Cannot enter key / activate Windows Server 2019 Standard?

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1742265%22%20slang%3D%22en-US%22%3ECannot%20enter%20key%20%2F%20activate%20Windows%20Server%202019%20Standard%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1742265%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EOk%2C%20I'm%20just%20setting%20up%20Windows%20Server%202019%20Standard%20on%20VMWare%20running%20on%20my%20desktop.%26nbsp%3B%20It's%20just%20for%20personal%20use.%26nbsp%3B%20But%2C%20I%20bought%20a%20key%20for%20it%20off%20the%20internet.%26nbsp%3B%20I%20just%20got%20it%20in%20the%20mail.%26nbsp%3B%20It%20has%20a%20PS%20command%20it%20wants%20me%20to%20run%20to%20enter%20in%20the%20key..%20but%20it's%20not%20working.%26nbsp%3B%20See%20the%20screenshot.%26nbsp%3B%20BTW%2C%20it%20sounds%20like%20it%20thinks%20I'm%20offline.%26nbsp%3B%20But%2C%20I'm%20able%20to%20open%20IE%20and%20browse%20to%20Google%20without%20issue.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1742265%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EWindows%20Server%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1742474%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Cannot%20enter%20key%20%2F%20activate%20Windows%20Server%202019%20Standard%3F%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1742474%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EDifficult%20to%20read%20but%20I'd%20try%3B%3C%2FP%3E%0A%3CPRE%20class%3D%22lia-code-sample%20language-applescript%22%3E%3CCODE%3EDism%20%2FOnline%20%2FGet-CurrentEdition%3C%2FCODE%3E%3C%2FPRE%3E%3CPRE%20class%3D%22lia-code-sample%20language-applescript%22%3E%3CCODE%3EDism%20%2FOnline%20%2FGet-TargetEditions%3C%2FCODE%3E%3C%2FPRE%3E%0A%3CP%3E%3CSTRONG%3Eand%20finally%26nbsp%3B%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FP%3E%0A%3CPRE%20class%3D%22lia-code-sample%20language-applescript%22%3E%3CCODE%3EDism%20%2Fonline%20%2FSet-Edition%3AServerStandard%20%2FAcceptEula%20%2FProductKey%3A12345-67890-12345-67890-12345%3C%2FCODE%3E%3C%2FPRE%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
New Contributor

Ok, I'm just setting up Windows Server 2019 Standard on VMWare running on my desktop.  It's just for personal use.  But, I bought a key for it off the internet.  I just got it in the mail.  It has a PS command it wants me to run to enter in the key.. but it's not working.  See the screenshot.  BTW, it sounds like it thinks I'm offline.  But, I'm able to open IE and browse to Google without issue.

3 Replies
Highlighted

Difficult to read but I'd try;

Dism /Online /Get-CurrentEdition
Dism /Online /Get-TargetEditions

and finally 

Dism /online /Set-Edition:ServerStandard /AcceptEula /ProductKey:12345-67890-12345-67890-12345

 

 

Highlighted
Highlighted

Glad to hear, you're welcome.

 

(please don't forget to mark helpful replies)