Forum Discussion
Excel'de düz sayıları saat formatına çevirme
Merhaba
Her sabah saat formatında yazdığım bir raporum var. Bu raporda saat başlangıç ve saat bitiş gibi iki sütuna sahip. Her saat yazmamda rakamlar arasına ":" koymak zorunda kalıyorum ve bunu normal rakamları yazdığımda kendiliğinden saat formatında görmesini istiyorum ;"örneğin 1120 ya da 0650 yazdığımda 11:20 ve 06:50 gibi saat formatında olsun hücreler . Hücre biçimlendirme VBA dahil bir çok yol denedim ama olmadı. Formül ile yapabiliyorum ama hücrelere formül tanımlaması yaptığımda bu kez de değerleri giremiyorum yardımcı olabilir misiniz ?
7 Replies
- Sydney_LobbanCopper ContributorI need to have 'Centre Alignment' on all my Excel Taskbars How can I do that please
- cansel3560Copper ContributorMerhaba bahsettiğiniz konuyu tam anlamadım biraz daha açabilir misiniz ? "Görev çubukları için Merkez hizalama" ne demek ?
You'll find the VBA code you need in Date and Time Entry
İhtiyacınız olan VBA kodunu burada bulabilirsiniz: Date and Time Entry
- cansel3560Copper ContributorMerhaba makroyu defalarca denememe rağmen çalıştıramadım . Bunun için bir öneri sunarsanız çok sevinirim. Teşekkür ederim.
Bu bir makro değil, bir hücreyi değiştirdiğinizde otomatik olarak çalışan çalışma sayfası modülündeki koddur.
- cansel3560Copper ContributorÖncelikle teşekkür ederim deneyip haber vereceğim.