SOLVED

PlayReady SL3000 Device

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1690064%22%20slang%3D%22fr-FR%22%3EPlayReady%20SL3000%20Device%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1690064%22%20slang%3D%22fr-FR%22%3E%3CP%3EHi%20there%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20working%20on%20behalf%20on%20my%20company%20Bedrock%20streaming%20to%20read%20SL3000%20PlayReady%20encrypted%20content%20in%20Edge%20Chromium.%3C%2FP%3E%3CP%3EUsing%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftestweb.playready.microsoft.com%2FDoc%2FTestingClientInfo%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftestweb.playready.microsoft.com%2FDoc%2FTestingClientInfo%3C%2FA%3E%20to%20detect%20my%20device%20level%2C%20it%20says%20I'm%20at%20SL2000%20even%20if%20with%20the%20same%20hardware%20BUT%20with%20the%20legacy%20Edge%20it%20was%20detecting%20a%20SL3000%20device%20(I've%20tried%20on%20Edge%20chromium%20stable%2C%20beta%20and%20canary%20channels).%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20was%20talking%20about%20that%20issue%20with%20Sam%20Wenker%20here%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgithub.com%2Fgoogle%2Fshaka-player%2Fissues%2F1495%2C%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fgithub.com%2Fgoogle%2Fshaka-player%2Fissues%2F1495%2C%3C%2FA%3Eif%20it%20can%20give%20you%20more%20info.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EFollowing%20that%20message%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fdiscussions%2Fno-playready-visible-with-the-chromium-edge%2Fm-p%2F1431587%23lineardisplaymessageviewwrapper_2%22%20target%3D%22_blank%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fdiscussions%2Fno-playready-visible-with-the-chromium-edge%2Fm-p%2F1431587%23lineardisplaymessageviewwrapper_2%3C%2FA%3E%20everything%20should%20be%20okay%20for%20my%20device%20to%20be%20detected%20as%20a%20SL3000%20one.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDo%20you%20have%20any%20input%20about%20that%20issue%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBest%3C%2FP%3E%3CP%3EVincent.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1694012%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20PlayReady%20SL3000%20Device%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1694012%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F801031%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40VincentValot%3C%2FA%3E%26nbsp%3BHi%20Vincent%20-%20I've%20just%20contacted%20our%20Media%20Team%20for%20more%20information.%26nbsp%3B%20They%20confirmed%20we%20are%20currently%20working%20on%20it!%26nbsp%3B%20Right%20now%20there%20is%20no%20ETA%20just%20yet%20for%20the%20fix.%26nbsp%3B%20Thank%20you%20for%20reaching%20out%2C%20w%3CSPAN%3Ee%20hear%20that%20this%20is%20important!%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CEM%3E-Kelly%3C%2FEM%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1698309%22%20slang%3D%22fr-FR%22%3ERe%3A%20PlayReady%20SL3000%20Device%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1698309%22%20slang%3D%22fr-FR%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F757644%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Kelly_Y%3C%2FA%3E%26nbsp%3BHi%20Kelly%2C%20thank%20you%20for%20the%20info!%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhere%20%2F%20How%20could%20I%20be%20notified%20when%20that%20feature%20reaches%20Canary%20(or%20Beta)%20channel%3F%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBest%3C%2FP%3E%3CP%3EVincent.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1700019%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20PlayReady%20SL3000%20Device%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1700019%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F801031%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40VincentValot%3C%2FA%3E%26nbsp%3BHi%20Vincent%20-%20I%20can%20follow%20up%20with%20you%20here%20with%20any%20updates!%26nbsp%3B%3CIMG%20class%3D%22lia-deferred-image%20lia-image-emoji%22%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Fhtml%2Fimages%2Femoticons%2Fsmile_40x40.gif%22%20alt%3D%22%3Asmile%3A%22%20title%3D%22%3Asmile%3A%22%20%2F%3E%26nbsp%3B%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CEM%3E-Kelly%3C%2FEM%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1821953%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20PlayReady%20SL3000%20Device%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1821953%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F757644%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Kelly_Y%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%20%3A)%3C%2Fimg%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EStill%20no%20updates%20about%20this%20issue%20%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EBest%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EVincent%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1824391%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20PlayReady%20SL3000%20Device%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1824391%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F801031%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40VincentValot%3C%2FA%3E%26nbsp%3BHi!%26nbsp%3B%20Sorry%2C%20no%20updates%20yet!%26nbsp%3B%20Looks%20like%20we%20are%20still%20working%20on%20it.%26nbsp%3B%20Thanks%20for%20checking%20in!%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CEM%3E-Kelly%3C%2FEM%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

Hi there,

 

I am working on behalf on my company Bedrock streaming to read SL3000 PlayReady encrypted content in Edge Chromium.

Using https://testweb.playready.microsoft.com/Doc/TestingClientInfo to detect my device level, it says I'm at SL2000 even if with the same hardware BUT with the legacy Edge it was detecting a SL3000 device (I've tried on Edge chromium stable, beta and canary channels).

 

I was talking about that issue with Sam Wenker here https://github.com/google/shaka-player/issues/1495 if it can give you more info.

 

Following that message https://techcommunity.microsoft.com/t5/discussions/no-playready-visible-with-the-chromium-edge/m-p/1... everything should be okay for my device to be detected as a SL3000 one.

 

Do you have any input about that issue ?

 

 

Best,

Vincent.

12 Replies

@VincentValot Hi Vincent - I've just contacted our Media Team for more information.  They confirmed we are currently working on it!  Right now there is no ETA just yet for the fix.  Thank you for reaching out, we hear that this is important!

 

-Kelly

@Kelly_Y Hi Kelly, thank you for the info !

 

Where / How could I be notified when that feature reaches Canary (or Beta) channel ? 

 

Best,

Vincent.

@VincentValot Hi Vincent - I can follow up with you here with any updates! :smile:  

 

-Kelly

Hi @Kelly_Y  :) 

 

Still no updates about this issue ?

 

Best,

Vincent

@VincentValot Hi!  Sorry, no updates yet!  Looks like we are still working on it.  Thanks for checking in! 

 

-Kelly

@Kelly_Y Hi :)

 

Is there any news ?

 

Thank you !

Best,

Vincent.

@VincentValot Hi Vincent - I haven't received an ETA from our developers yet but you'll be the first to hear once I get news about this!   Thanks for your patience :smile:

 

-Kelly

best response confirmed by VincentValot (Occasional Contributor)
Solution

@VincentValot Hello!  Hope you are doing well!  I just got word from the team that they have checked in a fix for this, it might take some time to propagate to all users.   But it should be on MS Edge Canary Builds above 91.0.822.0.  

 

Thanks! 

 

-Kelly

@Kelly_Y Hello !


Thank you for the heads up :)

@Kelly_Y Hi !

 

I've tested against Edge Canary v91.0.848.0 build but it doesn't seem to be working. (where com.microsoft.playready.hardware still work nicely). 

 

Could you check again with the team ? Thank you :)

 

Best,

Vincent.

@VincentValot Hi!  Are you testing using https://testweb.playready.microsoft.com/Doc/TestingClientInfo to detect device level and it still says SL2000?  Just want to make sure to get all the information for the team.  :) 

 

-Kelly

@Kelly_Y Hi ! After further internal testing, it works properly and it was an issue on our side. Thank you again for the great news.

 

Best,

Vincent