WSL 2 not working after installing 20262

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1928823%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWSL%202%20not%20working%20after%20installing%2020262%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1928823%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EJust%20getting%20involved%20with%20Insider%20Preview...upgraded%202019%20Datacenter%20(latest%20official%20release)%20to%2020262.%20After%20the%20upgrade%2C%20downloaded%20and%20ran%20the%20Linux%20Kernel%20update%20package.%20When%20running%20WSL%20commands%20from%20the%20command-line%2C%20almost%20every%20command%20I%20run%20returns%20the%20same%20output%20that%20%3CSTRONG%3Ewsl%20--help%3C%2FSTRONG%3E%20enumerates.%20If%20I%20run%20%3CSTRONG%3Ewsl%20--set-default-version%202%3C%2FSTRONG%3E%2C%20it%20enumerates%20the%20help%20context.%20Did%20I%20miss%20a%20step%20to%20get%20this%20to%20work%20or%20is%20this%20a%20known%20bug%3F%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1928823%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EGeneral%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EHyper-V%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1931500%22%20slang%3D%22es-ES%22%3ERe%3A%20WSL%202%20not%20working%20after%20installing%2020262%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1931500%22%20slang%3D%22es-ES%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F183254%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Byron%20Boudreaux%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ei%20have%20the%20same%20problem%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Just getting involved with Insider Preview...upgraded 2019 Datacenter (latest official release) to 20262. After the upgrade, downloaded and ran the Linux Kernel update package. When running WSL commands from the command-line, almost every command I run returns the same output that wsl --help enumerates. If I run wsl --set-default-version 2, it enumerates the help context. Did I miss a step to get this to work or is this a known bug?

6 Replies

@Byron Boudreaux 

 

i have the same problem

 

 

I have the same problem, wsl and docker does not start. It is a little random, but if I restart the PC sometimes it start again.

@Byron Boudreaux WSL 2 will not be included with the next LSTC of Windows Server, it was included in the SAC releases but was not in Windows Server 2019 (the prior LTSC).

@Taylor Brown So you said WSL2 will not be available in the 20270 build ? or should be but there is a bug ?

Could someone please clarify if this will be reinstated? and why it was removed. Its a really excellent development addition and it missing breaks my development experience. :(