SOLVED

Windows 10 LTSC & KB5002317

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2385478%22%20slang%3D%22en-US%22%3EWindows%2010%20LTSC%20%26amp%3B%20KB5002317%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2385478%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20use%20Windows%20LTSC%20version%201809%20Build%2017763.1935%20%3CSTRONG%3Ex32%20bit%3C%2FSTRONG%3E.%3C%2FP%3E%3CP%3EAfter%20the%20%3CSTRONG%3EKB5002317%3C%2FSTRONG%3E%20i%20can't%20open%20the%20%22Windows%20Setting%22%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EMore%20details%3A%3C%2FP%3E%3CP%3E1)%20Start%20--%26gt%3BI%20Choose%20%22Windows%20Setting%22%3C%2FP%3E%3CP%3E2)%20The%20window%20%22Windows%20Setting%22%20opens%20BUT%20after%20a%20few%20seconds%20the%20window%20closes%20itself%3C%2FP%3E%3CP%3EIt's%20known%20%3F%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20very%20much%20!%3C%2FP%3E%3CP%3ELuciano%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2386476%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Windows%2010%20LTSC%20%26amp%3B%20KB5002317%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2386476%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F1063104%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40evvivame%3C%2FA%3E%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EPlease%20perform%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fsupport.microsoft.com%2Fen-us%2Ftopic%2Fhow-to-perform-a-clean-boot-in-windows-da2f9573-6eec-00ad-2f8a-a97a1807f3dd%22%20target%3D%22_self%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Eclean%20boot%3C%2FA%3E.%20Also%2C%20try%20running%20%3CSTRONG%3Ewsreset.exe%3C%2FSTRONG%3E%20command%20and%20see%20if%20this%20fix%20Settings%20app%20issue.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EIf%20issue%20still%20persists%2C%20re-register%20Settings%20app%3A%3C%2FP%3E%0A%3COL%3E%0A%3CLI%3E%3CP%3EOpen%20administrative%20Windows%20PowerShell.%3C%2FP%3E%0A%3C%2FLI%3E%0A%3CLI%3E%3CP%3EIn%20PowerShell%20window%2C%20type%2Fpaste%20following%20cmdlet%20and%20press%20Enter%20key%3A%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3C%2FLI%3E%0A%3C%2FOL%3E%0A%3CPRE%20class%3D%22lia-code-sample%20language-powershell%22%3E%3CCODE%3EGet-AppXPackage%20-AllUsers%20-Name%20windows.immersivecontrolpanel%20%7C%20Foreach%20%7BAdd-AppxPackage%20-DisableDevelopmentMode%20-Register%20%22%24(%24_.InstallLocation)%5CAppXManifest.xml%22%20-Verbose%7D%3C%2FCODE%3E%3C%2FPRE%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3ELet%20the%20command%20complete.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3ELet%20us%20know%20if%20this%20helps!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2389883%22%20slang%3D%22ja-JP%22%3ERe%3A%20Windows%2010%20LTSC%20%26amp%3B%20KB5002317%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2389883%22%20slang%3D%22ja-JP%22%3E%22Control%20panel%22%20-%26gt%3B%20%22Add%20or%20Remove%20Programs%22%20-%26gt%3B%20%22Lists%20installed%20updates%22%20-%26gt%3B%20uninstall%20%22KB5003217%22%20%3CBR%20%2F%3E%20Does%20not%20require%20OS%20initialization.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2391803%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Windows%2010%20LTSC%20%26amp%3B%20KB5002317%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2391803%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAs%20suggested%20first%20try%20to%20uninstall%20KB5002317%20and%20check%20the%20issue.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2404836%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Windows%2010%20LTSC%20%26amp%3B%20KB5002317%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2404836%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F11684%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Kapil%20Arya%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EThanks%20for%20your%20suggestion%20but%20with%20this%20workaround%20the%20bug%20is%20still%20present%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F1064279%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40uvb76%3C%2FA%3E%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F49179%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40soumitra%20sen%20gupta%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%3CP%3EYes%20now%20i%20hid%20the%20kb5002317%20(%20with%20wushowhide.diagcab)%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3Ep.s%20this%20issue%20is%20present%20ONLY%20with%20X32%20%3A%20the%20kb5002317%20on%20%3CU%3Esame%20version%20but%20%3CSTRONG%3Ex64%3C%2FSTRONG%3E%3C%2FU%3E%20doesn't%20create%20problems%20!%3C%2FP%3E%3CP%3ERegards%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2406400%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Windows%2010%20LTSC%20%26amp%3B%20KB5002317%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2406400%22%20slang%3D%22en-US%22%3EUninstall%20x32bit%20KB%20and%20check%20the%20issue.%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2407355%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Windows%2010%20LTSC%20%26amp%3B%20KB5002317%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2407355%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F49179%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40soumitra%20sen%20gupta%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E1)%20As%20I%20wrote%2C%20If%20I%20unistall%20the%20kb5002317%20run%20all%20fine%3C%2FP%3E%3CP%3E2)%20I%20MUST%20use%20x32%20because%20my%20core%20application%20run%20%3CU%3EONLY%3C%2FU%3E%20with%2032%20bit%3C%2FP%3E%3CP%3E3)%20As%20I%20wrote%2C%20Friends%20with%20same%20version%20(LTSC%20version%201809%20Build%2017763.1935)%20BUT%20with%20x64%2C%20the%20KB5002317%20does%20not%20create%20any%20problems%20!%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Hi,

I use Windows LTSC version 1809 Build 17763.1935 x32 bit.

After the KB5002317 i can't open the "Windows Setting" 

More details:

1) Start -->I Choose "Windows Setting"

2) The window "Windows Setting" opens BUT after a few seconds the window closes itself

It's known ?

Thanks very much !

Luciano

 

7 Replies

Hello @evvivame

 

Please perform clean boot. Also, try running wsreset.exe command and see if this fix Settings app issue.

 

If issue still persists, re-register Settings app:

  1. Open administrative Windows PowerShell.

  2. In PowerShell window, type/paste following cmdlet and press Enter key:

     

Get-AppXPackage -AllUsers -Name windows.immersivecontrolpanel | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml" -Verbose}

 

Let the command complete.

 

Let us know if this helps!

"Control panel" -> "Add or Remove Programs" -> "Lists installed updates" -> uninstall "KB5003217"
Does not require OS initialization.
As suggested first try to uninstall KB5002317 and check the issue.

Hi,

@Kapil Arya

Thanks for your suggestion but with this workaround the bug is still present

 

@uvb76 @soumitra sen gupta

Yes now i hid the kb5002317 ( with wushowhide.diagcab)

 

p.s this issue is present ONLY with X32 : the kb5002317 on same version but x64 doesn't create problems !

Regards

 

 

 

Uninstall x32bit KB and check the issue.

@soumitra sen gupta 

1) As I wrote, If I unistall the kb5002317 run all fine

2) I MUST use x32 because my core application run ONLY with 32 bit

3) As I wrote, Friends with same version (LTSC version 1809 Build 17763.1935) BUT with x64, the KB5002317 does not create any problems !

best response confirmed by Kapil Arya (MVP)
Solution

Problem SOLVED with last KB5003646

 

Thanks