Teams Custom App Icon Not displaying sometimes

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1247823%22%20slang%3D%22en-US%22%3ETeams%20Custom%20App%20Icon%20Not%20displaying%20sometimes%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1247823%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20everyone%2C%20having%20trouble%20with%20a%20custom%20teams%20app%20not%20displaying%20the%20app%20icon%20sometimes.%20Generally%20if%20you%20quit%20teams%20and%20re-open%20solves%20the%20issue%2C%20but%20this%20is%20not%20a%20good%20user%20experience.%26nbsp%3B%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%3A%3C%2FP%3E%3COL%3E%3CLI%3ECreated%20a%20custom%20Teams%20personal%20app%20and%20set%20custom%20icon%3C%2FLI%3E%3CLI%3EAutomatically%20pinned%20these%20apps%20to%20Microsoft%20teams%20for%20all%20users%3C%2FLI%3E%3C%2FOL%3E%3CP%3ESometimes%3A%3C%2FP%3E%3COL%3E%3CLI%3EApp%20Icon%20shows%20as%20blank%3CBR%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22NotAlex_1-1584994193060.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F178982i6D15E07060F6B42F%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20title%3D%22NotAlex_1-1584994193060.png%22%20alt%3D%22NotAlex_1-1584994193060.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3C%2FLI%3E%3CLI%3EApp%20Icon%20shows%20correctly%3CBR%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22NotAlex_2-1584994230697.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F178983i28FDD69CE50F6BAD%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20title%3D%22NotAlex_2-1584994230697.png%22%20alt%3D%22NotAlex_2-1584994230697.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLI%3E%3C%2FOL%3E%3CP%3EAs%20stated%20restarting%20Microsoft%20teams%20usually%20fixes%20the%20issue.%20Any%20help%20appreciated.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ECheers%3C%2FP%3E%3CP%3EAlex%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1247823%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EDeveloper%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1505048%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20Custom%20App%20Icon%20Not%20displaying%20sometimes%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1505048%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi%2C%20I'm%20having%20this%20issue%20as%20well%20at%20several%20customer%20tenants.%20It%20gets%20really%20annoying%20when%20a%20customer%20has%205%20custom%20apps%20and%20they%20all%20show%20the%20obnoxious%20blank%20square%20icon...%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1532751%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20Custom%20App%20Icon%20Not%20displaying%20sometimes%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1532751%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20the%20same%20problem.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1617874%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20Custom%20App%20Icon%20Not%20displaying%20sometimes%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1617874%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20have%20the%20same%20issue.%20Teams%20admin%20center%20says%20%22you%20have%20to%20add%20a%20license%20for%20showing%20icon%20for%20this%20custom%20app%22%3F%20I%20can't%20find%20anything%20about%20it%20and%20it%20worked%20earlier.%20Microsoft%3F%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3C%2FP%3E%3CDIV%20class%3D%22mceNonEditable%20lia-copypaste-placeholder%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FDIV%3E%3CDIV%20class%3D%22mceNonEditable%20lia-copypaste-placeholder%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FDIV%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1770342%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20Custom%20App%20Icon%20Not%20displaying%20sometimes%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1770342%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESame%20here.%20A%20statement%20from%20Microsoft%20would%20be%20great...%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1787120%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20Custom%20App%20Icon%20Not%20displaying%20sometimes%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1787120%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESame%20here.%20Also%20the%20app%20does%20not%20start.%20It%20works%20in%20browser%20mode.%20And%20after%20re-adding%20it%20from%20the%20app%20store.%20These%20are%20workarounds%20but%20unluckily%20not%20a%20solution.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDo%20you%20experience%20this%20problem%20after%20updating%20the%20app%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2049020%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20Custom%20App%20Icon%20Not%20displaying%20sometimes%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2049020%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F833918%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40M_Kha%3C%2FA%3E%26nbsp%3BWe%20have%20this%20same%20issue.%26nbsp%3B%20I've%20noticed%20that%20if%20I%20clear%20my%20teams%20cache%20the%20icons%20reappear%2C%20but%20if%20I%20switch%20between%20different%20Teams%20tenants%20(dev%2Ftest%2Fprod)%20the%20dotted%20outline%20issue%20reoccurs.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20first%20noticed%20this%20issue%20after%20we%20updated%20the%20manifest%20after%20our%20initial%20release.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHas%20anyone%20heard%20of%20a%20resolution%20for%20this%20issue%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2349629%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Teams%20Custom%20App%20Icon%20Not%20displaying%20sometimes%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2349629%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F256067%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40NotAlex%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F41501%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40microsoft%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI%20am%20experiencing%20this%20issue%20as%20well.%26nbsp%3B%20Is%20there%20no%20workaround%20for%20this%3F%26nbsp%3B%20Please%20let%20us%20know%20if%20this%20is%20even%20being%20worked%20on.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Contributor

Hi everyone, having trouble with a custom teams app not displaying the app icon sometimes. Generally if you quit teams and re-open solves the issue, but this is not a good user experience.  

 

I have:

  1. Created a custom Teams personal app and set custom icon
  2. Automatically pinned these apps to Microsoft teams for all users

Sometimes:

  1. App Icon shows as blank
    NotAlex_1-1584994193060.png

  2. App Icon shows correctly
    NotAlex_2-1584994230697.png

     

As stated restarting Microsoft teams usually fixes the issue. Any help appreciated.

 

Cheers

Alex

 

8 Replies
Hi, I'm having this issue as well at several customer tenants. It gets really annoying when a customer has 5 custom apps and they all show the obnoxious blank square icon...

I have the same problem.

We have the same issue. Teams admin center says "you have to add a license for showing icon for this custom app"? I can't find anything about it and it worked earlier. Microsoft?

 
 

 

Same here. A statement from Microsoft would be great...

Same here. Also the app does not start. It works in browser mode. And after re-adding it from the app store. These are workarounds but unluckily not a solution.

 

Do you experience this problem after updating the app?

@M_Kha We have this same issue.  I've noticed that if I clear my teams cache the icons reappear, but if I switch between different Teams tenants (dev/test/prod) the dotted outline issue reoccurs.

 

I first noticed this issue after we updated the manifest after our initial release.

 

Has anyone heard of a resolution for this issue?

@NotAlex @microsoft I am experiencing this issue as well.  Is there no workaround for this?  Please let us know if this is even being worked on.

Same here, the Icon was working fine before and now it suddenly never works. Using Teams "App Studio" to create the zip with the manifest.