Sysprep failing on 17093 machine is in an invalid state or we couldn't update the recorded state

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-159445%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESysprep%20failing%20on%2017093%20machine%20is%20in%20an%20invalid%20state%20or%20we%20couldn't%20update%20the%20recorded%20state%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-159445%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EAfter%20doing%20a%20clean%20install%20of%20%3CSPAN%3E17093.1000.180202%3C%2FSPAN%3E%2C%20no%20network%20connected%20and%20immediately%20running%26nbsp%3B%20sysprep%20%2Fgeneralize%20%2Fshutdown%2C%20seeing%20a%20message%20box%20with%20'a%20fatal%20error%20occurred%20while%20trying%20to%20sysprep%20the%20machine'.%26nbsp%3B%20Panther%20error%20logs%20'%3CSPAN%3Emachine%20is%20in%20an%20invalid%20state%20or%20we%20couldn't%20update%20the%20recorded%20state'%20and%20'failure%20while%20processing%20sysprep%20cleanup%20external%20providers'%3C%2FSPAN%3E.%26nbsp%3B%20I've%20removed%20the%20Store%20apps%20via%20powershell%20and%20disabled%20the%20maintenance%20task.%26nbsp%3B%20Any%20information%20on%20a%20workaround%20or%20when%20this%20will%20be%20fixed%20would%20be%20appreciated.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EThanks%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Hi,

 

After doing a clean install of 17093.1000.180202, no network connected and immediately running  sysprep /generalize /shutdown, seeing a message box with 'a fatal error occurred while trying to sysprep the machine'.  Panther error logs 'machine is in an invalid state or we couldn't update the recorded state' and 'failure while processing sysprep cleanup external providers'.  I've removed the Store apps via powershell and disabled the maintenance task.  Any information on a workaround or when this will be fixed would be appreciated.

 

Thanks

0 Replies