As an Admin, I can see whiteboard in my meetings as can our other admins. Our general users, on the other hand, cannot. 

 

Does anyone else have this issue?

Does anyone know why Whiteboard may not be showing up for our users?

 

 

16 Replies

Hi @Jon Ostroushko,

is your whiteboard maybe turned off? In your Teams Meeting policies below the content, sharing part is a setting for the whiteboard. 

 

In case it is turned on make sure the right policies are attached to the users!

 

Sven

@svenseidenbergThanks. I just checked as I was not aware there was a setting in the Teams Meeting policies. Unfortunately this already turned on (Global (org Wide) Policy) and we do have Teams turned on in the Services and Add-Ins section of O365 Settings. 

 

So it appears that everything that should be turned to On is. 

Are your admins set Teams Only/Islands Upgrade(coexistince mode?) and your users different? I would check there.

@Chris WebbGood question. 

 

I just went in and verified that the users we are looking at in this test are examples of the rest of the business. Both an Admin and the user in question are the same as others. We have them set to use Org-Wide settings. In the Org-Wide settings we have defined the Upgrade mode to be Teams Only. 

 

So that piece should be correct as well, from what I can tell.

Ahh, should be good then. Only other thing I can think is the services but I think that's what you meant in your last reply, you said Teams but think you meant whiteboard ;p
It might be one of those things where you will need to create a new policy for Meetings, and assign it to one of these users and see if it takes hold. Then try setting meeting policy back to default, assuming you use default.
I dont know if this could be any reason but check if maybe the admins have been set to a targeted release in the admin portal :
Settings > Organization profile.

Adam

@Jon OstroushkoIs Whiteboard enabled under the  user's licensing?

@Deb_WGood suggestion. I verified that all users do have the license.

 

@adam deltingerWe do have a few people set to Early Release but that doesn't appear to be consistent with the issue. Good Suggestion. 

 

@Chris WebbThat is a good idea. If I replicate the default policy and apply it that might be a good thing to try. I will take a crack at that tomorrow. 

 

 

@Jon Ostroushko 

 

we also have the same issue, whiteboard is not available for any user but is enabled in tenant, in meeting policy and licensing is turned on.

@David BargnaI am glad to hear this isn't limited to just us. I thought I was going crazy over here. 

 

@Chris WebbI just got around to switching one of my users Meeting Policy to a Test one that I created with the same settings as the Company Default and this appears to have fixed the issue for the user. I have asked another user to try and see if they are showing up for them in case something changed that wasn't directly related to this. But we might have found a bug and workaround. 

well I've been noticing them stripping policies out of thin air lately, and some of my users have random one off policies that I never assigned to them. It's possible you have the same issue and they need to be set back to default policy. Or maybe if not, I'd edit the default policy to a setting, then change it back and save again, might push it through to everyone.

@Chris WebbGreat idea. I think there might be a couple settings I wanted to change anyhow. I will make that change and see how it works out for some other users. 

I did check with one additional users yesterday and it appears they did have Whiteboard available now. So I am not sure if just assigning the one policy to someone else helped but we are going to check with a couple more users. If that works I will switch the initial user back to the default policy.

@Jon Ostroushko @Chris Webb 

We had the same issue on our tenant, we had the app switched on in the admin portal, reviewed our policy and it still only worked for a select few users.

 

But then it turned out that if we asked someone to sign out from teams en then sign in again, it appeared for that user. And it only worked if you right-clicked the teams desktop-app and then signed in again. strangely, simply rebooting the computer did not fix it for us.

 

Now the whiteboard is visible in both desktop and the web app as well. But we have not tried to do the sign out from the web app to see if that would also solve it.

Related Conversations
flashing a white screen while open new tab
cntvertex in Discussions on
13 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
22 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
28 Replies
PacketMon Components are not loading in WAC 1909
HotCakeX in Windows Admin Center on
2 Replies