Excel will not let me record a macro

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-3088897%22%20slang%3D%22en-US%22%3EExcel%20will%20not%20let%20me%20record%20a%20macro%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-3088897%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20been%20working%20on%20a%20workbook%20that%20contains%20several%20macros%20that%20I%20wrote%20and%20some%20that%20I%20recorded.%26nbsp%3B%20Never%20had%20a%20problem.%26nbsp%3B%20All%20of%20a%20sudden%20it%20will%20not%20let%20me%20record%20or%20create%20a%20macro.%26nbsp%3B%20The%20workbook%20is%20not%20protected.%26nbsp%3B%20I%20select%20Record%20a%20macro.%26nbsp%3B%20The%20screen%20comes%20up%20asking%20for%20the%20name.%26nbsp%3B%20I%20just%20use%20the%20default%2C%20Macro1.%26nbsp%3B%20But%20when%20I%20hit%20OK%2C%20it%20does%20nothing.%26nbsp%3B%20I%20can%20run%20existing%20Macros%2C%20but%20I%20cannot%20create%20a%20new%20one.%26nbsp%3B%20Does%20anyone%20know%20what%20is%20going%20on%20and%20how%20I%20can%20fix%20it%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ethanks%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBigjim%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-3088897%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMacros%20and%20VBA%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-3088979%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Excel%20will%20not%20let%20me%20record%20a%20macro%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-3088979%22%20slang%3D%22en-US%22%3EGood%20afternoon%2C%20please%20verify%20how%20your%20macros%20work%3A%3CBR%20%2F%3EHome%26gt%3BOptions%26gt%3BTrust%20Center%20%26gt%3B%20Trust%20Center%20Settings%20%26gt%3B%20Macros%20settings%26gt%3B...%20Choose%20enable%20VBA.%20Regards%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-3089236%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Excel%20will%20not%20let%20me%20record%20a%20macro%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-3089236%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThanks%20for%20the%20promt%20reply.%20I%20already%20did%20this.%20I%20have%20Macros%20enabled.%20All%20my%20other%20macros%20in%20this%20workbook%20work%20fine.%20Just%20can't%20record%20a%20new%20one.%20It%20does%20nothing%20when%20I%20click%20on%20record%20macro.%20Also%20if%20I%20want%20to%20just%20creat%20a%20new%20one%2C%20It%20won't%20let%20me%20click%20on%20Create%20when%20I%20open%20the%20Macro%20box.%20Again%20all%20my%20other%20macros%20are%20there%20and%20work%20fine%2C%20just%20can't%20do%20a%20new%20one.%20I%20thought%20maybe%20I%20had%20exceeded%20the%20limit%20to%20how%20many%20I%20could%20have%20in%20a%20workbook%2C%20so%20I%20deleted%20one%20but%20that%20didn't%20help.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EAgain%2C%20Thanks%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EBigjim%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

I have been working on a workbook that contains several macros that I wrote and some that I recorded.  Never had a problem.  All of a sudden it will not let me record or create a macro.  The workbook is not protected.  I select Record a macro.  The screen comes up asking for the name.  I just use the default, Macro1.  But when I hit OK, it does nothing.  I can run existing Macros, but I cannot create a new one.  Does anyone know what is going on and how I can fix it?

 

thanks,

 

Bigjim

4 Replies
Good afternoon, please verify how your macros work:
Home>Options>Trust Center > Trust Center Settings > Macros settings>... Choose enable VBA. Regards
Thanks for the promt reply. I already did this. I have Macros enabled. All my other macros in this workbook work fine. Just can't record a new one. It does nothing when I click on record macro. Also if I want to just creat a new one, It won't let me click on Create when I open the Macro box. Again all my other macros are there and work fine, just can't do a new one. I thought maybe I had exceeded the limit to how many I could have in a workbook, so I deleted one but that didn't help.

Again, Thanks

Bigjim
Hello,
With a new file.xlsm do you also have this problem ?
I just tried that and it worked. So I went back to my file and now it's working. I did nothing else, so I'm not sure what happened but all is working now.

Thanks again. I really appreciate the help. Hopefully it fixed itself

Bigjim