Tech Community Live: Windows edition
Jun 05 2024, 07:30 AM - 11:30 AM (PDT)
Microsoft Tech Community

Android Tablet shows up as Unknown USB Device

Deleted
Not applicable

Error CodeError CodeList of DevicesList of Devices

I have a Samsung Galaxy Tab 3 (Running Android 4.4.2) which I use as a Media Streaming Device.

It worked fine on Windows 11, connected and allowed me to access it's storage in file manager. This all changed however when I replaced the USB port.

The device now shows up as an Unknown USB Device, every method I have tried to fix this issue has not worked.

I would appreciate if someone could help me troubleshoot this issue.

Thanks in advance!

7 Replies
What steps have you followed to troubleshoot this problem?
Have you tried connecting to a different USB?
Did you install any program or update before this problem started?
Try restart your Android device and try again.
Try restart Windows and try connecting.

@Reza_Ameri 

I have tried to fix my problem with the following methods:

1. Use a different USB Cable

2. Use a different USB Port

3. Search for drivers for my USB Device with Windows Update

4. Manually install drivers for my USB Device

I have tried the potential fixes you mentioned, unfortunately, neither worked.

 

If possible, connect your tablet to a different PC and see if the problem persists?
Try performing a Clean Boot and see if the problem persists?
Have a look at:
https://support.microsoft.com/en-us/topic/how-to-perform-a-clean-boot-in-windows-da2f9573-6eec-00ad-...
Unfortunately, I have no access to a different PC. My friend has a PC running Linux, that may have to do.
I have also tried a Clean Boot, no luck. At least it rules out interference from other pieces of software.
In this case, try open start and search for feedback and open the Feedback Hub app and report this issue.
What is the device manufacturer of your PC?
Okay, I will report this on the Feedback Hub now.
My PC is made by Dell.
Thank you for reporting in the Feedback Hub app.
Please also contact the Dell support and report this issue.
Have a look at:
https://www.dell.com/support/home/en-us