Forum Discussion

saban1972's avatar
saban1972
Copper Contributor
Aug 23, 2024

Formül kopyalama

İçinde formül bulunan birden fazla hücre nasıl kopyalanır?

Ör: 

A1, B1, C1, ..., AA1

veya

A1

A2

A3

.

.

.

A99

Toplu halde formüller değişmeden başka sayfaya kopyalamak istiyorum. Nasıl yapabilirim.

(Herbir hücrede formül var.)

1 Reply

• NikolinoDE's avatar
    NikolinoDE
    Platinum Contributor

saban1972 

Excel'de, birden fazla hücrede bulunan formülleri toplu halde başka bir sayfaya formüller bozulmadan kopyalamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

Adım 1: Hücreleri Seçin

• Bir Sütundaki Formüller: Eğer A1'den A99'a kadar olan hücrelerdeki formülleri kopyalamak istiyorsanız, A1'den A99'a kadar olan hücreleri seçin.
    • Bir Satırdaki Formüller: Eğer A1'den AA1'e kadar olan hücrelerdeki formülleri kopyalamak istiyorsanız, A1'den AA1'e kadar olan hücreleri seçin.

Adım 2: Hücreleri Kopyalayın

1. Seçimi yaptıktan sonra, Ctrl + C tuşlarına basarak hücreleri kopyalayın veya sağ tıklayıp Kopyala seçeneğini seçin.

Adım 3: Kopyalanacak Sayfaya Geçin

• Formülleri kopyalamak istediğiniz diğer sayfaya geçin. Bu sayfa aynı çalışma kitabında veya farklı bir çalışma kitabında olabilir.

Adım 4: Hücreleri Yapıştırın

1. Hedef hücreyi seçin: Örneğin, başka bir sayfada kopyalamak istediğiniz hücrelerin başlangıç noktasını seçin (örneğin, B1 hücresine kopyalamak istiyorsanız B1'i seçin).
    2. Sağ tıklayın ve Yapıştır seçeneğine tıklayın veya doğrudan Ctrl + V tuşlarına basın.

Adım 5: Yapıştırma Seçenekleri

• Eğer formüllerin aynı mantıkla başka bir yerde çalışmasını istiyorsanız, yapıştırma işlemini bu şekilde bırakabilirsiniz.
    • Formülleri tam olarak olduğu gibi (aynı hücre referanslarıyla) yapıştırmak isterseniz:
      • Sağ tıklayın ve Yapıştırma Seçenekleri menüsünden Formülleri seçin (yapıştırma sırasında çıkan menüde genellikle fx simgesi ile gösterilir).

Önemli Notlar:

• Hücre referanslarının göreceli veya mutlak olup olmadığını dikkate alın. Eğer referanslar göreceliyse, kopyalayıp yapıştırdığınızda formüller yeni hücre referanslarına göre uyarlanacaktır. Eğer referansların sabit kalmasını istiyorsanız, formülleri mutlak referans (örneğin $A$1) olarak ayarlamalısınız.
    • Farklı bir çalışma kitabına kopyalıyorsanız ve hücre referanslarının mevcut çalışma kitabına göre çalışmasını istiyorsanız, kopyaladığınız formülleri yapıştırdıktan sonra, hücre referanslarını kontrol edin.

Bu yöntemlerle, Excel'de birden fazla hücredeki formülleri sorunsuz bir şekilde başka bir sayfaya kopyalayabilirsiniz. Metin yapay zekanın yardımıyla oluşturuldu.

Cevaplarım gönüllüdür ve garantisi yoktur!

Metin makine çevirisiyle çevrilmiştir, dil bilgisi veya ifade hataları olabilir.

Umarım bu size yardımcı olur.

Cevap yararlı oldu mu? En iyi cevap olarak işaretleyin ve beğenin!

Bu, tüm forum katılımcılarına yardımcı olacaktır.

NikolinoDE

Hiçbir şey bilmediğimi biliyorum (Sokrates)