Forms Pro (Preview) Feedback / Issues

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-401263%22%20slang%3D%22en-US%22%3EForms%20Pro%20(Preview)%20Feedback%20%2F%20Issues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-401263%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ENot%20sure%20if%20this%20is%20the%20correct%20forum%20to%20provide%20feedback%20%2F%20issues%20on%20Forms%20Pro%20(Preview)%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%E2%80%A6%20If%20not%2C%20then%20please%20let%20me%20know%20where%20I%20should%20be%20posting%20this%20to.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E1.%20%3CSTRONG%3EUnable%20to%20Export%20Responses%20to%20Excel%3C%2FSTRONG%3E%20-%20When%20I%20click%20'Export%20All'%20or%20'Export'%20for%20an%20individual%20response%20nothing%20happens%20(This%20was%20working%20yesterday)%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E2.%20%3CSTRONG%3EUnable%20to%20send%20Survey%20using%20Microsoft%20Flow%3C%2FSTRONG%3E%20-%20I%20have%20setup%20a%20basic%20flow%20with%20a%20manual%20%2F%20button%20trigger%20%26amp%3B%20then%20the%20'%3CEM%3EThis%20action%20sends%20a%20survey%20to%20a%20specified%20list%20of%20recipients'%3C%2FEM%3E%20action.%20The%20flow%20'ran%20successfully'%20(Output%20Status%20Code%20200)%2C%20but%20the%20email%20is%20never%20received.%3C%2FP%3E%3CP%3EFYI%20-%20I%20can%20successfully%20sent%20the%20survey%20via.%20email%20in%20Forms%20Pro%20to%20the%20same%20email%20address.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20understand%20that%20Forms%20Pro%20is%20in%20Preview%2C%20so%20would%20just%20like%20to%20understand%20if%20these%20are%20known%20issues%20that%20are%20being%20worked%20on%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMany%20thanks.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-401263%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Forms%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-401514%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Forms%20Pro%20(Preview)%20Feedback%20%2F%20Issues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-401514%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F137746%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Brian%20Park%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20was%20experiencing%20the%20same%20problem%20seems%20to%20be%20fixed%20now.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERegards%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDonald%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-417191%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Forms%20Pro%20(Preview)%20Feedback%20%2F%20Issues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-417191%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F10219%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Donald%20Horsburgh%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20re-tested%20and%20the%20issues%20are%20still%20there%20-%20I%20have%20provided%20some%20more%20details%20below%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E1.%20%3CSTRONG%3EUnable%20to%20Export%20Responses%20to%20Excel%3C%2FSTRONG%3E%20-%20When%20I%20click%20'Export%20All'%20or%20'Export'%20for%20an%20individual%20response%20nothing%20happens%20(This%20was%20working%20previously)%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20I%20click%20on%20the%20'Export'%20button%20the%20following%20error%20occurs%20within%20the%20browser%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3EHTTP500%3A%20SERVER%20ERROR%20-%20The%20server%20encountered%20an%20unexpected%20condition%20that%20prevented%20it%20from%20fulfilling%20the%20request.%3CBR%20%2F%3E(Fetch)POST%20-%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fmfpapifacadefawus2.azurewebsites.net%2Fapi%2Fexportresponses%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fmfpapifacadefawus2.azurewebsites.net%2Fapi%2Fexportresponses%3C%2FA%3E%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20also%20attached%20a%20file%20with%20other%20errors%20that%20are%20occurring%20within%20the%20browser%20error%20log%20when%20running%20FormsPro.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E2.%20%3CSTRONG%3EUnable%20to%20send%20Survey%20using%20Microsoft%20Flow%3C%2FSTRONG%3E%20-%20I%20have%20setup%20a%20basic%20flow%20with%20a%20manual%20%2F%20button%20trigger%20%26amp%3B%20then%20the%20'%3CEM%3EThis%20action%20sends%20a%20survey%20to%20a%20specified%20list%20of%20recipients'%3C%2FEM%3E%20action.%20The%20flow%20'ran%20successfully'%20(Output%20Status%20Code%20200)%2C%20but%20the%20email%20is%20never%20received.%3C%2FP%3E%3CP%3EFYI%20-%20I%20can%20successfully%20sent%20the%20survey%20via.%20email%20in%20Forms%20Pro%20to%20the%20same%20email%20address.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20images%20below%20show%20the%20flow%20and%20the%20result%2C%20but%20the%20email%20is%20never%20receieved%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-center%22%20style%3D%22width%3A%20638px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F106366i8DAFE86ED7572613%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22FormsPro%20Flow.png%22%20title%3D%22FormsPro%20Flow.png%22%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-caption%22%20onclick%3D%22event.preventDefault()%3B%22%3EFlow%3C%2FSPAN%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CBR%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-center%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F106368iF2EC45BA561C66AA%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22Forms%20Pro%20Flow%20Success.png%22%20title%3D%22Forms%20Pro%20Flow%20Success.png%22%20%2F%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-caption%22%20onclick%3D%22event.preventDefault()%3B%22%3EResult%3C%2FSPAN%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSTRONG%3EDoes%20anyone%20from%20Microsoft%20know%20if%20these%20are%20know%20issues%20that%20are%20currently%20being%20worked%20on%3F%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-455904%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Forms%20Pro%20(Preview)%20Feedback%20%2F%20Issues%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-455904%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EFollowing%20further%20investigation%20%26amp%3B%20testing%20I%20have%20an%20update%20to%20the%20Flow%20issue%20...%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%E2%80%A6%20The%20Flow%20works%20if%20you%20use%20an%20email%20address%20of%20someone%20within%20our%20organisation%20(Either%20a%20User%20or%20a%20Guest)%2C%20but%20it%20does%20not%20work%20for%20an%20email%20address%20of%20an%20external%20user%20who%20is%20not%20a%20guest%20within%20our%20organisation.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20Export%20to%20Excel%20functionality%20is%20still%20not%20working%20either%2C%20so%20we%20have%20opened%20a%20service%20request%20with%20Microsoft%20to%20try%20to%20get%20it%20resolved.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERegards.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Not sure if this is the correct forum to provide feedback / issues on Forms Pro (Preview)?

