Microsoft Technical Takeoff: Windows and Microsoft Intune
Oct 24 2022 07:00 AM - Oct 27 2022 12:00 PM (PDT)

Getting Install error - 0x800f081f

New Contributor

 when installing the win11 update I am getting  an issue 

2022-07 Cumulative Update for Windows 11 Version 22H2 for x64-based Systems (KB5015818)

Install error - 0x800f081f

can anyone help me with this

 

12 Replies
Try Windows Update troubleshooter from Settings > System > Troubleshoot > Other troubleshooters, see if that helps.

@Kapil Arya none of that helped. I've been living with Install error - 0x800f0911 for over two weeks now, rebooting daily. The Windows Update troubleshooter says that issues were detected and resolved. The only issue detected is that there is a pending update. The issue was not resolved and the error recurs every time I go to install the update, which is daily. How to resolve this?

I've been having the same problem. I tried several options in the troubleshooter. Some were not possible because they involved deleting files in paths that do not exist.

@pkabatek I reinstall windows and it works fine now that is the only option use this like for reboot Microsoft support told Download Windows 11 (microsoft.com).

if you have win11.

I discovered the same thing. Installing the Windows preview 11 ISO fixed that update, but I still haven't gotten the next major update.

@uitachi100 I feel better now knowing that i'm not the only one who is having this issue.

I have literally exhausted every option to fix this besides a reinstall.

Has anyone discovered another way?

Or do you think if we wait it out Microsoft will push a fix that reintegrates us back into the update cycle?

Happens to me too. It is frustrating....I stop the WU until 10 aug

@uitachi100 I have same error :\

@uitachi100 Same issue, It always reminds me to update but it fk frustrated

@Nure_Boki I’m still waiting a new release. I’ll begin retry to test after Sept. 1st.

@Alfax62 Got the same error. No Troubleshoot worked, Tried contacting Microsoft support and they are totally failed to rectify the issue.  Also, asked me to contact the developers and gave the link followed to this TECHCOMMUNITY

 

@uitachi100 Same problem since weeks, drives me crazy, not a single working method...