Signing in only works in some networks

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1859965%22%20slang%3D%22en-US%22%3ESigning%20in%20only%20works%20in%20some%20networks%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1859965%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%20class%3D%22%22%3EHi%20all%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20the%20following%20issue%3A%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20logging%20into%20my%20Skype%20for%20Business%20account%20at%20work%20(from%20my%20companies%20domain%20network)%20or%20from%20a%20mobile%20hotspot%2C%20everything%20works%20nicely.%20However%2C%20at%20home%20from%20my%20private%20WiFi%2C%20I%20am%20unable%20to%20log%20in%20and%20SfB%20is%20stuck%20on%20the%20%22Contacting%20server%20and%20signing%20in%22%20page%20forever.%20This%20holds%20true%20with%20or%20without%20VPN%20to%20my%20companies%20domain.%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20followed%20basically%20every%20step%20that%20I%20could%20find%20in%20forums%2C%20...%20that%20did%20not%20require%20admin%20rights%20(because%20I%20don't%20have%20them).%20This%20includes%20deleting%20sign-in%20infos%20and%20sips%2C%20or%20setting%20connection%20to%20manual.%3C%2FP%3E%3CP%3EAs%20I%20suspect%20my%20WLAN%20to%20block%20some%20kind%20of%20necessary%20traffic%20here%2C%20I%20opened%20several%20ports%20on%20my%20network%2C%20so%20far%20without%20any%20success%3A%3CBR%20%2F%3ETCP%2080%2C%20443%3C%2FP%3E%3CP%3EUCP%203478-3481%3C%2FP%3E%3CP%3EWhat%20else%20can%2Fshould%20I%20do%20or%20which%20settings%20do%20I%20have%20to%20use%20for%20my%20network%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20asking%20my%20admin%2C%20all%20I%20was%20told%20was%20that%20%22he%20could%20not%20set%20up%20my%20own%20WiFi%22%2C%20which%20is%20probably%20correct...%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThx%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1859965%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3Enetwork%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESign-in%20Issue%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
Occasional Visitor

Hi all,

I have the following issue:

When logging into my Skype for Business account at work (from my companies domain network) or from a mobile hotspot, everything works nicely. However, at home from my private WiFi, I am unable to log in and SfB is stuck on the "Contacting server and signing in" page forever. This holds true with or without VPN to my companies domain.

I followed basically every step that I could find in forums, ... that did not require admin rights (because I don't have them). This includes deleting sign-in infos and sips, or setting connection to manual.

As I suspect my WLAN to block some kind of necessary traffic here, I opened several ports on my network, so far without any success:
TCP 80, 443

UCP 3478-3481

What else can/should I do or which settings do I have to use for my network?

 

When asking my admin, all I was told was that "he could not set up my own WiFi", which is probably correct...

 

Thx

 

 

0 Replies