SOLVED

WVD ARM Not able to Connect with Host Pool

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1462058%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWVD%20ARM%20Not%20able%20to%20Connect%20with%20Host%20Pool%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1462058%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHave%20Created%20the%20Host%20Pool%20Published%20Desktop%20using%20windows%2010%20Market%20Place%20image%20%2C%20Assigned%20permission%20to%20users%20.%20From%20RD%20client%20and%20HTLM%20(%20Using%20ARM%20URL%20)%26nbsp%3B%20Resources%20are%20available%20when%20click%20to%20access%26nbsp%3B%20got%20Error%20Please%20contact%20your%20Admin%20.%20We%20couldn't%20connect%20to%20Gateway%20Please%20contact%20your%20administrator%20.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhile%20I%20publish%20Same%20image%20in%20Non%20ARM%20its%20working%20Fine%20.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20updated%20the%20RD%20Client%20to%20Latest%2C%26nbsp%3B%20ARM%20Deployment%20Log%20shows%20everything%20Fine%20%2C%20Restarted%20the%20VMs%20(%20Session%20Hosts%20)%20%2C%20Assigned%20users%20doesn't%20have%20MFA%20enable%20.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERegards%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1463360%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20WVD%20ARM%20Not%20able%20to%20Connect%20with%20Host%20Pool%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1463360%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F571405%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Msbskbmkbcoop%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAre%20you%20using%20Windows%2010%20multi-user%20version%202004%3F%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EIf%20so%20have%20a%20look%20at%20this%20post%20-%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fwindows-virtual-desktop%2Finvestigating-issue-with-windows-10-enterprise-multi-session%2Fm-p%2F1431813%23M4300%22%20target%3D%22_blank%22%3Ehttps%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fwindows-virtual-desktop%2Finvestigating-issue-with-windows-10-enterprise-multi-session%2Fm-p%2F1431813%23M4300%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1463852%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20WVD%20ARM%20Not%20able%20to%20Connect%20with%20Host%20Pool%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1463852%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F571405%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Msbskbmkbcoop%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWe%20had%20the%20same%20issue%20with%20Windows%2010%202004%20Multisession.%20We%20created%20another%20hostpool%20with%20Windows%201909%20Multisession%20and%20the%20issue%20went%20away.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1463926%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20WVD%20ARM%20Not%20able%20to%20Connect%20with%20Host%20Pool%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1463926%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20!!%20I%20am%20able%20to%20Fix%20this%20%2C%20Actually%20its%20known%20issue%20in%20Win10%202004%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1463930%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20WVD%20ARM%20Not%20able%20to%20Connect%20with%20Host%20Pool%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1463930%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fwindows-virtual-desktop%2Finvestigating-issue-with-windows-10-enterprise-multi-session%2Fm-p%2F1431813%22%20target%3D%22_blank%22%3E%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fwindows-virtual-desktop%2Finvestigating-issue-with-windows-10-enterprise-multi-session%2Fm-p%2F1431813%22%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERefer%20to%20this%20Article%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThere%20is%20workaround%20for%20Win10%202004%20Version%20We%20need%20to%20update%20the%20Registry%20key%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CPRE%3EWindows%20Registry%20Editor%20Version%205.00%0A%0A%5BHKEY_LOCAL_MACHINE%5CSYSTEM%5CCurrentControlSet%5CControl%5CTerminal%20Server%5CWinStations%5Crdp-sxs%5D%0A%22fReverseConnectMode%22%3Ddword%3A00000001%3C%2FPRE%3E%3CP%3Epost%20that%20It%20work%20perfectly%20fine%20.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20all.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

Have Created the Host Pool Published Desktop using windows 10 Market Place image , Assigned permission to users . From RD client and HTLM ( Using ARM URL )  Resources are available when click to access  got Error Please contact your Admin . We couldn't connect to Gateway Please contact your administrator .

 

While I publish Same image in Non ARM its working Fine .

 

I updated the RD Client to Latest,  ARM Deployment Log shows everything Fine , Restarted the VMs ( Session Hosts ) , Assigned users doesn't have MFA enable .

 

Regards

 

4 Replies
Best Response confirmed by Msbskbmkbcoop (Occasional Contributor)
Solution

@Msbskbmkbcoop 

 

Are you using Windows 10 multi-user version 2004?

If so have a look at this post - https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-virtual-desktop/investigating-issue-with-windows-10-e...

 

@Msbskbmkbcoop 

We had the same issue with Windows 10 2004 Multisession. We created another hostpool with Windows 1909 Multisession and the issue went away. 

 

Thanks !! I am able to Fix this , Actually its known issue in Win10 2004 

"https://techcommunity.microsoft.com/t5/windows-virtual-desktop/investigating-issue-with-windows-10-...

 

Refer to this Article 

 

There is workaround for Win10 2004 Version We need to update the Registry key 

 

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Terminal Server\WinStations\rdp-sxs]
"fReverseConnectMode"=dword:00000001

post that It work perfectly fine .

 

Thanks all.