WVD Taskbar disapears when disconect /reconnect happens

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2391538%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWVD%20Taskbar%20disapears%20when%20disconect%20%2Freconnect%20happens%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2391538%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20our%20users%20get%20disconnected%20and%20then%20reconnect%20they%20loose%20their%20Taskbar.%3C%2FP%3E%3CP%3ESo%20they%20cant%20logout%20then%20cause%20the%20bar%20is%20gone.%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20only%20solution%20then%20is%20click%20an%20icon%20who%20is%20on%20their%20desktop%20to%20logout%20and%20then%20login%20again.%3C%2FP%3E%3CP%3EIs%20this%20a%20bug%20or%20is%20there%20a%20solution%20for%20this%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EKind%20Regards%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2392157%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20WVD%20Taskbar%20disapears%20when%20disconect%20%2Freconnect%20happens%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2392157%22%20slang%3D%22en-US%22%3EIs%20their%20Explorer.exe%20process%20still%20running%20when%20they%20reconnect%3F%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EI%20have%20seen%20some%20weirdness%20with%20Windows%20Search%20%2F%20Cortona%20%2F%20StartMenu%20stuff%20on%20Windows%2010%20before%20so%20as%20way%20of%20a%20test%20try%20disabling%20wsearch%20and%20do%20the%20disconnect%20%2F%20relog%20process.%3CBR%20%2F%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Hi,

 

When our users get disconnected and then reconnect they loose their Taskbar.

So they cant logout then cause the bar is gone.

The only solution then is click an icon who is on their desktop to logout and then login again.

Is this a bug or is there a solution for this?

 

Kind Regards,

 

 

 

 

1 Reply
Is their Explorer.exe process still running when they reconnect?

I have seen some weirdness with Windows Search / Cortona / StartMenu stuff on Windows 10 before so as way of a test try disabling wsearch and do the disconnect / relog process.