Aug 06 2021 12:10 AM
Azure üzerinde Windows Server 2022 preview versiyonunu incelemek ve test etmek isterseniz Azure marketinde bulunan Microsoft Server Operating Systems Preview işinize yarayacaktır. Windows Server 2022 için Core ve GUI opsiyonları ile ilgili deneyimi edinebilirsiniz.
Azure arama bölümüne “Microsoft Server Operating Systems Preview” yazarak marketten seçip gelen ekran üzerinde oluştur butonuna basarak Windows Server 2022 deneyimimiz için VM hazırlıklarına başlıyoruz.
“Sanal makine oluştur” bölümünde “temel ayarlar” sekmesinde abonelik, kaynak grubu, sanal makine adı, bölge, görüntü, boyut, kullanıcı adı ve şifremizi belirliyoruz.
Burada önemli olan görüntü olarak Windows Server 2022 Datacenter – 1.nesil seçmiş olmanızdır.
Erişim portunuzu ve lisans opsiyonları kendinize göre düzenleyebilirsiniz.
“diskler” sekmesinde tercihinize göre disk tipinizi seçiniz.
“Ağ iletişimi” sekmesinde seçimlerinizi tanımlayınız. Mevcut bir networkunuz yoksa bu bölümde oluşturabilirsiniz.
Azure network detaylı kurulum ve yapılandırma için tıklayınız.
“yönetim” sekmesinde yönetimsel tercihlerinizi kişiselleştirebilirsiniz.
“gelişmiş” sekmesinde kritik olarak VM neslini tercihinizi belirlemenizdir. Ben 1. Nesil olarak seçimimi yapıyorum
“Etiketler” sekmesinde kendinize göre etiketleme yapabilirsiniz.
VM kurulumumuzda son olarak “Gözden geçir + oluştur” sekmesinde özetimizi kontrol ediyoruz ve “oluştur” butonuna basıyoruz.
Oluştur bastıktan sonra dağıtım başlayacaktır.
Tebrikler Windows server 2022 Datacenter sürümümüz azure üzerinde işleme hazırdır. İyi eğlenceler
Bizi Windows Server 2022 de neler bekliyor: