SOLVED

Update 26100.1 says my PC does not meet requirements

Copper Contributor

I am in the Canary channel and have been for over 12 months . Today update 26100.1 was offered and I received the error "Your PC does not meet the requirements to run windows 11" 

3 Replies
best response confirmed by Kevin1249 (Copper Contributor)
Solution

@Kevin1249 no issue here, dont see anyone else report this yet, if your computer does meet requirements and sucure boot and tpm are both on, something got messed up, try see if can change to dev channel as the builds are the same right now, if not i would be doing clean install of win 11 regular then sign back up for preview build , i just success install of 26100, on clean install of regular version then signed up for dev build and its now running, 

thanks@computerdave911 I’ve tried all sorts to install this update 26100.1 but my PC will not have it! 
I think I may have to try your fix as something has messed up either that or ignore it. I’ll see how I feel about it tomorrow. Thanks again Kevin1249=)

did you go to settings windows updatate and switch it to dev channel, reboot then try running updates again, if still a no go , format reinstall os is only next option really, or dual boot for now, i have 3 os's on my main computer, 10, 11 and 11 preview,

The Canary and Dev Channels receiving the same builds is only temporary. During the times in which the Canary and Dev Channels are on the same builds (e.g. Build 26100), the window is open for Insiders in the Canary Channel to switch to the Dev Channel.
1 best response

Accepted Solutions
best response confirmed by Kevin1249 (Copper Contributor)
Solution

@Kevin1249 no issue here, dont see anyone else report this yet, if your computer does meet requirements and sucure boot and tpm are both on, something got messed up, try see if can change to dev channel as the builds are the same right now, if not i would be doing clean install of win 11 regular then sign back up for preview build , i just success install of 26100, on clean install of regular version then signed up for dev build and its now running, 

View solution in original post