SharePoint - Issues with Tableau Embedded code on Chrome

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1601471%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESharePoint%20-%20Issues%20with%20Tableau%20Embedded%20code%20on%20Chrome%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1601471%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20All%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EFacing%20a%20critical%20issue%20on%20the%20below%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI'm%20embedding%20%3CSTRONG%3ETableau%20dashboards%3C%2FSTRONG%3E%20on%20Sharepoint%20online%20o365%20site%20(Wiki%20page%20--%26gt%3B%20Embed%20Code)%20as%20our%20organization%20doesn't%20allow%20'Tableau%20embedded%20view'%20web%20part%20and%20for%20some%20reason%20on%20chrome%2C%20SharePoint%20doesn%E2%80%99t%20allow%20us%20to%20login%20into%20Tableau%20embedded%20links.%20Tableau%20login%20screen%20shows%20up%20but%20authentication%20doesn't%20pass%20through%20and%20no%20error%20shows%20up%20(I%20have%20full%20access%20to%20Tableau%20Server).%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBut%20it%20works%20completely%20fine%20on%20Internet%20Explorer%20with%20no%20issues.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20would%20like%20to%20know%20if%20this%20is%20a%20known%20issue%20and%20if%20there%20are%20any%20workarounds%20to%20make%20it%20work%20on%20chrome.%20Appreciate%20your%20responses.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMany%20thanks%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EAbhi%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1601471%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EDeveloper%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%20Online%20Office%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ETableau%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1681663%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20SharePoint%20-%20Issues%20with%20Tableau%20Embedded%20code%20on%20Chrome%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1681663%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F553534%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Abhi04%3C%2FA%3E%26nbsp%3BYes%2C%20this%20is%20a%20known%20issue%20with%20chrome's%2080%2B%20version%20release.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHere%20is%20how%20you%20make%20it%20work%20in%20company%20wide%20%3A%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fkb.tableau.com%2Farticles%2Fissue%2Fembedded-views-fail-to-load-after-updating-to-chrome-80%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fkb.tableau.com%2Farticles%2Fissue%2Fembedded-views-fail-to-load-after-updating-to-chrome-80%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIf%20its%20personal%20%3A%20Check%20the%20disable%20samesite%20options%20in%20chrome%20browser%20(google%20it)%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

Hello All,

Facing a critical issue on the below:

 

I'm embedding Tableau dashboards on Sharepoint online o365 site (Wiki page --> Embed Code) as our organization doesn't allow 'Tableau embedded view' web part and for some reason on chrome, SharePoint doesn’t allow us to login into Tableau embedded links. Tableau login screen shows up but authentication doesn't pass through and no error shows up (I have full access to Tableau Server).

 

But it works completely fine on Internet Explorer with no issues.

 

I would like to know if this is a known issue and if there are any workarounds to make it work on chrome. Appreciate your responses.

 

Many thanks,

Abhi

 

 

1 Reply

@Abhi04 Yes, this is a known issue with chrome's 80+ version release. 

 

Here is how you make it work in company wide : https://kb.tableau.com/articles/issue/embedded-views-fail-to-load-after-updating-to-chrome-80

 

If its personal : Check the disable samesite options in chrome browser (google it)