Mac RD Client 10.3.12 Broken for WVD - no workspaces found for email address

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1557993%22%20slang%3D%22en-US%22%3EMac%20RD%20Client%2010.3.12%20Broken%20for%20WVD%20-%20no%20workspaces%20found%20for%20email%20address%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1557993%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20all%2C%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EI've%20deployed%20several%20WVD%20using%20Powershell%20in%20different%20tenants.%20I%20have%20a%20few%20mac%20users%20and%20the%20latest%20Mac%20RD%20client%20does%20not%20work%20-%20it%20broke%20after%20an%20update%20a%20few%20months%20back%20and%20hasn't%20been%20fixed.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EIf%20you%20go%20to%20workspaces%2C%20add%20workspace%2C%20type%20in%20the%20user's%20email%20address%2C%20it%20throws%20an%20error%3A%20No%20workspace%20is%20associated%20with%20this%20email%20address.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EThe%20Windows%20client%20still%20works%2C%20as%20does%20the%20web%20client.%20I%20can't%20find%20any%20info%20online%20-%20I%20guess%20there%20aren't%20many%20mac%20users%20logging%20in%20to%20Azure%20hosted%20WVDs!%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EHas%20anybody%20else%20out%20there%20experienced%20the%20same%3F%20I%20wonder%20whether%20this%20coincides%20with%20the%20new%20GUI%20tools%20in%20Azure%20which%20don't%20appear%20to%20work%20with%20WVD%20hostpools%20previously%20deployed%20via%20Powershell.%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3E%3CBR%20%2F%3EOriginal%20post%3A%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fanswers%2Fquestions%2F55329%2Findex.html%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fanswers%2Fquestions%2F55329%2Findex.html%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1557993%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EWindows%20Client%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EWindows%20Virtual%20Deskop%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EWVD%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
Highlighted
Microsoft

Hi all,

I've deployed several WVD using Powershell in different tenants. I have a few mac users and the latest Mac RD client does not work - it broke after an update a few months back and hasn't been fixed.

If you go to workspaces, add workspace, type in the user's email address, it throws an error: No workspace is associated with this email address.

The Windows client still works, as does the web client. I can't find any info online - I guess there aren't many mac users logging in to Azure hosted WVDs!

Has anybody else out there experienced the same? I wonder whether this coincides with the new GUI tools in Azure which don't appear to work with WVD hostpools previously deployed via Powershell.


Original post: https://docs.microsoft.com/en-us/answers/questions/55329/index.html

2 Replies
Highlighted

Hi @vikaspullagura 

 

You could try the very latest client which is 10.4.0 which was released a few days ago. Check it out here - https://apps.apple.com/us/app/microsoft-remote-desktop/id1295203466?mt=12

Highlighted

No, the workspaces feature is still broken for me in the latest version. I have Azure WVDs in 3 different tenants, and it won't pick up resource pools in any of them with email address. Works fine in the Windows client. It's been like this for months now, but it did work in the very early release.