No operating system found after windows update

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1600655%22%20slang%3D%22en-US%22%3ENo%20operating%20system%20found%20after%20windows%20update%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1600655%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20All%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20have%20Intune%20standalone%20solution%20and%20using%20autopilot%20to%20enroll%20devices.%20Lately%20we%20are%20receiving%20issue%20where%20after%20autopilot%2C%20windows%20update%20get%20installed%20(as%20per%20update%20ring).%20Post%20restart%20%22No%20Operating%20system%20found%22%20message%20appear.%20It%20has%20happened%20with%205-6%20devices.%20Hardware%20vendor%20is%20HP%20for%20all.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EPlease%20assist%20in%20identifying%20root%20cause%20and%20solution%20for%20the%20same.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1600655%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EIntune%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3Ewindows%2010%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EWindows%20Update%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1607048%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20operating%20system%20found%20after%20windows%20update%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1607048%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThis%20issue%20looks%20BIOS%20setting%2C%20have%20you%20changed%20it%20before%20enrolling%20devices%20to%20Intune%3F%20Make%20sure%20it%E2%80%99s%20UEFI%2F%20Secure%20Boot%20and%20TPM%20enabled%20etc.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EHope%20this%20helps!%3CBR%20%2F%3EMoe%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1607336%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20operating%20system%20found%20after%20windows%20update%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1607336%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F503735%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Moe_Kinani%3C%2FA%3E%26nbsp%3BWe%20have%20not%20changed%20any%20BIOS%20setting%20before%20enrolling%20and%20yes%2C%20Secure%20boot%20and%20TPM%20are%20enabled%20on%20devices.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

Hi All,

 

We have Intune standalone solution and using autopilot to enroll devices. Lately we are receiving issue where after autopilot, windows update get installed (as per update ring). Post restart "No Operating system found" message appear. It has happened with 5-6 devices. Hardware vendor is HP for all.

 

Please assist in identifying root cause and solution for the same.

2 Replies
This issue looks BIOS setting, have you changed it before enrolling devices to Intune? Make sure it’s UEFI/ Secure Boot and TPM enabled etc.

Hope this helps!
Moe

@Moe_Kinani We have not changed any BIOS setting before enrolling and yes, Secure boot and TPM are enabled on devices.