SOLVED

Universal Print Connector Error when registering Printers

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1438915%22%20slang%3D%22en-US%22%3EUniversal%20Print%20Connector%20Error%20when%20registering%20Printers%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1438915%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHello%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI've%20installed%20the%20PrintConnector%20on%20our%20Print%20server%2C%20when%20I%20try%20and%20register%20any%20printers%20(HP%2C%20Canon%2C%20Sharp%2Cect)..%20It%20comes%20up%20as%20failed.%20In%20the%20event%20viewer%2C%20we%20see%20(listed%20Below)%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHas%20anyone%20else%20seen%20this%20or%20may%20know%20a%20way%20around%20it%3F%20I%20tried%20on%20a%20second%20Print%20server%20and%20same%20results.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThank%20you%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%22System.MissingMethodException%3A%20Method%20not%20found%3A%20'Windows.Foundation.IAsyncOperation%601%3CWINDOWS.DEVICES.ENUMERATION.DEVICEINFORMATIONCOLLECTION%3E%20Windows.Devices.Enumeration.DeviceInformation.FindAllAsync(System.String%2C%20System.Collections.Generic.IEnumerable%601%3CSYSTEM.STRING%3E%2C%20Windows.Devices.Enumeration.DeviceInformationKind)'.%3C%2FSYSTEM.STRING%3E%3C%2FWINDOWS.DEVICES.ENUMERATION.DEVICEINFORMATIONCOLLECTION%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%26nbsp%3B%20at%20ProxyLibrary.Printer.%3CGETSYSTEMPROPERTY%3Ed__68.MoveNext()%3C%2FGETSYSTEMPROPERTY%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%26nbsp%3B%20at%20System.Runtime.CompilerServices.AsyncTaskMethodBuilder%601.Start%5BTStateMachine%5D(TStateMachine%26amp%3B%20stateMachine)%22%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-1438915%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EUniversal%20Print%20Connector%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1443771%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Universal%20Print%20Connector%20Error%20when%20registering%20Printers%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1443771%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F238864%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Ron%20Mckerral%3C%2FA%3E%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EDoes%20the%20machine%20where%20the%20connector%20is%20installed%20meet%20the%20prerequisites%20outlined%20here%3A%26nbsp%3B%3CA%20href%3D%22http%3A%2F%2Faka.ms%2FInstallUPConnector%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttp%3A%2F%2Faka.ms%2FInstallUPConnector%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3F%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EThis%20is%20an%20expected%20error%20if%20the%20pre-reqs%20are%20not%20met.%20Older%20OS%20versions%20don't%20have%20the%20required%20APIs.%20Hence%2C%20the%20%22MissingMethodException%22.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-1443925%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Universal%20Print%20Connector%20Error%20when%20registering%20Printers%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-1443925%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F442483%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Rani_Abdellatif%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThank%20you%2C%20that%20was%20the%20problem.%20It%20didn't%20meet%20the%20server%20requirements.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThank%20you%2C%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERon%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
Occasional Contributor

Hello,

 

I've installed the PrintConnector on our Print server, when I try and register any printers (HP, Canon, Sharp,ect).. It comes up as failed. In the event viewer, we see (listed Below)

 

Has anyone else seen this or may know a way around it? I tried on a second Print server and same results.

 

Thank you,

 

 

"System.MissingMethodException: Method not found: 'Windows.Foundation.IAsyncOperation`1<Windows.Devices.Enumeration.DeviceInformationCollection> Windows.Devices.Enumeration.DeviceInformation.FindAllAsync(System.String, System.Collections.Generic.IEnumerable`1<System.String>, Windows.Devices.Enumeration.DeviceInformationKind)'.

   at ProxyLibrary.Printer.<GetSystemProperty>d__68.MoveNext()

   at System.Runtime.CompilerServices.AsyncTaskMethodBuilder`1.Start[TStateMachine](TStateMachine& stateMachine)"

2 Replies
best response confirmed by Rani_Abdellatif (Microsoft)
Solution

@Ron Mckerral

Does the machine where the connector is installed meet the prerequisites outlined here: http://aka.ms/InstallUPConnector ?

This is an expected error if the pre-reqs are not met. Older OS versions don't have the required APIs. Hence, the "MissingMethodException".

@Rani_Abdellatif 

 

Thank you, that was the problem. It didn't meet the server requirements.

 

Thank you,

 

Ron