WAC 1809 on Windows 1809 only works with local user having local admin privaledges

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-267386%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWAC%201809%20on%20Windows%201809%20only%20works%20with%20local%20user%20having%20local%20admin%20privaledges%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-267386%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EI%20have%20installed%20the%20new%20version%20of%20WAC%20on%20my%20newly%20upgraded%20Win10%20system%20and%20I%20am%20only%20able%20to%20run%20WAC%20if%20I%20have%20local%20admin%20rights%20when%20I%20launch%20it.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EIf%20I%20use%20WAC%20from%20my%20normal%20(non%20local%20admin%2Fnon%20domain%20admin)%20account%20it%20crashes.%26nbsp%3B%20When%20I%20had%20the%20previous%20win10%26nbsp%3Band%20WAC%2C%20it%20would%20load%20but%20I%20would%20never%20be%20able%20to%20bring%20up%20the%20web%20console.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EWhen%20I%20launch%20it%2C%20it%20does%20give%20me%20a%20UAC%20prompt%20in%20which%20case%20I%20DO%20use%20my%20admin%20account%20for%20that.%26nbsp%3B%20However%20it%20crashes.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDaren%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-267597%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20WAC%201809%20on%20Windows%201809%20only%20works%20with%20local%20user%20having%20local%20admin%20privaledges%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-267597%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EThis%20is%20currently%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fdocs.microsoft.com%2Fen-us%2Fwindows-server%2Fmanage%2Fwindows-admin-center%2Fuse%2Flaunch%23windows-admin-center-installed-on-windows-10%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Eby%20design%3C%2FA%3E.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EYou%20can%20vote%20for%20this%20functionality%20on%20the%20related%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fwindowsserver.uservoice.com%2Fforums%2F295071-management-tools%2Fsuggestions%2F35030644--credentials-cannot-run-windows-admin-center-logg%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%20noopener%20noreferrer%22%3Euser%20feedback%20request%3C%2FA%3E.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Highlighted
Occasional Visitor

I have installed the new version of WAC on my newly upgraded Win10 system and I am only able to run WAC if I have local admin rights when I launch it.

 

If I use WAC from my normal (non local admin/non domain admin) account it crashes.  When I had the previous win10 and WAC, it would load but I would never be able to bring up the web console.

 

When I launch it, it does give me a UAC prompt in which case I DO use my admin account for that.  However it crashes.

 

Daren

1 Reply
Highlighted

This is currently by design.

 

You can vote for this functionality on the related user feedback request.