Task Manager shows 100% disk utilization all the time

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1920977%22%20slang%3D%22en-US%22%3ETask%20Manager%20shows%20100%25%20disk%20utilization%20all%20the%20time%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1920977%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EMy%20machine%20will%20always%20have%20100%25%20disk%20usage.%20I%20have%20tried%20fix%20suggested%20by%20Microsoft%20several%20times%20but%20no%20improvement.%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fsupport.microsoft.com%2Fen-us%2Fhelp%2F3083595%2Ftask-manager-might-show-100-disk-utilization-on-windows-10-devices-wit%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fsupport.microsoft.com%2Fen-us%2Fhelp%2F3083595%2Ftask-manager-might-show-100-disk-utilization-on-windows-10-devices-wit%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EKindly%20advise%20as%20this%20is%20annoying%20and%20laptop%20is%20extremely%20slow.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1928042%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Task%20Manager%20shows%20100%25%20disk%20utilization%20all%20the%20time%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1928042%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi%2C%3CBR%20%2F%3Ecan%20you%20post%20a%20screenshot%20of%20%22Processes%22%20and%20%22details%22%20tab%20of%20task%20manager%2C%20Sorted%20by%20%22Disk%22%2C%20when%20it%20has%20100%25%20disk%20utilization%3F%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Visitor

My machine will always have 100% disk usage. I have tried fix suggested by Microsoft several times but no improvement.

https://support.microsoft.com/en-us/help/3083595/task-manager-might-show-100-disk-utilization-on-win...

 

 

Kindly advise as this is annoying and laptop is extremely slow.

2 Replies
Hi,
can you post a screenshot of "Processes" and "details" tab of task manager, Sorted by "Disk", when it has 100% disk utilization?

@Mangesh_Adalinge 

Do you know what process is consuming so much resources?

Did you recently update or upgrade Windows 10?

Are you using SSD or HDD hard drive?