Teams Rooms - Reinstall Win Device Admin Agent Service

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-3526368%22%20slang%3D%22en-US%22%3ETeams%20Rooms%20-%20Reinstall%20Win%20Device%20Admin%20Agent%20Service%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-3526368%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20are%20very%20new%20to%20Teams%20Rooms%2C%20trying%20to%20deploy%20our%20first%20actually.%20We%20have%20a%26nbsp%3BTAPMSTSMLLEN%20with%20Logitech%20Tap%2FMeetup%20and%20a%20Lenovo%20Thinksmart%20CORE%20compute%20Teams%20Rooms%20device.%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20are%20still%20predeployment.%20We%20had%20an%20issue%20with%20the%20unit%20on%20the%20bench%20where%20it%20started%20booting%20to%20a%20screen%20saying%20that%20we%20needed%20another%20app%20to%20open%20a%20link%20type%20and%20could%20not%20continue.%20I%20chased%20down%20the%20reset%20process%20that%20runs%20a%20script%20then%20starts%20the%20Reset%20this%20PC%20process%2C%20wherein%20you%20need%20to%20erase%20all%20content%20and%20settings%20and%20rebuild%20the%20PC.%20This%20worked%20although%20the%20problem%20came%20back.%20We%20found%20a%20better%2C%20easier%20answer%20to%20the%20issue%20and%20believe%20that%20problem%20is%20now%20fixed.%20After%20fixing%20the%20problem%20I%20noted%20that%20this%20Teams%20Rooms%20device%20is%20not%20updating%20its%20details%20in%20the%20Teams%20Admin%20Centre%20(TAC)%2C%20where%20it%20previously%20was.%20I%20tracked%20this%20down%20to%20it%20relying%20on%20a%20Win%20Device%20Admin%20Agent%20service%2C%20which%20is%20NOT%20present%20on%20this%20machine%20following%20the%20reset.%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20ran%20the%20offline%20update%20script%20on%20the%20machine%20for%204.12.138.0%20which%20simply%20told%20me%20I%20was%20up%20to%20date%20and%20no%20changes%20were%20made.%3C%2FP%3E%3CP%3EIs%20there%20a%20way%20to%20get%20this%20service%20back%2C%20preferably%20without%20rebuilding%20again%3F%20Are%20there%20logs%20that%20could%20help%20me%2C%20bearing%20in%20mind%20I%20can't%20get%20them%20from%20the%20admin%20centre.%20If%20rebuilding%20again%2C%20do%20users%20familiar%20with%20Team%20Rooms%20think%20the%20reset%20script%20would%20work%2C%20or%20would%20I%20need%20to%20find%20out%20how%20to%20get%20a%20full%20image%20build%20from%20Lenovo%3F%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20any%20info.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-3526368%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EAdministrator%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMeetings%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-3526611%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20Rooms%20-%20Reinstall%20Win%20Device%20Admin%20Agent%20Service%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-3526611%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20rerun%20the%20device%20reset%20process.%20This%20time%20it%20has%20installed%20the%20service%20and%20the%20device%20is%20reporting%20in%20the%20TAC.%20Will%20see%20if%20it%20continues%20to%20do%20so.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Hello,

We are very new to Teams Rooms, trying to deploy our first actually. We have a TAPMSTSMLLEN with Logitech Tap/Meetup and a Lenovo Thinksmart CORE compute Teams Rooms device.

We are still predeployment. We had an issue with the unit on the bench where it started booting to a screen saying that we needed another app to open a link type and could not continue. I chased down the reset process that runs a script then starts the Reset this PC process, wherein you need to erase all content and settings and rebuild the PC. This worked although the problem came back. We found a better, easier answer to the issue and believe that problem is now fixed. After fixing the problem I noted that this Teams Rooms device is not updating its details in the Teams Admin Centre (TAC), where it previously was. I tracked this down to it relying on a Win Device Admin Agent service, which is NOT present on this machine following the reset.

I ran the offline update script on the machine for 4.12.138.0 which simply told me I was up to date and no changes were made.

Is there a way to get this service back, preferably without rebuilding again? Are there logs that could help me, bearing in mind I can't get them from the admin centre. If rebuilding again, do users familiar with Team Rooms think the reset script would work, or would I need to find out how to get a full image build from Lenovo?

Thanks for any info.

1 Reply

I have rerun the device reset process. This time it has installed the service and the device is reporting in the TAC. Will see if it continues to do so.