Syksyn Kumppanitunnit 2023
Published Aug 25 2023 12:31 AM 3,426 Views
Microsoft

Kumppanitunti_Kumppanifoorumi_Promokuva compressed.jpg

Huomaattehan, että jo pidettyjen Kumppanituntien tallenteet löytyvät alta samasta rekisteröitymislinkistä noin tunnin kuluttua Kumppanitunnin jälkeen.
 

Rekisteröidy seuraavaan Kumppanituntiin: 

8.12.2023 Sovellukset uudelle tasolle GitHub Copilotin, Azure AI:n ja Copilot pluginien avulla

 

Jatkossa Microsoftin tekniset Kumppanitunnit järjestetään suoraan Cloud Champion -sivustolla, josta ne ovat kätevästi saatavilla tallenteina lähes heti livelähetyksen jälkeen. Muistathan rekisteröityä Cloud Champion -alustalle ensimmäisellä kerralla, jonka jälkeen pääset aina sisältöön sekä tallenteisiin käsiksi. Pääset rekisteröitymään, "Register now"-kohdasta. Täytä tietosi ja valitse Distributor kohtaan - Other.

Kumppanitunti on joka toinen perjantai klo 10.00-11.00 järjestettävä Microsoftin tekninen kumppaniwebinaari. Webinaarissa keskitymme Microsoftin ratkaisualueiden mielenkiintoisiin uutuuksiin. Microsoftin suomalaiset arkkitehdit, tuotepäälliköt ja teknologiastrategit ovat poimineet kiinnostavia ja hyödyllisiä aiheita, joita he vuorollaan esittelevät. Webinaarissa on mahdollisuus esittää myös kysymyksiä aiheesta. Tee itsellesi toistuva kalenterivaraus ja muista ilmoittautua alla olevista linkeistä.

Alla on alustavat teemat, joiden tarkka agenda päivitetään lähempänä esityspäivää, sekä linkit aiempien Kumppanituntien tallenteisiin:

 

 

1.9.2023 Poimintoja kesän Inspiresta ja mitä uutta FY24. Erikoisvieraana Jussi Roine! 

Katso tallenne ja lataa materiaalit tästä linkistä. 

 

Hyvää uutta vuotta! Microsoftilla alkoi heinäkuun alussa uusi tilivuosi FY24. Käymme syksyn ensimmäisessä Kumppanitunnissa läpi kesän Inspire-tapahtuman tärkeimpiä uutisia ja mitä ne tarkoittavat kumppaneille. Lisäksi meillä on mukana erityisvieraana Jussi Roine, joka yhdessä Jouni Heikniemen kanssa palkittiin Microsoftin Partner of the Year -ohjelmassa Vuoden vaikuttajina Suomessa. 

 

Yksi kesän uutisista oli kumppaniohjelman nimen muuttuminen Microsoft AI Cloud Partner Programmiksi. Mutta myös paljon muuta uutta julkaistiin. Kuulet näistä tiivistetysti tunnin aikana ja lisäksi tarjoilemme Jussi Roineen kommentit siitä, mihin syksyllä kannattaa keskittyä. Tutustumme myös koulutuspuolen uusiin tuuliin ja mistä saat ajanmukaista tietoa syksyn tulevista koulutuksista ja tapahtumista.  

 

Tämä Kumppanitunti ei ole supertekninen, mutta kannattaa silti tulla linjoille kuulemaan tiivistetysti kesän aikana tulleista uutisista yhdessä Jussi Roineen kanssa. 

 

Syksyllä Kumppanitunti jatkaa tuttuun tapaan joka toinen perjantai klo 10-11 valikoiduilla teknisillä aiheilla. 

 

Puhuja(t):

Vesa-Matti Paananen, Teknologiajohtaja, Microsoft

Jussi Roine, Guru, North Advisors

Tapio Hurmerinta, Skilling Specialist, MicroMedia

 

 

15.9.2023 Mitä uutta Microsoftin AI-rintamalla? 

Katso tallenne ja lataa materiaalit tästä linkistä.

 

Päivitys Microsoftin viimeisimpiin AI-julkistuksiin kumppaninäkökulmasta.  Kaikki AI:sta yhdellä kertaa!

