MSexchangeIS / Error 5001 / Microsoft Exchange Information Store service encountered a corrupt AD ob

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1485693%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMSexchangeIS%20%2F%20Error%205001%20%2F%20Microsoft%20Exchange%20Information%20Store%20service%20encountered%20a%20corrupt%20AD%20ob%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1485693%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20have%20a%20user%20from%20who%20we%20get%20on%20the%20onpremise%20Exchange%20MB%20server%20the%20following%20error%20message%3A%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EMicrosoft%20Exchange%20Information%20Store%20service%20encountered%20a%20corrupt%20AD%20object%20with%20ID%20(%23%23%23recipient%20GUID%23%23%23).%20Error%20text%20is%20(Mailbox%20Database%20attribute%20is%20null%20mailbox%20location%20type%20MainArchive%20for%20recipient%20%23%23%23recipient%20GUID%23%23%23%3CBR%20%2F%3ELID%3A%2057912%3CBR%20%2F%3ECorrelation%20ID%3A%2000000000-0000-0000-0000-000000000000%3CBR%20%2F%3EBuild%20Number%3A%2015.1.1979.3%3CBR%20%2F%3EDatabase%20GUID%3A%2000000000-0000-0000-0000-000000000000%3CBR%20%2F%3EDatabase%20Hash%3A%200%3CBR%20%2F%3EMailbox%20GUID%3A%2000000000-0000-0000-0000-000000000000%3CBR%20%2F%3EMailbox%20Number%3A%200%3CBR%20%2F%3EOperation%20source%3A%20AdminRpc%3CBR%20%2F%3EClient%20Type%3A%20Migration%3CBR%20%2F%3EHash%20Code%3A%20-776682556%3CBR%20%2F%3ELogged%20on%20User%20Identity%3A%2000000000-0000-0000-0000-000000000000%3CBR%20%2F%3ELogged%20on%20User%20SID%3A%20S-1-5-18%3CBR%20%2F%3E).%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EI%20hive%20found%20which%20user%20it%20are%2C%20but%20I%20cannot%20find%20what%20is%20which%20mailbox%20database%20attribute%20is%20wrong.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EThe%20MainMailbox%20is%20onpremise%20and%20Online%20Archive%20is%20in%20Office365.%26nbsp%3BWe%20get%20this%20message%20from%20several%20users%20different%20users%20onetime.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3ECan%20anyone%20confirm%20that%20this%20is%20standard%20behavior%20when%20the%20online%20archive%20mailbox%20is%20moved%20to%20office%20365%20and%20thus%20the%20notification%20only%20occurs%20once%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1485693%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3E2016%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%20Online%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EExchange%20Server%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1503202%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20MSexchangeIS%20%2F%20Error%205001%20%2F%20Microsoft%20Exchange%20Information%20Store%20service%20encountered%20a%20corrupt%20A%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1503202%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHello%20Pascal%2C%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EThis%20isn't%20standard%20behavior%20because%20Exchange%20should%20be%20aware%20of%20the%20archive%20mailbox%20being%20hosted%20in%20the%20cloud.%3CBR%20%2F%3EDid%20you%20already%20tried%20this%20to%20see%20if%20it%20was%20provisioned%20correctly%3F%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fexchange%2Fhybrid-deployment%2Fcreate-cloud-based-archive%23step-2-verify-that-the-cloud-based-archive-mailbox-is-created%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fexchange%2Fhybrid-deployment%2Fcreate-cloud-based-archive%23step-2-verify-that-the-cloud-based-archive-mailbox-is-created%3C%2FA%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Contributor

We have a user from who we get on the onpremise Exchange MB server the following error message:

Microsoft Exchange Information Store service encountered a corrupt AD object with ID (###recipient GUID###). Error text is (Mailbox Database attribute is null mailbox location type MainArchive for recipient ###recipient GUID###
LID: 57912
Correlation ID: 00000000-0000-0000-0000-000000000000
Build Number: 15.1.1979.3
Database GUID: 00000000-0000-0000-0000-000000000000
Database Hash: 0
Mailbox GUID: 00000000-0000-0000-0000-000000000000
Mailbox Number: 0
Operation source: AdminRpc
Client Type: Migration
Hash Code: -776682556
Logged on User Identity: 00000000-0000-0000-0000-000000000000
Logged on User SID: S-1-5-18
).

I hive found which user it are, but I cannot find what is which mailbox database attribute is wrong.

The MainMailbox is onpremise and Online Archive is in Office365. We get this message from several users different users onetime.

Can anyone confirm that this is standard behavior when the online archive mailbox is moved to office 365 and thus the notification only occurs once

2 Replies
Hello Pascal,

This isn't standard behavior because Exchange should be aware of the archive mailbox being hosted in the cloud.
Did you already tried this to see if it was provisioned correctly?
https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/hybrid-deployment/create-cloud-based-archive#step-2-verify...

@BemmelenPatrick The archive mailbox is transferred to Office 365 and works fine. I have checked it.

So the migration has been good. But the event viewer mentioned for every mailbox that has been migrated this message. 
So I think that when the handover take place, this message occur.  I got this from every account that I migrated.