Windows Audio Stutter after some uptime

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2927510%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWindows%20Audio%20Stutter%20after%20some%20uptime%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2927510%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20fellas%2C%20i%20have%20the%20problem%20that%20i%20have%20sound%20issues%20after%20some%20hours%20of%20uptime%20(mostly%20like%202-3%20hours%20or%20so)%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20can%20totally%20relate%20it%20to%20windows%2011%2C%20had%20a%20%22upgrade%22%20beforehand%20and%20even%20switched%20to%20the%20Dev.%20Builds%20(the%20last%20from%204-5%20days%20ago%20or%20so.%3CBR%20%2F%3EThen%20i%20did%20a%20cleaninstall%20of%20Windows%2011%20and%20the%20issue%20remains%20as%20before.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EIt%20mainly%20happens%20when%20i%20cross%20my%20%22screenborder%22%20with%20the%20mousecursor%20to%20the%20second%20or%20third%20screen.%3CBR%20%2F%3EThere%20are%20spikes%20on%20latencymon%20and%20the%20%22Highest%20measured%20interrupt%20to%20process%20latency%22%20reports%20up%20to%205000-6000%26nbsp%3B%3CSPAN%3E%C2%B5s%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EWith%20the%20exact%20same%20Hardware%2C%20Programs%20and%20driver%20i%20don't%20encounter%20this%20issue%20under%20windows%2010%20or%20any%20other%20OS%20like%20linux%20and%20so%20on.%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E%5Bquote%5D%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E%3CSTRONG%3E%3CU%3EHardware%3A%3C%2FU%3E%3C%2FSTRONG%3E%3CBR%20%2F%3EAMD%20Ryzen%209%205950X%3CBR%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3EAsus%20ROG%20Strix%20x570-f%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E32GB%20Crucial%203600%20Mhz%20cl%2016%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3ENvidia%20RTX%203090%5B%2Fquote%5D%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2927510%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EConfiguration%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EFeatures%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
New Contributor

Hi fellas, i have the problem that i have sound issues after some hours of uptime (mostly like 2-3 hours or so)

 

I can totally relate it to windows 11, had a "upgrade" beforehand and even switched to the Dev. Builds (the last from 4-5 days ago or so.
Then i did a cleaninstall of Windows 11 and the issue remains as before.

It mainly happens when i cross my "screenborder" with the mousecursor to the second or third screen.
There are spikes on latencymon and the "Highest measured interrupt to process latency" reports up to 5000-6000 µs

With the exact same Hardware, Programs and driver i don't encounter this issue under windows 10 or any other OS like linux and so on.

 

Hardware:

AMD Ryzen 9 5950X

Asus ROG Strix x570-f

32GB Crucial 3600 Mhz cl 16

Nvidia RTX 3090

 

0 Replies