problem loading moodle's Sway content using Google Chrome

%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-69577%22%20slang%3D%22en-US%22%3Eproblem%20loading%20moodle's%20Sway%20content%20using%20Google%20Chrome%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-69577%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ESway%20content%20within%20Moodle%20VLE%20does%20not%20load%20when%20browsed%20using%20Chrome.%20However%2C%20it%20works%20well%20using%20MS%20Internet%20Explorer.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EI%20have%20tested%20this%20using%20different%20moodle%20VLEs%2C%20as%20well%20as%20using%20various%20Chrome%20and%20Explorer%20browsers.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EDid%20anyone%20experience%20similar%20issues%3F%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERaed%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-LABS%20id%3D%22lingo-labs-69577%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CLINGO-LABEL%3EBrowser%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3EOffice%20365%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3CLINGO-LABEL%3ESway%3C%2FLINGO-LABEL%3E%3C%2FLINGO-LABS%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-70996%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20problem%20loading%20moodle's%20Sway%20content%20using%20Google%20Chrome%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-70996%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20Gordon%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EAfter%20clicking%20sign-in%2C%20the%20users%20are%20able%20to%20successfully%20sign-in%20via%20a%26nbsp%3B%20pop-up%20window%20and%20view%20content%20when%20explorer%20is%20used.%20however%2C%20when%20using%20chrome%2C%20the%20embedded%26nbsp%3BSway%20presentation%20(in%20a%20moodle%20platform)%20still%20showing%20the%20sign-in%20screen.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20'anyone%20with%20a%20link'%20sharing%20is%20not%20an%20option%20in%20my%20case.%20As%20such%2C%20I%20conclude%20that%20in%20the%20case%20of%20using%20google%20chrome%20and%20the%20option%20'anyone%20with%20a%20link'%20is%20disabled%2C%20users%20won't%20be%20able%20to%20log%20in%20and%20view%20Sway%20content.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERaed%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-70751%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20problem%20loading%20moodle's%20Sway%20content%20using%20Google%20Chrome%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-70751%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3ERaed%2C%20thanks%20for%20the%20additional%20details.%26nbsp%3B%20I%20tried%20this%20myself%20and%20was%20successfully%20able%20to%20sign%20in%20and%20view%20the%20Sway%20after%26nbsp%3Bclicking%20sign-in.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EWhen%20users%20click%20sign-in%20are%20they%20asked%20to%20enter%20their%20username%20and%20password%2C%20or%20is%20there%20a%20window%20that%20flashes%20briefly%3F%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EIn%20the%20meantime%2C%20one%20workaround%20is%20to%20relax%20the%20permissions%20on%20the%20Sway%20to%20not%20require%20sign-in.%20%26nbsp%3BTo%20do%20this%2C%20when%20editing%20the%20Sway%20select%20%3CSTRONG%3EShare%3C%2FSTRONG%3E(upper%20right)%2C%20then%20select%20%3CSTRONG%3EAnyone%20with%20a%20link%3C%2FSTRONG%3E.%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EHope%20this%20helps%2C%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EGordon%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EMicrosoft%20Sway%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-70689%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20problem%20loading%20moodle's%20Sway%20content%20using%20Google%20Chrome%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-70689%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20Gordon%2C%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EUsers%20cannot%20load%20the%20content%20of%20a%20sway%20presentation%20embedded%20in%20moodle%20VLE%20using%20Chrome.%20the%20Sway%20presentation%20is%20embedded%20through%20copying%20the%20embedded%20HTML%20code%20from%20Sway%20into%20a%20moodle%20page.%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EThe%20issue%2Fproblem%20is%20that%20the%20embedded%20sway%20content%20only%20displays%20the%20'sign%20-in'%20screen%2C%20as%20seen%20in%20the%20attached%20screenshot.%20Although%20users%20successfully%20sign-in%2C%20as%20it%20appears%20in%20a%20window%20that%20pops%26nbsp%3Bup%20quickly%2C%20%26nbsp%3Bthey%20are%20not%20able%20to%20log%20in%2C%20and%20the%20'sign-in'%20screen%20remains.%20Consequently%2C%20no%20sway%20content%20is%20loaded.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3EHope%20this%20helps%20in%20explaining%20this%20issue.%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%3CP%3ERaed%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E%3CLINGO-SUB%20id%3D%22lingo-sub-70008%22%20slang%3D%22en-US%22%3ERe%3A%20problem%20loading%20moodle's%20Sway%20content%20using%20Google%20Chrome%3C%2FLINGO-SUB%3E%3CLINGO-BODY%20id%3D%22lingo-body-70008%22%20slang%3D%22en-US%22%3E%3CP%3EHi%20Raed%2C%20I%20am%20not%20very%20familiar%20with%20Moodle.%26nbsp%3B%20Could%20you%20provide%20me%20the%20specific%20steps%20you%20are%20using%20to%26nbsp%3Binclude%20Sway%20content%20in%20Moodle%3F%20%26nbsp%3BCan%20you%20also%20provide%20a%20screen%20clipping%20of%20what%20you%20see%3F%3C%2FP%3E%0A%3CP%3E%26nbsp%3B%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EThanks!%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EGordon%20Hardy%3C%2FP%3E%0A%3CP%3EMicrosoft%20Sway%3C%2FP%3E%3C%2FLINGO-BODY%3E
New Contributor

Sway content within Moodle VLE does not load when browsed using Chrome. However, it works well using MS Internet Explorer. 

 

I have tested this using different moodle VLEs, as well as using various Chrome and Explorer browsers. 

 

Did anyone experience similar issues?

 

 

Raed

4 Replies

Hi Raed, I am not very familiar with Moodle.  Could you provide me the specific steps you are using to include Sway content in Moodle?  Can you also provide a screen clipping of what you see?

 

Thanks!

Gordon Hardy

Microsoft Sway

Hi Gordon, 

 

Users cannot load the content of a sway presentation embedded in moodle VLE using Chrome. the Sway presentation is embedded through copying the embedded HTML code from Sway into a moodle page.

 

The issue/problem is that the embedded sway content only displays the 'sign -in' screen, as seen in the attached screenshot. Although users successfully sign-in, as it appears in a window that pops up quickly,  they are not able to log in, and the 'sign-in' screen remains. Consequently, no sway content is loaded. 

 

Hope this helps in explaining this issue. 

 

Raed

Raed, thanks for the additional details.  I tried this myself and was successfully able to sign in and view the Sway after clicking sign-in.

 

When users click sign-in are they asked to enter their username and password, or is there a window that flashes briefly?

 

In the meantime, one workaround is to relax the permissions on the Sway to not require sign-in.  To do this, when editing the Sway select Share (upper right), then select Anyone with a link.

 

Hope this helps,

Gordon

Microsoft Sway

Hi Gordon, 

 

 

After clicking sign-in, the users are able to successfully sign-in via a  pop-up window and view content when explorer is used. however, when using chrome, the embedded Sway presentation (in a moodle platform) still showing the sign-in screen. 

 

The 'anyone with a link' sharing is not an option in my case. As such, I conclude that in the case of using google chrome and the option 'anyone with a link' is disabled, users won't be able to log in and view Sway content. 

 

Raed