Forum Discussion
(KB5124010) Niepowodzenie instalacji dnia 1.10.2026 — Ox800f0922
Próbowałeś już Windows Update, ponownej instalacji naprawczej i instalacji z ISO, więc problem jest szerszy niż uszkodzone pobieranie. Kod 0x800f0922 może wskazywać na zbyt mało miejsca w partycji systemowej, uszkodzenie magazynu składników albo blokadę połączenia; sam nie określa jednej przyczyny. Odłącz VPN, sprawdź wolne miejsce na dysku systemowym oraz partycji EFI/System Reserved, a następnie uruchom jako administrator: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth, później sfc /scannow, i zrestartuj komputer. Spróbuj aktualizacji tylko raz. Ponieważ setup.exe również nie działa, uruchom SetupDiag i sprawdź C:$WINDOWS.~BT\Sources\Panther\setuperr.log oraz C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log, szukając pierwszego kodu błędu. Zachowaj logi i przekaż je pomocy Microsoft, jeśli DISM nie naprawi obrazu albo SetupDiag wskaże sterownik, partycję rozruchową lub obsługę składników. Przed zmianą partycji wykonaj kopię danych; nie powiększaj EFI bez potwierdzenia,że brakuje miejsca.
- kawkaajjjjjjOct 05, 2026Copper Contributor
Instalacji naprawczej nie mogę wykonać z powodu błędów systemu. Miejsca na dysku systemowym jest dostępne ponad 258 GB. Zrobiłem, uruchomiłem jako administrator: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth, później sfc /scannow, i zrestartowałem komputer, nawet próbowałem zainstalować ponownie system z zachowaniem plików i ustawień. Pobrałem plik ISO przez Media Creation Tool następnie kliknąłem go dwa razy i został zamontowany w napędzie. Po kliknięciu zaczyna się proces instalacji i potem nie wiadomo dlaczego wyskakuje powiadomienie "Ten komputer nie spełnia obecnie wymagań systemu Windows 11 Dlaczego: e Nie można zaktualizować partycji zarezerwowanej przez system."
Jest to bardzo dziwne, ponieważ od chwili zakupu komputera korzystam z systemu Windows 11.