Edge won't start in Ubuntu

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2766265%22%20slang%3D%22en-US%22%3EEdge%20won't%20start%20in%20Ubuntu%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2766265%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThe%20icon%20just%20appears%20on%20the%20dock%2C%20but%20the%20browser%20is%20not%20seen%2C%20and%20after%20a%20while%20the%20icon%20also%20goes%20away.%20Tried%20to%20open%20through%20the%20terminal.%20This%20is%20what%20I%20get.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%5B9308%3A9308%3A0920%2F093358.010042%3AERROR%3Asandbox_linux.cc(374)%5D%20InitializeSandbox()%20called%20with%20multiple%20threads%20in%20process%20gpu-process.%3CBR%20%2F%3E%5B0920%2F093358.064013%3AERROR%3Aelf_dynamic_array_reader.h(61)%5D%20tag%20not%20found%3CBR%20%2F%3E%5B0920%2F093358.064708%3AWARNING%3Aminidump_to_upload_parameters.cc(36)%5D%20duplicate%20key%20guid%2C%20discarding%20value%2027397cf4f6ee47bcb208d245c63f75df%3CBR%20%2F%3ETrace%2Fbreakpoint%20trap%20(core%20dumped)%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20solutions%3F%20Thanks%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2768718%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20won't%20start%20in%20Ubuntu%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2768718%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHey%20there%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F376853%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40chdslv%3C%2FA%3E!%20Do%20you%20know%20which%20version%20you're%20using%20between%20Dev%20and%20Beta%2C%20and%20have%20you%20tried%20reinstalling%3F%20Can%20you%20also%20provide%20your%20Ubuntu%20distro%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2768897%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20won't%20start%20in%20Ubuntu%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2768897%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F376853%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40chdslv%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20also%20having%20a%20similar%20issue%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%3E%3CSPAN%3Emicrosoft-edge-dev%20%3C%2FSPAN%3E%3CBR%20%2F%3E%5B109586%3A109586%3A0920%2F155605.710059%3AERROR%3Asandbox_linux.cc(374)%5D%20InitializeSandbox()%20called%20with%20multiple%20threads%20in%20process%20gpu-proce%3CBR%20%2F%3Ess.%3CBR%20%2F%3E%5B0920%2F155606.114446%3AERROR%3Aelf_dynamic_array_reader.h(61)%5D%20tag%20not%20found%3CBR%20%2F%3E%5B0920%2F155606.117886%3AWARNING%3Aminidump_to_upload_parameters.cc(36)%5D%20duplicate%20key%20guid%2C%20discarding%20value%208253104d181b45c0994db79e71fb8%3CBR%20%2F%3Eca9%3CBR%20%2F%3E%5B0920%2F155606.665786%3AWARNING%3Aminidump_to_upload_parameters.cc(36)%5D%20duplicate%20key%20guid%2C%20discarding%20value%208253104d181b45c0994db79e71fb8%3CBR%20%2F%3Eca9%3CBR%20%2F%3E%5B109589%3A109594%3A0920%2F155606.898157%3AERROR%3Assl_client_socket_impl.cc(1122)%5D%20handshake%20failed%3B%20returned%20-1%2C%20SSL%20error%20code%201%2C%20net_error%3CBR%20%2F%3E-3%3CBR%20%2F%3ETrace%2Fbreakpoint%20trap%20(core%20dumped)%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2768899%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20won't%20start%20in%20Ubuntu%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2768899%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHey%20there!%20Same%20questions%20as%20above%2C%20are%20you%20using%20Dev%20or%20Beta%2C%20what's%20your%20distro%2C%20and%20have%20you%20tried%20reinstalling%3F%20Thanks!%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2768914%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Edge%20won't%20start%20in%20Ubuntu%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2768914%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESorry%20I%20forgot%20to%20put%20the%20distro%20I%20was%20on%3CBR%20%2F%3EI%20am%20on%20Ubuntu%2020.04%3CBR%20%2F%3EDev%20and%20Beta%20and%20reinstalled%20both%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Contributor

The MS-Edge icon just appears on the dock, but the browser is not seen, and after a while the icon also goes away. Tried to open through the terminal. This is what I get.

