Inline image in message body not loading when forwarded

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2301515%22%20slang%3D%22en-US%22%3EInline%20image%20in%20message%20body%20not%20loading%20when%20forwarded%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2301515%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%20I%20have%20the%20below%20scenario%20where%20the%20inline%20image%20link%20is%20broken%20when%20it%20refers%20an%20external%20image%20source.%20This%20works%20properly%20in%20the%20received%20mail%20but%20when%20I%20forwarded%20the%20received%20email%20with%20inline%20image%20from%20Outlook%20client%20then%20inline%20image%20link%20broken%20since%20source%20url%20is%20trimmed%20and%20result%20in%20invalid%20url.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3EExample%3A%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E1.%20Compose%20a%20html%20content%20where%20inline%20image%20refers%20an%20external%20source%20and%20send%20using%20any%20mail%20sender.%3C%2FP%3E%3CP%3E2.%20Consider%20I%20used%20Outlook%20desktop%20client%20app%20and%20the%20email%20received%20will%20work%20properly.%3C%2FP%3E%3CP%3E3.%20If%20I%20forward%20the%20received%20email%20then%20the%20image%20broken%20since%20image%20source%20external%20url%20is%20trimmed%20automatically.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3ENote%3A%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20didn't%20this%20problem%20when%20I%20use%20Outlook%20web%20(i.e.%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Foutlook.office365.com%2F)%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Foutlook.office365.com%2F)%3C%2FA%3E%26nbsp%3Bor%20Gmail%20(i.e.%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgmail.com%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fgmail.com%2F%3C%2FA%3E).%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20suggestion%20%26amp%3B%20solutions%20to%20overcome%20this%20problem.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%2C%3C%2FP%3E%3CP%3ERagunaathan%20M%20P%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2301515%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EOutlook%20for%20Window%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2340169%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Inline%20image%20in%20message%20body%20not%20loading%20when%20forwarded%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2340169%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20found%20the%20similar%20issue%20on%20OUTLOOK%20for%20Office%20365.%20But%20it%20is%20not%20occurs%20in%20OUTLOOK%202016%2F2019.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Visitor

Hi, I have the below scenario where the inline image link is broken when it refers an external image source. This works properly in the received mail but when I forwarded the received email with inline image from Outlook client then inline image link broken since source url is trimmed and result in invalid url.

 

Example:

 

1. Compose a html content where inline image refers an external source and send using any mail sender.  

2. Consider I used Outlook desktop client app and the email received will work properly.

3. If I forward the received email then the image broken since image source external url is trimmed automatically.

 

Sample Url format for Inline Image:  https://site.com/attachment/filename?token=dWY0IbSMqujvz

Here, query params "token" is a JWT token which is trimmed with particular character randomly in the forwarded mail and result in invalid token and url failed to load.

 

Original Email: https://site.com/attachment/filename?token=dWY0IbSMqujvz

Forward Email: https://site.com/attachment/filename?token=dWY0IbSMqu

 

 

Note:

I didn't face this problem when I use Outlook web (i.e. https://outlook.office365.com/) or Gmail (i.e. https://gmail.com/).

 

Any suggestion & solutions to overcome this problem.

 

Thanks,

Ragunaathan M P

 

1 Reply

I found the similar issue on OUTLOOK for Office 365. But it is not occurs in OUTLOOK 2016/2019.