Error parsing app package

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1958449%22%20slang%3D%22en-US%22%3EError%20parsing%20app%20package%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1958449%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CDIV%20class%3D%22votecell%20post-layout--left%22%3E%3CDIV%20class%3D%22js-voting-container%20grid%20jc-center%20fd-column%20ai-stretch%20gs4%20fc-black-200%22%3E%3CDIV%20class%3D%22js-vote-count%20grid--cell%20fc-black-500%20fs-title%20grid%20fd-column%20ai-center%22%3E%26nbsp%3B%3C%2FDIV%3E%3C%2FDIV%3E%3C%2FDIV%3E%3CDIV%20class%3D%22postcell%20post-layout--right%22%3E%3CDIV%20class%3D%22s-prose%20js-post-body%22%3E%3CP%3EI%20have%20been%20all%20over%20the%20other%20threads%20about%20this%20question%20but%20nothing%20seems%20to%20fix%20my%20problem.%20No%20matter%20what%20I%20do%2C%20my%20.appinstaller%20doesn't%20work.%20I%20keep%20getting%20%3A%20Error%20in%20parsing%20the%20app%20package.%3C%2FP%3E%3CP%3EFirst%20off%20let%20me%20say%20I%20can%20access%20both%20the%20.appinstaller%20file%20and%20the%20.appxbundle%20file%20using%20the%20direct%20URLs.%20Also%2C%20I%20am%20able%20to%20install%20using%20.appxbundle%20and%20I%20have%20a%20signed%20certificate.%20I%20also%20tried%20doing%20the%20loopback%20exemption%20but%20that%20didnt%20work%20either.%20Here%20is%20the%20XML%20to%20my%20.appinstaller%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CPRE%3E%221.0%22%20encoding%3D%3CSPAN%20class%3D%22hljs-string%22%3E%22utf-8%22%3C%2FSPAN%3E%3F%26gt%3B%0A%3CAPPINSTALLER%20uri%3D%22%26lt%3BSPAN%22%20class%3D%22hljs-string%22%3E%22http%3A%2F%2Fdev.xxxxxx.com%2FMSIXPrototype%2FHelloWorldPackage.appinstaller%22%0A%20%20%20%20Version%3D%3CSPAN%20class%3D%22hljs-string%22%3E%221.0.7.0%22%3C%2FSPAN%3E%20xmlns%3D%3CSPAN%20class%3D%22hljs-string%22%3E%22http%3A%2F%2Fschemas.microsoft.com%2Fappx%2Fappinstaller%2F2017%2F2%22%3C%2FSPAN%3E%26gt%3B%0A%20%20%20%20%3CMAINBUNDLE%20name%3D%22%26lt%3BSPAN%22%20class%3D%22hljs-string%22%3E%22xxxx%22%0A%20%20%20%20%20%20%20%20Version%3D%3CSPAN%20class%3D%22hljs-string%22%3E%221.0.7.0%22%3C%2FSPAN%3E%0A%20%20%20%20%20%20%20%20Publisher%3D%3CSPAN%20class%3D%22hljs-string%22%3E%22CN%3Dmy_cert%22%3C%2FSPAN%3E%0A%20%20%20%20%20%20%20%20Uri%3D%3CSPAN%20class%3D%22hljs-string%22%3E%22http%3A%2F%2Fdev.xxxxxx.com%2FMSIXPrototype%2FHelloWorldPackage_1.0.7.0_x64.appxbundle%22%3C%2FSPAN%3E%20%2F%26gt%3B%0A%20%20%20%20%3CUPDATESETTINGS%3E%0A%20%20%20%20%20%20%20%20%3CONLAUNCH%20hoursbetweenupdatechecks%3D%22%26lt%3BSPAN%22%20class%3D%22hljs-string%22%3E%220%22%20%2F%26gt%3B%0A%20%20%20%20%26lt%3B%2FUpdateSettings%26gt%3B%0A%26lt%3B%2FAppInstaller%26gt%3B%3C%2FONLAUNCH%3E%3C%2FUPDATESETTINGS%3E%3C%2FMAINBUNDLE%3E%3C%2FAPPINSTALLER%3E%3C%2FPRE%3E%3CP%3EIn%20addition%2C%20I%20have%20added%20all%20the%20MIME%20types%20to%20my%20apache%20httpd.conf%20file%20as%20such%20%3A%3C%2FP%3E%3CPRE%3E%20%20%20%20AddType%20application%2Fappinstaller%20.appinstaller%0A%20%20%20%20AddType%20application%2Fmsixbundle%20.msixbundle%0A%20%20%20%20AddType%20application%2Fappxbundle%20.appxbundle%0A%20%20%20%20AddType%20application%2Fmsix%20.msix%0A%20%20%20%20AddType%20application%2Fappx%20.appx%20%3C%2FPRE%3E%3CP%3EI%20would%20appreciate%20any%20help%20on%20this.%20Thanks!%3C%2FP%3E%3C%2FDIV%3E%3C%2FDIV%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1965424%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Error%20parsing%20app%20package%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1965424%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F891727%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40BrianShekkt%3C%2FA%3E%2C%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EDoes%20this%20fail%20when%20clicking%20on%20the%20.appinstaller%20uri%20on%20a%20webpage%3F%20Can%20you%20please%20share%20what%20your%20download%20uri%20looks%20like%20on%20the%20page.%20Also%2C%20there's%20a%20known%20App%20Installer%20install%2Fcaching%20issue%20which%20can%20be%20fixed%20by%20a%20restart%2C%20please%20try%20and%20see%20if%20a%20restart%20of%20your%20machine%20fixes%20the%20issue.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3ECheers%2C%3C%2FP%3E%0A%3CP%3ETanaka%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1968914%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Error%20parsing%20app%20package%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1968914%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F387730%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Tanaka_Jimha%3C%2FA%3E%26nbsp%3BI%20have%20already%20tried%20restarting%2C%20it%20didn't%20help.%20Both%20the%20.appinstaller%20and%20the%20.appx%20file%20are%20accessible%20on%20the%20server%20and%20I%20can%20download%20them%20via%20the%20links%20directly.%20However%20if%20I%20run%20.appinstaller%20it%20just%20get%20back%20a%20parsing%20error.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor
 