 

[9308:9308:0920/093358.010042:ERROR:sandbox_linux.cc(374)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process.
[0920/093358.064013:ERROR:elf_dynamic_array_reader.h(61)] tag not found
[0920/093358.064708:WARNING:minidump_to_upload_parameters.cc(36)] duplicate key guid, discarding value 27397cf4f6ee47bcb208d245c63f75df
Trace/breakpoint trap (core dumped)

 

Any solutions? Thanks

8 Replies

Hey there @chdslv! Do you know which version you're using between Dev and Beta, and have you tried reinstalling? Can you also provide your Ubuntu distro?

 

Alex Rowell (she/her)
Community Manager - Microsoft Edge
Join us on Twitter, or over on Reddit in r/MicrosoftEdge or r/edge

@chdslv

 

I am also having a similar issue

 

microsoft-edge-dev
[109586:109586:0920/155605.710059:ERROR:sandbox_linux.cc(374)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-proce
ss.
[0920/155606.114446:ERROR:elf_dynamic_array_reader.h(61)] tag not found
[0920/155606.117886:WARNING:minidump_to_upload_parameters.cc(36)] duplicate key guid, discarding value 8253104d181b45c0994db79e71fb8
ca9
[0920/155606.665786:WARNING:minidump_to_upload_parameters.cc(36)] duplicate key guid, discarding value 8253104d181b45c0994db79e71fb8
ca9
[109589:109594:0920/155606.898157:ERROR:ssl_client_socket_impl.cc(1122)] handshake failed; returned -1, SSL error code 1, net_error
-3
Trace/breakpoint trap (core dumped)

Hey there! Same questions as above, are you using Dev or Beta, what's your distro, and have you tried reinstalling? Thanks!

Sorry I forgot to put the distro I was on
I am on Ubuntu 20.04
Dev and Beta and reinstalled both

Awesome, thank you! Just noticed you mentioned Dev in your first post, sorry about that, but thank you for confirming it's both Dev and Beta! I'm reaching out to the team to take a closer look at this now.

Both dev and beta, Ubuntu Impish

This problem is all over the internet...

But, works quite well with Arch Linux, Elementary OS

@chdslv @ogbetua 

The team took a look and this is likely the same issue that's causing folks to run into a SIGTRAP error on launch with some distros, so thanks for the logs of the error! The fix for that should be in the Dev release that went out today, so if you could both confirm if you're still running into this after updating to the latest version that would be great! Thanks =)

@Alexandra-R 

The Dev release opens after clicking twice on the icon. So, checked in the Terminal, here's what I get,

 

microsoft-edge-dev
[7164:7164:0928/185412.968787:ERROR:sandbox_linux.cc(374)] InitializeSandbox() called with multiple threads in process gpu-process.
[7063:7063:0928/185413.938605:ERROR:object_proxy.cc(642)] Failed to call method: org.freedesktop.ScreenSaver.GetActive: object_path= /org/freedesktop/ScreenSaver: org.freedesktop.DBus.Error.NotSupported: This method is not implemented
[7063:7063:0928/185413.941147:ERROR:object_proxy.cc(642)] Failed to call method: org.gnome.ScreenSaver.GetActive: object_path= /: org.freedesktop.DBus.Error.UnknownMethod: No such interface “org.gnome.ScreenSaver” on object at path /
[7063:7185:0928/185415.007005:ERROR:chrome_browser_main_extra_parts_metrics.cc(252)] crbug.com/1216328: Checking default browser status started. Please report if there is no report that this ends.
[7063:7185:0928/185415.032282:ERROR:chrome_browser_main_extra_parts_metrics.cc(256)] crbug.com/1216328: Checking default browser status ended.

 

 This happens in Ubuntu 21.10 (updated to present stage). It doesn't happen in Arch Linux Gnome, Elementary OS or in Deepin.