MSIX App Attach

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2078899%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMSIX%20App%20Attach%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2078899%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWe%20are%20currently%20in%20the%20middle%20of%20POC%20for%20a%20client%20for%20MSIX%20App%20attach.%20Followed%20the%20complete%20process%20of%20app%20attach%20via%20preview%20portal.%20The%20app%20package%20does%20install%20and%20able%20to%20see%20in%20remote%20desktop%20interface.%20I%20see%20the%20app%20icon%20in%20the%20start%20menu%20and%20when%20i%20click%20start%20it.%20It%20does%20not%20open.%20If%20i%20navigate%20to%20%22C%3A%5CProgram%20Files%5CWindowsApps%22%20I%20see%20the%20app%20package.%20If%20i%20try%20to%20launch%20it%20from%20the%20.exe.%20It%20works%20fine.%20If%20i%20create%20a%20shortcut%20from%20there%20to%20the%20desktop%20it%20works%20but%20it%20is%20not%20working%20from%20startmenu.%20Feels%20like%20that%20the%20manifest%20file%20of%20package%20not%20able%20to%20launch%20the%20.exe.%20Checked%20the%20manifest%20file%20and%20the%20launch%20link%20is%20correct%20%22Executable%3D%22VFS%5CProgramFilesX64%5CGoogle%5CChrome%5CApplication%5Cchrome.exe%22.%20This%20is%20happening%20with%203%20different%20applications%20(chrome%2C%20adobe%20and%20PowerBI).%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22Sonamsharma_0-1611153888207.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F247767iC21422B3DC61DCB2%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22Sonamsharma_0-1611153888207.png%22%20alt%3D%22Sonamsharma_0-1611153888207.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Visitor

We are currently in the middle of POC for a client for MSIX App attach. Followed the complete process of app attach via preview portal. The app package does install and able to see in remote desktop interface. I see the app icon in the start menu and when i click start it. It does not open. If i navigate to "C:\Program Files\WindowsApps" I see the app package. If i try to launch it from the .exe. It works fine. If i create a shortcut from there to the desktop it works but it is not working from startmenu. Feels like that the manifest file of package not able to launch the .exe. Checked the manifest file and the launch link is correct "Executable="VFS\ProgramFilesX64\Google\Chrome\Application\chrome.exe". This is happening with 3 different applications (chrome, adobe and PowerBI). 

 

Sonamsharma_0-1611153888207.png

 

0 Replies