SOLVED

"The following character are not allo..' in Teams but allowed in SharePoint

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-970105%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20%22The%20following%20character%20are%20not%20allo..'%20in%20Teams%20but%20allowed%20in%20SharePoint%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-970105%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F390097%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Doralisa%3C%2FA%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3ELooks%20like%20with%20the%20new%20files%20experience%20and%20tighter%20integration%20between%20Teams%20and%20SharePoint%20(mentioned%20%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2FMicrosoft-SharePoint-Blog%2FRich-new-file-and-sharing-experiences-throughout-Microsoft-365%2Fba-p%2F960129%22%20target%3D%22_self%22%3Ehere%3C%2FA%3E)%20that%20this%20has%20been%20resolved.%20I%20just%20uploaded%20two%20files%20-%20one%20called%20%23File%20and%20one%20called%20%26amp%3BFile%20to%20the%20File%20tab%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20style%3D%22width%3A%20999px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Fgxcuf89792.i.lithium.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F152619i82C02068DD464BCC%2Fimage-size%2Flarge%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D999%22%20alt%3D%22TeamsFiles.PNG%22%20title%3D%22TeamsFiles.PNG%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3ELooks%20like%20that%20has%20been%20resolved!%20Hope%20that%20answers%20your%20question!%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EBest%2C%20Chris%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-971413%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20%22The%20following%20character%20are%20not%20allo..'%20in%20Teams%20but%20allowed%20in%20SharePoint%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-971413%22%20slang%3D%22en-US%22%3EThank%20you%20Chris!%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-936854%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%22The%20following%20character%20are%20not%20allo..'%20in%20Teams%20but%20allowed%20in%20SharePoint%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-936854%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EWhy%20is%20this%20an%20issue%20in%20Teams%20when%20I%20can%20upload%20a%20file%20(with%20'%23'%20or%20'%26amp%3B'%20in%20it's%20file%20name)%20via%20SharePoint%3F%20Is%20there%20any%20plan%20to%20solve%20this%20in%20Teams.%20I%20noticed%20I%20can't%20download%20the%20file%20either%20in%20Teams%20but%20can%20do%20it%20in%20SharePoint.%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-936854%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EFiles%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E
Highlighted
New Contributor

Why is this an issue in Teams when I can upload a file (with '#' or '&' in it's file name) via SharePoint? Is there any plan to solve this in Teams. I noticed I can't download the file either in Teams but can do it in SharePoint.

2 Replies
Highlighted
Best Response confirmed by adam deltinger (MVP)
Solution

@Doralisa 

 

Looks like with the new files experience and tighter integration between Teams and SharePoint (mentioned here) that this has been resolved. I just uploaded two files - one called #File and one called &File to the File tab

 

TeamsFiles.PNG

 

Looks like that has been resolved! Hope that answers your question!

 

Best, Chris

Highlighted