Issue adding members to Teams private channel with Graph API

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2505204%22%20slang%3D%22en-US%22%3EIssue%20adding%20members%20to%20Teams%20private%20channel%20with%20Graph%20API%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2505204%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%2C%20I'm%20provisioning%20a%20Microsoft%20Teams%20with%20graph%20API%20and%20have%20a%20weird%20behavior%20when%20adding%20members%20to%20a%20private%20channel.%20When%20I%20create%20the%20private%20channel%20I%20also%20provide%20the%20members%20list.%20After%20the%20private%20channel%20is%20sucessfully%20created%2C%20if%20I%20go%20into%20Microsoft%20Teams%2C%20I%20see%20the%20private%20channel%20but%20I%20do%20not%20see%20the%20members%20but%20only%20the%20owner.%20However%2C%20If%20I%20go%20into%20Teams%20%3CSTRONG%3Eadministration%3C%2FSTRONG%3E%20interface%2C%20I%20see%20the%20owner%20and%20members%20in%20the%20private%20channel.....%20Same%20thing%20using%20graph%20explorer%3CBR%20%2F%3EAlso%20in%20the%20SharePoint%20site%2C%20I%20see%20the%20member%20in%20the%20SP%20member%20group...%20Why%20I'm%20not%20seeing%20the%20members%20of%20the%20private%20channel%20in%20%22manage%20channel%22%20from%20Teams%20%3CSTRONG%3Eclient%3C%2FSTRONG%3E%3F%3CBR%20%2F%3ENote%3A%20%22roles%22%3A%20%5B%5D%20is%20the%20same%20as%20%22roles%22%3A%20%5B'Member'%5D%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ECreate%20private%20channel%3C%2FP%3E%3CP%3EPOST%3CSPAN%3E%26nbsp%3B%3C%2FSPAN%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgraph.microsoft.com%2Fv1.0%2Fteams%2F57fb72d0-d811-46f4-8947-305e6072eaa5%2Fchannels%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fgraph.microsoft.com%2Fv1.0%2Fteams%2F57fb72d0-d811-46f4-8947-305e6072eaa5%2Fchannels%3C%2FA%3E%3CBR%20%2F%3E%7B%3CBR%20%2F%3E%22%40odata.type%22%3A%20%22%23Microsoft.Graph.channel%22%2C%3CBR%20%2F%3E%22membershipType%22%3A%20%22private%22%2C%3CBR%20%2F%3E%22displayName%22%3A%20%22My%20First%20Private%20Channel%22%2C%3CBR%20%2F%3E%22description%22%3A%20%22This%20is%20my%20first%20private%20channels%22%2C%3CBR%20%2F%3E%22members%22%3A%3CBR%20%2F%3E%5B%3CBR%20%2F%3E%7B%3CBR%20%2F%3E%22roles%22%3A%20%5B%5D%2C%3CBR%20%2F%3E%22user%40odata.bind%22%3A%20%22%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgraph.microsoft.com%2Fv1.0%2Fusers('xxxx%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fgraph.microsoft.com%2Fv1.0%2Fusers('xxxx%3C%2FA%3E')%22%2C%3CBR%20%2F%3E%22%40odata.type%22%3A%20%22%23microsoft.graph.aadUserConversationMember%22%3CBR%20%2F%3E%7D%2C%3CBR%20%2F%3E%7B%3CBR%20%2F%3E%22roles%22%3A%20%5B%3CBR%20%2F%3E%22owner%22%3CBR%20%2F%3E%5D%2C%3CBR%20%2F%3E%22user%40odata.bind%22%3A%20%22%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Fgraph.microsoft.com%2Fv1.0%2Fusers('xxxx%22%20target%3D%22_blank%22%20rel%3D%22noopener%20noreferrer%22%3Ehttps%3A%2F%2Fgraph.microsoft.com%2Fv1.0%2Fusers('xxxx%3C%2FA%3E')%22%2C%3CBR%20%2F%3E%22%40odata.type%22%3A%20%22%23microsoft.graph.aadUserConversationMember%22%3CBR%20%2F%3E%7D%3CBR%20%2F%3E%5D%3CBR%20%2F%3E%7D%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-2505204%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EMicrosoft%20Teams%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2507250%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Issue%20adding%20members%20to%20Teams%20private%20channel%20with%20Graph%20API%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2507250%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3E%3CA%20href%3D%22https%3A%2F%2Ftechcommunity.microsoft.com%2Ft5%2Fuser%2Fviewprofilepage%2Fuser-id%2F24099%22%20target%3D%22_blank%22%3E%40Martin%20Coupal%3C%2FA%3E%26nbsp%3B-%20I%20am%20able%20to%20repor%20this%20issue.%20I%20have%20raise%20bug%20for%20this%2C%20I'll%20keep%20this%20thread%20updated%20with%20latest%20updates.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-2509487%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20Issue%20adding%20members%20to%20Teams%20private%20channel%20with%20Graph%20API%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-2509487%22%20slang%3D%22en-US%22%3EOk%2C%20thanks!%3C%2FLINGO-BODY%3E
Regular Contributor

Hi, I'm provisioning a Microsoft Teams with graph API and have a weird behavior when adding members to a private channel. When I create the private channel I also provide the members list. After the private channel is sucessfully created, if I go into Microsoft Teams, I see the private channel but I do not see the members but only the owner. However, If I go into Teams administration interface, I see the owner and members in the private channel..... Same thing using graph explorer
Also in the SharePoint site, I see the member in the SP member group... Why I'm not seeing the members of the private channel in "manage channel" from Teams client?
Note: "roles": [] is the same as "roles": ['Member']

 

Create private channel

POST https://graph.microsoft.com/v1.0/teams/57fb72d0-d811-46f4-8947-305e6072eaa5/channels
{
"@odata.type": "#Microsoft.Graph.channel",
"membershipType": "private",
"displayName": "My First Private Channel",
"description": "This is my first private channels",
"members":
[
{
"roles": [],
"user@odata.bind": "https://graph.microsoft.com/v1.0/users('xxxx')",
"@odata.type": "#microsoft.graph.aadUserConversationMember"
},
{
"roles": [
"owner"
],
"user@odata.bind": "https://graph.microsoft.com/v1.0/users('xxxx')",
"@odata.type": "#microsoft.graph.aadUserConversationMember"
}
]
}

3 Replies

@Martin Coupal - I am able to repor this issue. I have raise bug for this, I'll keep this thread updated with latest updates. 

@Wajeed-MSFT I've been having the same issue for sometime, is there any update at all? Also, when you do find an issue with the api. Where do you go to report it? Thanks