View issue embedding form in modern page

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-327843%22%20slang%3D%22en-US%22%3EView%20issue%20embedding%20form%20in%20modern%20page%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-327843%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20use%20a%20number%20of%20embedded%20forms%20on%20our%20SharePoint%20site.%20Since%20a%20recent%20update%20these%20are%20not%20displaying%20the%20correct%20colour%20theming%3B%20instead%20a%20colour%20overlay%20has%20made%20the%20intro%20section%20almost%20impossible%20to%20read.%20Is%20anyone%20experiencing%20a%20similar%20issue%20and%2For%20knows%20of%20a%20fix%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F71418iFE6FC17524AEECD2%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22Forms%20issue.jpg%22%20title%3D%22Forms%20issue.jpg%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-327843%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EForms%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-327969%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20View%20issue%20embedding%20form%20in%20modern%20page%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-327969%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESame%20issue%20here%2C%20reported%20it%20to%20Office%20365%20support%20but%20haven't%20heard%20more%20than%20%22We%20are%20looking%20at%20the%20issue%22%20yet.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-327891%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20View%20issue%20embedding%20form%20in%20modern%20page%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-327891%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20experiencing%20the%20same%20issue.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20guessing%20the%20styles%20for%20MS%20Forms%20submission%20form%20changed%20but%20they%20were%20never%20checked%20on%20SharePoint%20side%3A%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-center%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F71422iD9F79D20398275C3%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22forms_background.PNG%22%20title%3D%22forms_background.PNG%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E1%20-%20The%20background%20color%20gets%20overridden%20by%20SharePoint's%20theme%20color%20where%20the%20form%20is%20embedded%3C%2FP%3E%3CP%3E2%20-%20There's%20no%20padding%20in%20the%20SharePoint%20site%20where%20the%20form%20is%20embedded%20so%20it%20ldoesn't%20look%20good%20at%20all%2C%20as%20your%20screenshot%20shows.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EBefore%20the%20header%20had%20the%20background%20color%20so%20I'd%20guess%20it%20would%20be%20good%20to%20keep%20that%20option%20in%20SP.%20Users%20are%20having%20a%20bad%20reaction%20because%20%22someone%22%20changed%20their%20content.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
New Contributor

We use a number of embedded forms on our SharePoint site. Since a recent update these are not displaying the correct colour theming; instead a colour overlay has made the intro section almost impossible to read. Is anyone experiencing a similar issue and/or knows of a fix?

 

Forms issue.jpg

2 Replies
Highlighted

I'm experiencing the same issue.

 

I'm guessing the styles for MS Forms submission form changed but they were never checked on SharePoint side:

forms_background.PNG

 

1 - The background color gets overridden by SharePoint's theme color where the form is embedded

2 - There's no padding in the SharePoint site where the form is embedded so it ldoesn't look good at all, as your screenshot shows.

Before the header had the background color so I'd guess it would be good to keep that option in SP. Users are having a bad reaction because "someone" changed their content.

Highlighted
Same issue here, reported it to Office 365 support but haven't heard more than "We are looking at the issue" yet.