Document in App and in Browser Look Different (is this a bug)

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1656334%22%20slang%3D%22en-US%22%3EDocument%20in%20App%20and%20in%20Browser%20Look%20Different%20(is%20this%20a%20bug)%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1656334%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI'm%20wondering%20of%20this%20is%20a%20bug%20but%20it's%20been%20extremely%20frustrating%20and%20perhaps%20someone%20has%20a%20suggestion%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20a%20style%20I%20apply%20to%20section%20header%20-%20as%20visible%20below%2C%20where%20its%20says%20section%201%20is%20document%20information.%20This%20at%20least%20is%20how%20it%20appears%20from%20within%20MS%20Word.%3CBR%20%2F%3EWhen%20the%20same%20document%20is%20opened%20in%20the%20web%20pages%20of%20O365%20-%20then%20the%20NUMBER%20section%20at%20the%20start%20loses%20the%20purple%20background%20-%20and%20so%20because%20it's%20then%20white%20text%20on%20a%20white%20background%20-%20just%20looks%20like%20an%20indent%20(see%20bottom%20screen%20shot).%3CBR%20%2F%3EDoes%20anyone%20have%20any%20suggestions%20-%20or%20know%20if%20this%20is%20a%20known%20issue%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22blods_0-1599813228788.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F217713i72E4C784CC9B3900%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20title%3D%22blods_0-1599813228788.png%22%20alt%3D%22blods_0-1599813228788.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22blods_1-1599813241766.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F217714i96FA65DBBDE60AEB%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20title%3D%22blods_1-1599813241766.png%22%20alt%3D%22blods_1-1599813241766.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1656918%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Document%20in%20App%20and%20in%20Browser%20Look%20Different%20(is%20this%20a%20bug)%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1656918%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F258090%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40blods%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EIn%20Word%20Online%2C%20you%20will%20have%20to%20choose%20the%26nbsp%3B%3CSTRONG%3Ereading%3C%2FSTRONG%3E%20view%20for%20the%20document%20to%20look%20properly.%20The%26nbsp%3B%3CSTRONG%3Eediting%3C%2FSTRONG%3E%20view%20is%20often%20not%20what-you-see-is-what-you-get.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

I'm wondering of this is a bug but it's been extremely frustrating and perhaps someone has a suggestion

I have a style I apply to section header - as visible below, where its says section 1 is document information. This at least is how it appears from within MS Word.
When the same document is opened in the web pages of O365 - then the NUMBER section at the start loses the purple background - and so because it's then white text on a white background - just looks like an indent (see bottom screen shot).
Does anyone have any suggestions - or know if this is a known issue?

blods_0-1599813228788.png

blods_1-1599813241766.png

 

 

1 Reply

@blods:

 

In Word Online, you will have to choose the reading view for the document to look properly. The editing view is often not what-you-see-is-what-you-get.