SOLVED

Connectivity Test Failed

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1243440%22%20slang%3D%22en-US%22%3EConnectivity%20Test%20Failed%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1243440%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EMail%20is%20running%20i%20O365%20and%20all%20is%20(almost)%20good%20%3A)%3C%2Fimg%3E%26nbsp%3B%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EOn%20a%20new%20device%20I%20tried%20to%20setup%20Outlook%2Faccount%20but%20it%20won't%20%22autodiscover%22%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20tried%20to%20do%20a%20Connectivity%20Test%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftestconnectivity.microsoft.com%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftestconnectivity.microsoft.com%2F%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%20but%20it's%20Failing%26nbsp%3B%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EThe%20Microsoft%20Connectivity%20Analyzer%20is%20attempting%20to%20test%20Autodiscover%20for%20%3CA%20href%3D%22mailto%3Axxxx%40domain.com%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Exxxx%40domain.com%26nbsp%3B%3C%2FA%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EAttempting%20to%20resolve%20the%20host%20name%20autodiscover.domain.com%20in%20DNS.%3CBR%20%2F%3EThe%20host%20name%20resolved%20successfully.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhats%20missing%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1243440%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1243786%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Connectivity%20Test%20Failed%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1243786%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F108979%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Taen%20keren%3C%2FA%3E%2C%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3ETry%20some%20of%20these%20methods%2C%20particularly%20method%201%20with%20the%20local%20XML%20redirect%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwww.howto-outlook.com%2Fhowto%2Fautodiscoverconfiguration.htm%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fwww.howto-outlook.com%2Fhowto%2Fautodiscoverconfiguration.htm%3C%2FA%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3ERemove%20the%20mail%20profile%20in%20Outlook%2C%20add%20the%20local%20XML%20redirect%20and%20then%20set%20up%20the%20profile%20in%20Outlook%20again.%20This%20will%20force%20connect%20Outlook%20to%20Office%20365%20and%20is%20typically%20used%20in%20coexistence%20scenario's%20where%20Outlook%20is%20trying%20to%20connect%20by%20default%20to%20the%20local%20exchange%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EBest%2C%20Chris%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Super Contributor

Mail is running i O365 and all is (almost) good :) 

On a new device I tried to setup Outlook/account but it won't "autodiscover" 

 

I tried to do a Connectivity Test https://testconnectivity.microsoft.com/  but it's Failing 

The Microsoft Connectivity Analyzer is attempting to test Autodiscover for xxxx@domain.com 

Attempting to resolve the host name autodiscover.domain.com in DNS.
The host name resolved successfully.

 

Whats missing? 

1 Reply
Highlighted
Best Response confirmed by Taen keren (Super Contributor)
Solution
Hi @Taen keren,

Try some of these methods, particularly method 1 with the local XML redirect

https://www.howto-outlook.com/howto/autodiscoverconfiguration.htm

Remove the mail profile in Outlook, add the local XML redirect and then set up the profile in Outlook again. This will force connect Outlook to Office 365 and is typically used in coexistence scenario's where Outlook is trying to connect by default to the local exchange

Best, Chris