I have been all over the other threads about this question but nothing seems to fix my problem. No matter what I do, my .appinstaller doesn't work. I keep getting : Error in parsing the app package.

First off let me say I can access both the .appinstaller file and the .appxbundle file using the direct URLs. Also, I am able to install using .appxbundle and I have a signed certificate. I also tried doing the loopback exemption but that didnt work either. Here is the XML to my .appinstaller

 

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<AppInstaller
    Uri="http://dev.xxxxxx.com/MSIXPrototype/HelloWorldPackage.appinstaller"
    Version="1.0.7.0" xmlns="http://schemas.microsoft.com/appx/appinstaller/2017/2">
    <MainBundle
        Name="xxxx"
        Version="1.0.7.0"
        Publisher="CN=my_cert"
        Uri="http://dev.xxxxxx.com/MSIXPrototype/HelloWorldPackage_1.0.7.0_x64.appxbundle" />
    <UpdateSettings>
        <OnLaunch
            HoursBetweenUpdateChecks="0" />
    </UpdateSettings>
</AppInstaller>

In addition, I have added all the MIME types to my apache httpd.conf file as such :

    AddType application/appinstaller .appinstaller
    AddType application/msixbundle .msixbundle
    AddType application/appxbundle .appxbundle
    AddType application/msix .msix
    AddType application/appx .appx 

I would appreciate any help on this. Thanks!

3 Replies

Hi @BrianShekkt,

 

Does this fail when clicking on the .appinstaller uri on a webpage? Can you please share what your download uri looks like on the page. Also, there's a known App Installer install/caching issue which can be fixed by a restart, please try and see if a restart of your machine fixes the issue.

 

Cheers,

Tanaka

@Tanaka_Jimha I have already tried restarting, it didn't help. Both the .appinstaller and the .appx file are accessible on the server and I can download them via the links directly. However if I run .appinstaller it just get back a parsing error. 

@BrianShekkt 

 

Is the download page publicly available for our team to investigate? If it isn't can you please file an item in Feedback Hub (Win + F)  while reproducing the issue. Please file it under the category Apps > AppInstaller. Please also attach a copy of your .appinstaller file + package, if possible.

 

Thanks,

Tanaka