youtube video goes black when i switch tabs

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1211832%22%20slang%3D%22en-US%22%3Eyoutube%20video%20goes%20black%20when%20i%20switch%20tabs%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1211832%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3Ewhen%20i%20play%20a%20video%20on%20youtube%20or%20dailymotion%20or%20any%20other%20video%20sharing%20site%20and%20switch%20tabs%20to%20another%20site%20i%20opened%20then%20return%20to%20the%20video%20the%20screen%20goes%20black%20with%20audio%20only%20..%20idk%20how%20to%20solve%20this%20problem%20it's%20really%20annoying%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1212011%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20youtube%20video%20goes%20black%20when%20i%20switch%20tabs%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1212011%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHi%2C%3CBR%20%2F%3EWhich%20Edge%20channel%20are%20you%20using%3F%3CBR%20%2F%3Etry%20turning%20off%20hardware%20acceleration%20from%20here%20and%20see%20if%20it%20changes%20anything%3A%3CBR%20%2F%3Eedge%3A%2F%2Fsettings%2Fsystem%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1212064%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20youtube%20video%20goes%20black%20when%20i%20switch%20tabs%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1212064%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3Ei'm%20using%20the%20new%20chromium%20edge%20..%20i'll%20try%20disabling%20hardware%20accleration%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F310193%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40HotCakeX%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1212520%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20youtube%20video%20goes%20black%20when%20i%20switch%20tabs%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1212520%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThanks%2C%20let%20me%20know%20how%20it%20goes.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3Eby%20the%20way%20the%20new%20Edge%20has%204%20channels%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3CBR%20%2F%3EYou%20can%20see%20your%20channel%20and%20version%20by%20clicking%20on%20the%20ellipsis%20menu%20%22...%22%203%20dots%2C%20go%20to%20Help%20and%20Feedback%20%3D%26gt%3B%20About%20Microsoft%20Edge%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3Ethough%20I%20assume%20you're%20using%20the%20stable%20channel.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3Ethe%20other%203%20channels%2C%20which%20are%20beta%2C%20Dev%20and%20Canary%2C%20are%20here%3A%3CBR%20%2F%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwww.microsoftedgeinsider.com%2Fen-us%2Fdownload%2F%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22nofollow%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fwww.microsoftedgeinsider.com%2Fen-us%2Fdownload%2F%3C%2FA%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1212609%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20youtube%20video%20goes%20black%20when%20i%20switch%20tabs%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1212609%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3Eactually%20turning%20off%20hardware%20acceleration%20helped%20with%20the%20problem%20..%20i%20didn't%20know%20about%20those%204%20channels%20it%20turned%20out%20i'm%20using%20the%20beta%20version%26nbsp%3B%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F310193%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40HotCakeX%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1213364%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20youtube%20video%20goes%20black%20when%20i%20switch%20tabs%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1213364%22%20slang%3D%22en-US%22%3EOkay%20you%20can%20keep%20it%20off%20as%20a%20temporary%20workaround%20but%20if%20you%20haven't%20already%2C%20it's%20better%20to%20report%20the%20same%20thing%20using%20feedback%20button%20on%20browser%20so%20developers%20can%20get%20more%20info%20about%20your%20case.%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
New Contributor

when i play a video on youtube or dailymotion or any other video sharing site and switch tabs to another site i opened then return to the video the screen goes black with audio only .. idk how to solve this problem it's really annoying

5 Replies
Highlighted
Hi,
Which Edge channel are you using?
try turning off hardware acceleration from here and see if it changes anything:
edge://settings/system
Highlighted

i'm using the new chromium edge .. i'll try disabling hardware accleration@HotCakeX 

Highlighted
Thanks, let me know how it goes.

by the way the new Edge has 4 channels :)
You can see your channel and version by clicking on the ellipsis menu "..." 3 dots, go to Help and Feedback => About Microsoft Edge

though I assume you're using the stable channel.

the other 3 channels, which are beta, Dev and Canary, are here:
https://www.microsoftedgeinsider.com/en-us/download/
Highlighted

actually turning off hardware acceleration helped with the problem .. i didn't know about those 4 channels it turned out i'm using the beta version  @HotCakeX 

Okay you can keep it off as a temporary workaround but if you haven't already, it's better to report the same thing using feedback button on browser so developers can get more info about your case.