 

Haluaisitko ymmärtää, miten kaikki Microsoftin tekoälypalaset loksahtavat yhteen? Liity seuraamme 15. syyskuuta, kun pureudumme Microsoftin tekoälyratkaisujen koko kuvioon – tutkitaan samalla, miten kuka tahansa voi soveltaa generatiivistä tekoälyä Azure OpenAI:n avulla.
 
Älä jää paitsi tästä ainutlaatuisesta tilaisuudesta oppia suoraan alan asiantuntijoilta ja verkostoitua samanhenkisten ammattilaisten kanssa. Kartoita oma polkusi tekoälyn maailmassa ja opi, miten voit kertoa tämän vallankumouksellisen tarinan eteenpäin.

 

Puhuja(t):

Lukas Lundin, GTM manager Data&AI, Microsoft

Vesku Paananen, Tech Lead, Microsoft

 

 

29.9.2023 Windows Server 2012 / R2 ja SQL 2012 Extended Security Updates ja Azure ARC

Katso tallenne ja lataa materiaalit tästä linkistä. 

 

Windows Server 2012 -palvelinkäyttöjärjestelmän jatkettu tuki loppuu 12.10.2023 ja SQL 2012 -tietokannan tuki loppui jo kesällä 2023. Tervetuloa kuulemaan miten voit Azure ARC:in avulla hankkia ja jaella tietoturvapäivityksiä näihin järjestelmiin jatkossa. 

 

Puhuja(t):

Timo Salminen, Senior Partner Solution Architec, Microsoft

Vesku Paananen, Tech Lead, Microsoft

Tapio Hurmerinta, Skilling Specialist, MicroMedia

 

 

6.10.2023 Tärkeimmät uutiset Microsoft 365 Copilotista ja E5 Compliancesta kumppaneille

Katso tallenne ja lataa materiaalit tästä linkistä..

 

Mitä tarkoittaa kumppanin näkökulmasta syyskuun isoin uutinen siitä, että Microsoft 365 Copilot on saatavilla ensimmäisille asiakkaille 1.11.2023 lähtien? Miksi Microsoft 365 E5 Compliance on entistä tärkeämpi paketti, kun asiakkaat alkavat ottamaan tekoälyä käyttöönsä? Näistä ja monista muista asioista saat hyödyllistä tietoa ja vinkkejä tällä AI-painotteisella Modern Work Kumppanitunnilla, kun Kalle Saarikannas tulee avaamaan tätä tulikuumaa aihetta kumppaneille.

 

Puhuja(t):

Kalle Saarikannas, Microsoft 365 ja Copilot guru, Microsoft

Vesku Paananen, Tech Lead, Microsoft

Tapio Hurmerinta, Skilling Specialist, MicroMedia

 

 

27.10.2023 Microsoft Fabric data-alustana

Katso tallenne ja lataa materiaalit tästä linkistä. 

 

Insights into Data Platform Architecture, Workload Overview, and Onelake.

 

Microsoft Fabric is an all-in-one analytics solution for enterprises that covers everything from data movement to data science, Real-Time Analytics, and business intelligence. It offers a comprehensive suite of services, including data lake, data engineering, and data integration, all in one place.
With Fabric, you can enjoy a highly integrated, end-to-end, and easy-to-use product that is designed to simplify your analytics needs. The platform is built on a foundation of Software as a Service (SaaS), which takes simplicity and integration to a whole new level.
 
Puhuja(t):
Ashwini Mohan, Technical Specialist (Data & AI), Microsoft
Vesku Paanen, Tech Lead, Microsoft
Tapio Hurmerinta, Skilling Specialist, MicroMedia
 
 

3.11.2023 EXTRA! Microsoftin pilvipalveluiden tietosuojan tilannekatsaus

 
  • Uusi EU-US tietosuojasopimus:
    Euroopan unioni ja Yhdysvallat ovat sopineet uuden tietosuojasopimuksen. Microsoft mukana noudattamassa sopimusta.
  • EU Data Boundary tilannekatsaus:
    Microsoft EU Data Boundary -ohjelma jatkuu ja. EUDB:n tarkoituksena on mahdollistaa asiakkaille, että heidän datansa käsitellään ja tallennetaan Euroopan unionin alueella.
  • Microsoft Cloud for Sovereignty – sisältö:
    Mistä MCfS:ssä on kyse, millaisille asiakkaille se on tarkoitettu ja mitä se tarjoaa kumppaneille.