 

… If not, then please let me know where I should be posting this to.

 

1. Unable to Export Responses to Excel - When I click 'Export All' or 'Export' for an individual response nothing happens (This was working yesterday)

 

2. Unable to send Survey using Microsoft Flow - I have setup a basic flow with a manual / button trigger & then the 'This action sends a survey to a specified list of recipients' action. The flow 'ran successfully' (Output Status Code 200), but the email is never received.

FYI - I can successfully sent the survey via. email in Forms Pro to the same email address.

 

I understand that Forms Pro is in Preview, so would just like to understand if these are known issues that are being worked on?

 

Many thanks.

3 Replies

@Brian Park 

 

I was experiencing the same problem seems to be fixed now.

 

Regards

 

Donald

@Donald Horsburgh 

 

I have re-tested and the issues are still there - I have provided some more details below:

 

1. Unable to Export Responses to Excel - When I click 'Export All' or 'Export' for an individual response nothing happens (This was working previously)

 

When I click on the 'Export' button the following error occurs within the browser:

 

HTTP500: SERVER ERROR - The server encountered an unexpected condition that prevented it from fulfilling the request.
(Fetch)POST - https://mfpapifacadefawus2.azurewebsites.net/api/exportresponses

 

I have also attached a file with other errors that are occurring within the browser error log when running FormsPro.

 

2. Unable to send Survey using Microsoft Flow - I have setup a basic flow with a manual / button trigger & then the 'This action sends a survey to a specified list of recipients' action. The flow 'ran successfully' (Output Status Code 200), but the email is never received.

FYI - I can successfully sent the survey via. email in Forms Pro to the same email address.

 

The images below show the flow and the result, but the email is never receieved:

 

FlowFlow


ResultResult

Does anyone from Microsoft know if these are know issues that are currently being worked on?

 

Thanks.

Following further investigation & testing I have an update to the Flow issue ...

 

… The Flow works if you use an email address of someone within our organisation (Either a User or a Guest), but it does not work for an email address of an external user who is not a guest within our organisation.

 

The Export to Excel functionality is still not working either, so we have opened a service request with Microsoft to try to get it resolved.

 

Regards.