SOLVED

No Printers installed via GPO from Print Server

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1758218%22%20slang%3D%22en-US%22%3ENo%20Printers%20installed%20via%20GPO%20from%20Print%20Server%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1758218%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20deployed%20WVD%20in%20a%20existing%20enviroment%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E1%20vnet%20with%20separated%20subnet%20for%20AADDS%2C%20Application%20Server%20(Print%20Server%20OS%3A%20WinSrv%202019)%2C%20classic%20RDS-Farm%20(OS%20WinSrv%202019)%2C%20WVD.%26nbsp%3B(No%20specific%20NSG%20settings%20between%20subnet%20communication)%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWith%20GPOs%20I%20deployed%20my%20shared%20Printers%20from%20the%20Print%20Server%20to%20the%20users%20on%20the%20terminal%20servers.%3C%2FP%3E%3CP%3EThen%20i%20copied%20this%20GPO%20and%20customized%20it%20for%20WVD.%20Via%20gpresult%20everything%20is%20fine%2C%20but%20the%20printers%20are%20not%20vissible%20in%20the%20control%20panel.%20If%20i%20navigate%20to%20the%20path%20%22%5C%5Cprintserver%5CPrinter1%22%20i%20can%20install%20it%20manually.%20So%20the%20printer%20share%2C%20user%20rights%2C%20etc.%20are%20OK.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAny%20ideas%3F%20Maybe%20its%20a%20problem%20with%20FSLogix%20Profile%20Container%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EErik%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1758218%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3Efslogix%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3Eprinter%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EWVD%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1851464%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20No%20Printers%20installed%20via%20GPO%20from%20Print%20Server%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1851464%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F310439%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40eriknu%3C%2FA%3E%26nbsp%3BWhat%20policy%20did%20you%20setup%3F%20Is%20there%20equivalent%20win%2010%20enterprise%20policy%3F%20Have%20you%20tried%20that%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

I deployed WVD in a existing enviroment:

1 vnet with separated subnet for AADDS, Application Server (Print Server OS: WinSrv 2019), classic RDS-Farm (OS WinSrv 2019), WVD. (No specific NSG settings between subnet communication)

 

With GPOs I deployed my shared Printers from the Print Server to the users on the terminal servers.

Then i copied this GPO and customized it for WVD. Via gpresult everything is fine, but the printers are not vissible in the control panel. If i navigate to the path "\\printserver\Printer1" i can install it manually. So the printer share, user rights, etc. are OK.

 

Any ideas? Maybe its a problem with FSLogix Profile Container?

 

Thanks,

Erik

 

2 Replies

@eriknu What policy did you setup? Is there equivalent win 10 enterprise policy? Have you tried that?

best response confirmed by eriknu (Occasional Contributor)
Solution

Hy,

the problem was, that I associated the GPOs with a self created OU for all WVD machines. Now it works with the GPO linked to AADDC Users.