Home

Azure Recovery Service agent corrupted after Fast Ring updates

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-377912%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAzure%20Recovery%20Service%20agent%20corrupted%20after%20Fast%20Ring%20updates%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-377912%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ELast%205%20fast%20ring%20updates%20I%20have%20the%20issue%20that%20the%20MARS%20(Microsoft%20Azure%20Recovery%20Service%20Agent)%20gets%20corrupted%20after%20doing%20the%20upgrade%20to%20a%20next%20W10%20fast%20ring%20build.%20Every%20time%20I%20repair%20the%20installation%20and%20after%20the%20next%20fast%20ring%20update%2C%20the%20MARS%20service%20(Obengine)%20is%20gone.%20Starting%20the%20MARS%20MMC%20then%20results%20in%20an%20'invalid%20error'%20and%20I%20cannot%20proceed%20to%20the%20dashboard.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ETo%20repair%2C%20I%20need%20to%20remove%20the%20MARS%20software%20via%20ControlPanel%5CAdd-Remove%20Programs%20and%20then%20re-install.%20After%20that%20I%20re-register%20the%20W10%20workstation%20to%20the%20Azure%20Recovery%20Vault.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHaving%20this%20issue%20on%20both%20a%20W10%20desktop%20and%20SurfacePro%20tablet.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ECurrently%20on%20build%2018361.1%20and%20no%20improvement.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20know%2C%20Fast%20Ring%20is%20not%20for%20production%20testing.%20But%20getting%20insight%20in%20these%20issues%20is%20also%20part%20of%20FastRing%20testing%20%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAnyone%20%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Marcel Bakx
Occasional Contributor

Last 5 fast ring updates I have the issue that the MARS (Microsoft Azure Recovery Service Agent) gets corrupted after doing the upgrade to a next W10 fast ring build. Every time I repair the installation and after the next fast ring update, the MARS service (Obengine) is gone. Starting the MARS MMC then results in an 'invalid error' and I cannot proceed to the dashboard.

 

To repair, I need to remove the MARS software via ControlPanel\Add-Remove Programs and then re-install. After that I re-register the W10 workstation to the Azure Recovery Vault.

 

Having this issue on both a W10 desktop and SurfacePro tablet.

 

Currently on build 18361.1 and no improvement.

 

I know, Fast Ring is not for production testing. But getting insight in these issues is also part of FastRing testing ?

 

Anyone ?

Related Conversations
Extentions Synchronization
Deleted in Discussions on
3 Replies
Tabs and Dark Mode
cjc2112 in Discussions on
38 Replies
flashing a white screen while open new tab
Deleted in Discussions on
14 Replies
Stable version of Edge insider browser
HotCakeX in Discussions on
35 Replies
Security Community Webinars
Valon_Kolica in Security, Privacy & Compliance on
13 Replies