Home

On Mac in Team Desktop App: Clicking link shortly launches browser then stops again

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-646382%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20On%20Mac%20in%20Team%20Desktop%20App%3A%20Clicking%20link%20shortly%20launches%20browser%20then%20stops%20again%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-646382%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi!%3CBR%20%2F%3EWhat%20happens%20if%20you%20change%20the%20default%20browser%20to%20safari%3F%20Will%20it%20open%20normally%3F%3CBR%20%2F%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-648899%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20On%20Mac%20in%20Team%20Desktop%20App%3A%20Clicking%20link%20shortly%20launches%20browser%20then%20stops%20again%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-648899%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F72542%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40adam%20deltinger%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3A%20tx%20for%20your%20reply.%20Changing%20to%20Safari%20makes%20it%20open%20normally.%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20also%20just%20noticed%20that%20it%20was%20not%20only%20from%20Teams%20but%20also%20Outlook%20making%20Chrome%20behave%20like%20that.%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20insights%20in%20cause%20and%20solution%3F%20Probably%20should%20post%20some%20message%20on%20a%20Chrome%20board%20as%20well...%3C%2FP%3E%3CP%3ET%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-648902%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20On%20Mac%20in%20Team%20Desktop%20App%3A%20Clicking%20link%20shortly%20launches%20browser%20then%20stops%20again%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-648902%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ECause%20unclear%20but%20solution%20was%20easy%3A%20uninstall%20and%20reinstall%20Chrome.%3C%2FP%3E%3CP%3ETx!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-646365%22%20slang%3D%22en-US%22%3EOn%20Mac%20in%20Team%20Desktop%20App%3A%20Clicking%20link%20shortly%20launches%20browser%20then%20stops%20again%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-646365%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ESee%20attached%20Teams_issue.mp4%2C%20also%20here%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fyoutu.be%2FYREhnKRncWw%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%20target%3D%22_blank%22%3Ehttps%3A%2F%2Fyoutu.be%2FYREhnKRncWw%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBrowser%20is%20chrome%2C%20launching%20from%20previous%20versions%20in%20teams%20worked%20fine%2C%20launching%20from%20other%20apps%20also%20fine.%3C%2FP%3E%3CP%3EAnybody%20see%20this%20behaviour%3F%3C%2FP%3E%3CP%3EWhere%20to%20start%20looking%20for%20solution%3F%3C%2FP%3E%3CP%3ECouldn't%20find%20that%20many%20settings%2Fprefs.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20getting%20me%20started.%3C%2FP%3E%3CP%3ETom%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-646365%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EUser%20Interface%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-649184%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20On%20Mac%20in%20Team%20Desktop%20App%3A%20Clicking%20link%20shortly%20launches%20browser%20then%20stops%20again%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-649184%22%20slang%3D%22en-US%22%3EYeah!%20I%20suspected%20this%20was%20a%20chrome%20related%20thing%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
TomVerweij
New Contributor

Hi,

 

See attached Teams_issue.mp4, also here:

https://youtu.be/YREhnKRncWw

 

Browser is chrome, launching from previous versions in teams worked fine, launching from other apps also fine.

Anybody see this behaviour?

Where to start looking for solution?

Couldn't find that many settings/prefs.

 

Thanks for getting me started.

Tom

4 Replies
Hi!
What happens if you change the default browser to safari? Will it open normally?

@adam deltinger : tx for your reply. Changing to Safari makes it open normally.

I also just noticed that it was not only from Teams but also Outlook making Chrome behave like that.

Any insights in cause and solution? Probably should post some message on a Chrome board as well...

T

Cause unclear but solution was easy: uninstall and reinstall Chrome.

Tx!

Yeah! I suspected this was a chrome related thing :)
Related Conversations
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
46 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies
How to Prevent Teams from Auto-Launch
chenrylee in Microsoft Teams on
29 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies