HTML5 RD Client and WAP

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1000611%22%20slang%3D%22en-US%22%3EHTML5%20RD%20Client%20and%20WAP%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1000611%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20all%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20trying%20to%20get%20the%20HTML%20gateway%20to%20work%20outside%20my%20organisation.%20I%20can%20access%20it%20fine%2C%20but%20when%20it%20comes%20to%20logging%20in%20with%20the%20HTML5%20client%20it%20sits%20there%20and%20does%20nothing%2C%20like%20it's%20trying%20to%20log%20me%20in.%20I%20know%20WAP%20isn't%20supported%2C%20but%20I%20though%20that%20was%20for%20SSO%20and%20not%20basic%20authentication%3F%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20allowed%20access%20outside%20the%20network%20and%20made%20no%20difference.%20I%20cannot%20see%20anything%20in%20event%20viewer%20to%20suggest%20errors%20either%3C%2FP%3E%3CP%3EPlease%20help!%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EConor%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1000809%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20HTML5%20RD%20Client%20and%20WAP%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1000809%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20tried%20internally%20and%20all%20works%20ok%20-%20could%20something%20be%20blocking%20my%20sign-in%20externally%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1003270%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20HTML5%20RD%20Client%20and%20WAP%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1003270%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F454646%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40ctreslovehayes%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3A%20Can%20you%20confirm%20if%20you're%20testing%20with%20the%20Windows%20Virtual%20Desktop%20web%20client%20or%20the%20Windows%20Server%20RDS%20web%20client%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1003272%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20HTML5%20RD%20Client%20and%20WAP%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1003272%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F305776%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40christianmontoya%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIt%20is%20the%26nbsp%3BWindows%20Server%20RDS%20web%20client.%20I%20have%20had%20it%20confirmed%20on%20technet%20that%20it%20does%20not%20work%20with%20WAP.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1003320%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20HTML5%20RD%20Client%20and%20WAP%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1003320%22%20slang%3D%22en-US%22%3ECorrect%2C%20Windows%20Server%20RDS%20does%20not%20support%20WAP.%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Occasional Contributor

Hi all,

I am trying to get the HTML gateway to work outside my organisation. I can access it fine, but when it comes to logging in with the HTML5 client it sits there and does nothing, like it's trying to log me in. I know WAP isn't supported, but I though that was for SSO and not basic authentication?

I have allowed access outside the network and made no difference. I cannot see anything in event viewer to suggest errors either

Please help!

Thanks,

Conor

4 Replies
Highlighted

I have tried internally and all works ok - could something be blocking my sign-in externally?

Highlighted

@ctreslovehayes : Can you confirm if you're testing with the Windows Virtual Desktop web client or the Windows Server RDS web client?

Highlighted

@christianmontoya

 

It is the Windows Server RDS web client. I have had it confirmed on technet that it does not work with WAP. 

Highlighted
Correct, Windows Server RDS does not support WAP.