Microsoft Tech Community Live:  Microsoft Teams Edition
November 09, 2021, 08:00 AM - 12:00 PM (PST)

"callto:<email>" links can't finduser but "sip:<email>" can

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2170846%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%22callto%3A%3CEMAIL%3E%22%20links%20can't%20finduser%20but%20%22sip%3A%3CEMAIL%3E%22%20can%3C%2FEMAIL%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2170846%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EAs%20in%20title%3A%20why%20is%20this%20happening.%20I'm%20developing%20a%20contact%20manager%20for%20a%20company%20and%20everything%20works%20like%20a%20charm%20except%20this.%20I%20know%20I've%20managed%20to%20make%20it%20work%20once%20but%20since%20then%20I%20always%20get%20the%20same%20error%20on%20the%20callto%20protocol%3A%20Can't%20make%20the%20call%2C%20user%20not%20found.%20I%20have%20this%20person%20in%20my%20contacts%20and%20can%20call%20them%20normally%20from%20within%20teams%20contacts.%3C%2FP%3E%3CP%3EWhat%20I%20can't%20wrap%20my%20head%20around%20is%20that%20sip%20protocol%20correctly%20opens'%20the%20user's%20chat%20window%2C%20although%20they%20don't%20seem%20to%20receive%20messages%20I%20send%2C%20but%20I%20can%20call%20them%2C%20which%20is%20what%20I%20was%20going%20for.%3C%2FP%3E%3CP%3EDoes%20anyone%20know%20what%20might%20be%20going%20on%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%3CSPAN%20class%3D%22lia-inline-image-display-wrapper%20lia-image-align-inline%22%20image-alt%3D%22winkleraron_0-1614424101336.png%22%20style%3D%22width%3A%20400px%3B%22%3E%3CIMG%20src%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fimage%2Fserverpage%2Fimage-id%2F258635i6BC4A35349EF2466%2Fimage-size%2Fmedium%3Fv%3D1.0%26amp%3Bpx%3D400%22%20role%3D%22button%22%20title%3D%22winkleraron_0-1614424101336.png%22%20alt%3D%22winkleraron_0-1614424101336.png%22%20%2F%3E%3C%2FSPAN%3E%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2170846%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3ECalling%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3C%2FEMAIL%3E%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2173406%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20%22callto%3A%3CEMAIL%3E%22%20links%20can't%20finduser%20but%20%22sip%3A%3CEMAIL%3E%22%20can%3C%2FEMAIL%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2173406%22%20slang%3D%22en-US%22%3EAre%20you%20using%20deeplink%3F%20Where%20did%20you%20mention%20%22callto%3A%3CEMAIL%3E%22%20links%20can't%20finduser%20but%20%22sip%3A%3CEMAIL%3E%22%3F%20are%20you%20developing%20teams%20app%3F%20Could%20you%20please%20Explain%20the%20scenario%20in%20more%20detail%3F%3C%2FEMAIL%3E%3C%2FEMAIL%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3C%2FEMAIL%3E%3C%2FLINGO-SUB%3E
Occasional Visitor

As in title: why is this happening. I'm developing a contact manager for a company and everything works like a charm except this. I know I've managed to make it work once but since then I always get the same error on the callto protocol: Can't make the call, user not found. I have this person in my contacts and can call them normally from within teams contacts.

What I can't wrap my head around is that sip protocol correctly opens' the user's chat window, although they don't seem to receive messages I send, but I can call them, which is what I was going for.

Does anyone know what might be going on?

winkleraron_0-1614424101336.png

 

Edit: on further testing, I noticed even SIP actually finds their Skype account, not Teams account. Now what's going on there?

 

1 Reply
Are you using deeplink? Where did you mention "callto:<email>" links can't finduser but "sip:<email>"? are you developing teams app? Could you please Explain the scenario in more detail?