Using SharePoint Online Management Shel - Set-SPOHomeSite not found

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1467841%22%20slang%3D%22en-US%22%3EUsing%20SharePoint%20Online%20Management%20Shel%20-%20Set-SPOHomeSite%20not%20found%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1467841%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20the%20most%20updated%20version%20of%20the%20SharePoint%20Online%20Management%20Shell%20and%20it%20is%20unable%20to%20find%20the%20cmdlet%26nbsp%3BSet-SPOHomeSite.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThis%20is%20the%20error%3A%26nbsp%3BSet-SPOHomeSite%20%3A%20The%20term%20'Set-SPOHomeSite'%20is%20not%20recognized%20as%20the%20name%20of%20a%20cmdlet%2C%20function%2C%20script%20file%2C%20or%3CBR%20%2F%3Eoperable%20program.%20Check%20the%20spelling%20of%20the%20name%2C%20or%20if%20a%20path%20was%20included%2C%20verify%20that%20the%20path%20is%20correct%20and%20try%20again.%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20am%20able%20to%20use%20the%20other%20commands%20like%20connecting%20to%20the%20tenant.%20Any%20suggestion%20would%20be%20appreciated.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThis%20is%20the%20cmdlet%20documentation%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fpowershell%2Fmodule%2Fsharepoint-online%2Fset-spohomesite%3Fview%3Dsharepoint-ps%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fpowershell%2Fmodule%2Fsharepoint-online%2Fset-spohomesite%3Fview%3Dsharepoint-ps%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1467841%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESharePoint%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1514793%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Using%20SharePoint%20Online%20Management%20Shel%20-%20Set-SPOHomeSite%20not%20found%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1514793%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F64210%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Eric%20Adler%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI've%20got%20exactly%20the%20same%20issue%20here%20after%20updating%20to%20Microsoft.Online.SharePoint.PowerShell%2016.0.20212.12000%20this%20morning%26nbsp%3B%3CIMG%20class%3D%22lia-deferred-image%20lia-image-emoji%22%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Fhtml%2Fimages%2Femoticons%2Fsad_40x40_1.gif%22%20alt%3D%22%3Asad%3A%22%20title%3D%22%3Asad%3A%22%20%2F%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1514815%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Using%20SharePoint%20Online%20Management%20Shel%20-%20Set-SPOHomeSite%20not%20found%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1514815%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F229157%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Darren%20OMalley%3C%2FA%3E%26nbsp%3BIt%20was%20weird.%20For%20me%20I%20just%20had%20to%20use%20a%20different%20machine%20and%20it%20worked.%20No%20idea%20why%26nbsp%3B%20but%2C%20it%20worked.%20%3A)%3C%2Fimg%3E%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1514817%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Using%20SharePoint%20Online%20Management%20Shel%20-%20Set-SPOHomeSite%20not%20found%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1514817%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F64210%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Eric%20Adler%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20fix%20for%20this%20is%20to%20remove%20the%20SharePoint%20management%20shell%20from%20control%20panel%20and%20reinstall%20the%20latest%20version%20off%20the%20website%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20updated%20a%20previous%20revision%20and%20even%20though%20the%20build%20number%20was%20correct%2C%20it%20only%20works%20when%20you%20install%20from%20fresh%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ehope%20this%20helps%3C%2FP%3E%3CP%3EDarren%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Regular Contributor

I have the most updated version of the SharePoint Online Management Shell and it is unable to find the cmdlet Set-SPOHomeSite.

 

This is the error: Set-SPOHomeSite : The term 'Set-SPOHomeSite' is not recognized as the name of a cmdlet, function, script file, or
operable program. Check the spelling of the name, or if a path was included, verify that the path is correct and try again.

I am able to use the other commands like connecting to the tenant. Any suggestion would be appreciated. 

This is the cmdlet documentation https://docs.microsoft.com/en-us/powershell/module/sharepoint-online/set-spohomesite?view=sharepoint...

3 Replies
Highlighted

@Eric Adler 

 

I've got exactly the same issue here after updating to Microsoft.Online.SharePoint.PowerShell 16.0.20212.12000 this morning :sad:

Highlighted

@Darren OMalley It was weird. For me I just had to use a different machine and it worked. No idea why  but, it worked. :)

Highlighted

@Eric Adler 

 

The fix for this is to remove the SharePoint management shell from control panel and reinstall the latest version off the website

 

I updated a previous revision and even though the build number was correct, it only works when you install from fresh

 

hope this helps

Darren