 

Puhuja(t):

Juha Karppinen, Technology Leader, Microsoft

Jari Helenius, Technology Strategist, Microsoft

 

 

10.11.2023 Dynamics 365 Copilot tekoälyavustajat ovat nurkan takana - näin valmistaudut

Katso tallenne ja lataa materiaalit tästä linkistä.

 

Hyvä Microsoft-kumppani, tule kuulemaan viimeiset uutiset Dynamics 365 Copiloteista ja miten valmistaudut tulevaan tuottavuusloikkapotentiaalin realisoimiseen.

 

Jokaisen tietotyöläisen (teko)älykäs assistentti, Copilot, on pian täällä ja on keskeisessä tehostamassa työntekoa sekä liiketoimintaprosesseja. Yritykset, jotka tekoälyn tuomat mahdollisuudet kykenevät valjastamaan, tulevat parantamaan selvästi kilpailukykyään. Tämä teknologia tarjoaa automaatio-, sisällöntuotannon- ja datan analysoinnin valon nopeudella -

 

Tämän käynnissä olevan tekoälymurroksen myötä on saavutettavissa erilaisissa skenaarioissa nopeitakin voittoja. Mutta määrätietoinen valmistautuminen ja tekoälystrategian määrittäminen avaavat tien kehityskohteille, jotka mahdollistavat entistä laajemman kirjon skenaarioita tekoälyn hyödyntämiselle, jotka muun muassa parantavat kilpailukykyä, tehostavat strategista ja operatiivista toimintaa ja kehittävät työntekijäkokemuksen uudelle tasolle.

 

Puhuja:
Sami Pappila, Ratkaisuarkkitehti, Microsoft

 

 

24.11.2023 Security Copilot – Microsoft 365 Copilotin älykäs kumppani

Katso tallenne ja lataa materiaalit tästä linkistä.

 

Security Copilot yhdistää viimeisimmät Open AI:n Large Language Modelit ja Microsoftin kehittämät tietoturvan AI-mallit. Security Copilot on  jatkuvasti kehittyvä kybertaitojen sveitsiläinen linkkuveitsi, joka osaaminen perustuu mm. Microsoftin globaaliin uhkadataan ja sen 65 biljoonaan signaaliin. 

 

24.11. perjantaina käydään tarkemmin läpi Security Copilotia, kenelle se on ensimmäisessä vaiheessa suunnattu, millä use caseillä startataan ja miten ylipäätään Security Copilotiin tulisi valmistautua?

 

Puhuja:

Juha Saarinen, ratkaisuarkkitehti, Microsoft

 

 

8.12.2023 Sovellukset uudelle tasolle GitHub Copilotin, Azure AI:n ja Copilot pluginien avulla

Rekisteröidy tästä linkistä.

 

Sovellusten kehittäminen on mielenkiintoisempaa kuin koskaan aiemmin! GitHub Copilot, Azure OpenAI ja Copilot pluginit tuovat mukanaan mahdollisuuksia, joita vielä hetki sitten emme osanneet kuvitellakaan. Kuule ja näe, miten nämä huippuluokan työkalut voivat parantaa koodauksen tehokkuutta, virtaviivaistaa työnkulkua ja auttaa sinua luomaan älykkäämpiä ja innovatiivisempia sovelluksia.  Oli kyse sitten täysin uuden ratkaisun luomisesta tai jopa legacy-sovelluksen modernisoinnista. Sivuamme myös omien Copilotien low code -rakentamista uuden Copilot Studion avulla.

 

Puhuja: 

Juha Karvonen, ratkaisuarkkitehti, Microsoft

 

 

 

Co-Authors
Version history
Last update:
‎Nov 27 2023 03:05 AM
Updated by: